Sediul PSD si momentul de glorie al lui Petrica Folica

Retrospectivă cronologică (V)

Petrică Folică a fost fără îndoială omul lunii septembrie. Dintr-un ilustru consilier PP-DD necunoscut, Folică a ajuns deopotrivă, urât și iubit. Motivul acestei celebrități ocazionale a fost votul său împotriva vânzării sediului PSD, în condițiile în care era nevoie de un singur vor pentru ca afacerea să fie concretizată.

folica

1 septembrie. Prima manifestare în Timișoara împotriva proiectului aurifer de la Roșia Montană. Aproximativ 500 de timișoreni, în majoritate tineri, s-au adunat în Piața Operei la protestul care avea să aibă ulterior o constanță aproape săptămânală.

5 septembrie. Aflăm că firma Rogera a liberalului Răzvan Anheliuc, șef de cabinet al senatorului Ben-Oni Ardelean, a primit pe tavă întreținerea spațiilor verzi din oraș. Firma înlocuiește monopolul consolidat în ani al societăților Drufec și Bindalim.
5 septembrie. Sorin Grindeanu ironizează promisiunile electorale ale primarului Nicolae Robu, afirmând că, dacă era el primar, secretarul Ioan Cojocari era deja zburat din schemă.
Sorin Grindeanu vioceprimar (5)
9 septembrie. Candidând de unul singur, în condițiile în care condițiile de participare la concurs erau făcute pe măsura lui, Victor Neumann ajunge director al Muzeului de Artă. El obține media 9,88, din comisia de examinare fâcând parte finul cunoscător de artă Adrian Negoiță, PSD-ist și sindicalist cu origini în Comtim.
10 septembrie. Exact în ziua în care Camera Deputaților votează legea eutanasierii maidanezilor, Robu închide un sondaj pe aceeași temă. Cum 51,41% din prieteni spun că nu-i bună eutanasierea, Robu anunță că nu este de acord cu această soluție. Consecințele se vor vedea ulterior.
11 septembrie. În pline restructurări de personal, directorul Colterm, Petrică Pampu, își angajează nașul pe post de director tehnic. Fără concurs. Și asta nu-i nimic, pe filiera PSD-istul Radu Țoancă fiind angajate alte câteva zeci de persoane, în timp ce sute de angajați erau dați afară.
colterm
16 septembrie. Odată cu începerea noului an școlar, 31 de directori de licee și școli sunt schimbați din funcții. Pe bază de meritocrație, sunt numiți membri sau simpatizanți USL.
17 septembrie. Deputatul UNPR Ion Răducanu are propria vesiune vizavi de afacerea Roșia Montană. Cică ar fi implicată aici Francmasoneria!
18 septembrie. Un singur vot, al consilierului PP-DD Petrică Folică, a blocat vânzarea sediului PSD cu modica sumă de 100.000 de euro. Liberalii au votat cot la cot cu PSD-iștii plus câte doi țărăniști și PP-DD-iști. La finele anului, evaluarea făcută de aceeași firmă va da un preț de 700.000 de euro!
psd
24 septembrie. Ripensia Timișoara, echipă de liga a V-a, reușește una din marile surprize ale anului, învingând divizionara A U Cluj în 16-imile Cupei României.
26 septembrie. Fosta mână dreaptă a lui Ilie Sârbu, Corneliu Popa, mai primește șase ani de închisoare cu executare. De această dată în dosarul ICA, alături de Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani. Popa mai primise o condamnare de zece ani de închisoare în dosarul privatizării serelor Codlea. Ambele infracțiuni au avut loc în perioada în care era șef al ADS, în subordinea lui Ilie Sârbu, ministru al Agriculturii.
29 septembrie. După ce a fost amenințat de mai mulți indivizi prin telefon, Petrică Folică susține că a fost felicitat, prin intermediari, chiar de primarul Robu, pentru votul dat împotriva vânzării sediului PSD.
2 octombrie. Pentru a decongestiona traficul în zona Michelangelo, Robu le cere rectorilor UPT și UVT modificarea orarului pentru studenți. În replică, rectorul UVT, Marilen Pirtea, îi cere lui Robu să schimbe el programul de funcționare a primăriei.
marilen pirtea
5 octombrie. RCM Timișoara devine pentru a doua oară consecutiv campioana României la rugby. Robu nu le mai promite stadion, așa cum a făcut-o cu un an în urmă.
10 octombrie. Rocadă în funcția de antrenor la ACS Poli: pleacă Vali Velcea, vine Aurel Șunda.
11 octombrie. O zebră de la Grădina Zoologică, abia adusă din Cehia cu mare pompă, s-a sinucis înecându-se într-un heleșteu. Sau cel puțin asta ar putea fi înțelesul declarației primarului Robu cum că zebra e vinovată pentru propria moarte.
robu si zebra
18 octombrie. Firma lui Grapini a cerut, ministerul lui Grapini a dat. Firma Pasmatex a obținut o finanțare printr-un program derulat de Ministerul IMM-urilor și Turismului. Atât Pasmatex, cât și ministerul în cauză sunt conduse de Maria Grapini. Și mai spun unii că se plictisesc în mereu fascinanta Românie. Evident, nu se întâmplă nimic, nici cu patroana, nici cu ministereasa.
20 octombrie. „Jos dinastia Sârbu!”, încep să strige în Piața Operei protestarii la adresa proiectului Roșia Montană. În fine, s-a sesizat unde e focarul de infecție în această afacere.
23 octombrie. Robu recunoaște, pentru prima oară, că Timișoara nu se prea vede din Palatul Victoriei din București. Speră totuși că în 2014, guvernul își va îndrepta fața spre Capitala Banatului. Speră degeaba!
1 noiembrie. Clanul Cârpaci pune mâna pe un corp al Spitalului de Copii în care funcționa Secția de pneumologie și TBC.
vladimir carpaci evacuare
1 noiembrie. După ce a încercat mai multe soluții pentru a îndepărta ciorile din parcul situat în spatele Catedralei, Robu revine la soluția clasică a vânării lor.
4 noiembrie. Încep explorările după gaze și petrol în mai multe localități din Timiș. Firma Prospecțiuni a magnatului Ovidiu Tender, care se ocupă de aceste lucrări, susține că nu se caută gaze de șist.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Seal a spus: (ianuarie 4th, 2014 at 22:31 )

Folica,Folica!!!atentie la excesul de zel!apa ii inca rece in Bega!

Folică a spus: (ianuarie 10th, 2014 at 00:56 )

Am declarat în mod repetat în conferinţele de presă şi în plenul Consiliului local că nu fac parte din nici un grup de interese, ci mă aflu în slujba cetăţenilor din Timişoara. Referitor la proiectul prin care se dorea vânzarea imobilului aparţinând Primariei Timisoara către PSD la o valoare mult subevaluată, proiect pe care l-am impiedicat cu votul meu impotriva a 17 favorabile, doresc să vă informez că şi inainte de vot am ridicat o serie de intrebari initiatorilor proiectului si am contestat suma infimă cu care se dorea vânzarea acestei cladiri impozante ce apartine timisorenilor. Deci nu am „trădat” întrucât niciodată nu am facut parte din astfel de grupuri de interese si voi continua să apăr doar interesul cetatenilor din Timisoara.
Cu stimă,
Folică Petrică
Consilier Local

Dan Reverescu a spus: (ianuarie 10th, 2014 at 18:39 )

Foli, sunt si „suntem” (sti tu cine …) alaturi de tine pana……eara sa zic …capat. ..Pana vad ca incepi sa te schimbi (sper sa nu se intample asta nicioadata). Desi ti-am spus ca vei intr „fata mare” in consiliu si vei iesi „curvet de cimitir”….sper din suflet sa gresesc 😉

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top