Victima romilor de la Buzias: „Au si politia cu ei, au si niste procurori”

Bărbatul bătut sălbatic de romi la Buziaș a povestit ce s-a întâmplat duminică după-amiază. Florin Soforean spune că nimeni nu i-a sărit în ajutor, pentru că toți se tem de clanul Petrovici. Bărbatul face acuzații grave și susține că agresorii lui au „spate” atât în poliție, cât și printre procurori.

victima buzias5

Florin Soforean este internat la Spitalul Județean din Timișoara, în stare de șoc și cu multiple contuzii, în urma bătăii crunte pe care a încasat-o duminică, la Buziaș. Bărbatul de 30 de ani a fost atacat de un grup de romi cu care avea un conflict mai vechi. El nu a vrut să-și retragă plângerea depusă împotriva lor vara trecută, după ce a fost înjunghiat. „Mă plimbam cu maşina, m-au oprit şi au venit la mine cu o rangă în mână, că nu vreau să-mi retrag plângerea pe care am făcut-o, azi-vară, pentru că m-au înjunghiat. Ne-am înjurat reciproc, am plecat cu maşina, au plecat şi ei, după care s-au întors cu dubiţa cu tatăl lui şi cu copiii, cu pari şi cu furci. Au sărit pe mine şi au băgat furca în mine, în piept, în mână, mi-au rup gura, dinţii. Nu a sărit nimeni în ajutor. că le e frică de ei, la toţi le e frică de ei”, a povestit, de pe patul de spital, Soforean. Bărbatul susține că nici polițiștii nu se bagă în astfel de cazuri. „Azi-vară tot ei m-au înjunghiat şi am depus plângere. Probabil de aici se trag toate. Sunt nişte oameni răi, cămătari, violează fete. Au şi poliţia cu ei. În loc să facă ordine, veneau şi mă puneau să mă bat cu ei. Au nişte procurori pe la Bucureşti pe care se bazează”, afirmă tânărul. El nu intenționează însă să renunțe la vreuna din cele două plângeri făcute împotriva romilor violenților. „Nu o să-mi retrag nici plângerea asta, nici pe cea din vară. Să facă toţi puşcărie”, a conchis Soforean. Polițiștii de la IPJ au audiat, luni, în acest caz, patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 63 de ani. Aceștia au fost depistați la Timișoara, în cabinetul unui avocat.

Invalid Displayed Gallery

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

23 comentarii pentru acest articol

carton a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 11:40 )

institutii de tot rahatul, corupte pana la cel mai inalt nivel. infractorii de toate culorile daca actioneaza organizat, pun in genunchi orice magistrat. pica doar aia ce nu cotizeaza, sau cei scosi la inaintare la intelegere.
toata natiunea merge pe burta. fiecare-i pe cont propriu, in spitale, la primarie, in justitie sau pe strada.

Violeta a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 14:56 )

E la mintea cocosului ca asemenea clanuri ,nu pot ajunge la tupeul de a teroriza un oras intreg,decat daca au complicitatea si protectia politiei si justitiei din acea zona.Aici trebuiesc luate masuri.Seful politiei din Buzias ar trebuii dat afara .

Redy a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 16:42 )

Mafia nu este de ieri ar trebui DNA , Prefectura sau o institutie bazata sa verifice atat politia cat si primaria si toti cei din primarie din 1989 si pana an prezent ,nau facut si nu fac decat nepotizme si avantaje lor si celor din jur.. antrebare: cati romi din Buzias cu casele lor cu turnulete au avut sau au autorizati de urbanizm sa le construiaca ? antrebare cine lea dat voie ? cum a ajuns renumi-ta statiune Buzias an asa hal ? dar cum Romania e tara mafiei a camatarilor si a coruptiei si acest tanar se va alege cu sechele cu familia an pericol pt. ca nimeni nu va misca un deget sa faca ordine… vai si amar institutii ale Romaniei… .

Alex a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 16:43 )

Tiganii astia trebuie inchisi pentru ca asta nu e singurul om care are probleme cu ei, se intampla multe in buzias dar nu ajung la urechiile cui trebuie .

Stefanut a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 18:19 )

Vina politistilor este foarte clara, acest lucru fiind dovedit inclusiv in Lugoj, un alt oras al tiganilor in care politia are rolul de a musamaliza nenorocirile pe care acestia le fac:
http://redesteptarea.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5406:ipj-timi-a-atenionat-mai-muli-poliiti-din-lugoj-c-sunt-cercetai-in-scandalul-romilor-pistolari&catid=293:actualitate&Itemid=457
In timpul anchetei, Chebici a devenit bolnavior, motiv pentru care si-a luat concediu medical. Dupa ce Dumnezeu l-a facut bine, ca doar sanatatea-i mai buna decat toate, se pare ca i s-au spalat si pacatele. In prima faza a primit 5% din salariu pe o perioada de 3 luni, dar se pare ca a fost prea mult. Aceasta penalizare s-a anulat si activitatea politiei din Lugoj este buna si foarte buna.
http://www.ziarulactualitatea.ro/primplan/ipj-timis-a-apreciat-activitatea-politistilor-lugojeni-ca-fiind-%E2%80%9Ebuna-si-foarte-buna%E2%80%9D/
De remarcat este faptul ca acest Chebici are salariul cu 1000 de lei mai mare decat seful de la Politia Judeteana. Probabil ca este cel mai competent politai din judet. Cu toate ca a ajuns un om foarte detestat in oras, se tine cu toata puterea de scaun.
Tiganii sa fie linistiti, politia este cu ei.

buzias a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 19:31 )

Florin este singurul care Nu ia fost frica!!!! Dar singur conta lor (tigani…politie…nu poate.macar acum dovedi ti ma refer la autorități ca purtați haine pe merit.

Aurelia a spus: (ianuarie 21st, 2014 at 20:44 )

Nimeni nu i-a sarit in ajutor pentru ca orasul e mic si lumea se cunoaste. Daca ati fi din Buzias ati stii ca nu rromii sunt cei de care le e oamenilor frica, ci acest individ, infractor, parazit al societatii, hot, care el insusi face acele fapte de care ii acuza pe romi, a facut si puscarie pentru respectivele fapte prin Franta si alte tari, toata lumea il cunoaste si stie ce hram poarta. Cat despre „martori” sunt prietenii lui, deci trageti si voi concluziile. In situatii de acest gen se vede ce bine ne informeaza presa…

Silvana a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 01:09 )

Sa-ţi crape obrazul de ruşine!!!! Nici dupa filmare nu ţi frică de ţigani? Vrei sa zici ca martorii mint?Roagă-te la dumnezeu să nu aflu cine eşti!!!!!! Nesimţită ordinară! Florin era sa moară si tu îi aperi pe jegoşii de ţigani..exact aşa sa primeşti şi tu înapoi de la dumnezeu!!!!!

Silvana a spus: (ianuarie 23rd, 2014 at 01:27 )

Trei ţigănuşi mi-au dat dislike 🙁 haoleu

Alin a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 12:34 )

Maaa Aurelia Cordelia!!si tu le sugi pula pe 2 chiftele la ciori???nu ai ce pune in blid si te-ai gasit sa comentezi si tu aici de tiganii aia obositi???taci dute in mortii matii de pisata,nu tevmai baga in seama sa sustii ca tiganii sunt niste cinstiti!!!!suge-o in continuare,dar pe silent,nu mai fa zarva sa te stie toata lumea,zdreantavce esti!!!

buzias a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 10:27 )

Aurelia!!!! Sunt din Buziaș …il cunosc pe Florin foarte bine. . Nu a violat fete ca si tigani….
Nu a furat ca si tigani …nu s omorat pe nime ca si tigani. De unde stii tu ca noua ne e frica de Florin? ?? Esti o panarama trasa de tigani !!!! Cine se lua pe centru de fete (proastelor) va lasa ti trase de tigani. ..de vrajala lor ….baniii!!!! Florin ducea fetele acasa de la disco …sa nu le lase singure …idioat o..

naca a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 10:49 )

aurelia cred ca le-o suge periculos la cioroi astia…sau au violat o odata si a inceput sa i placa…

Ana a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 10:58 )

Il cunosc pe acest baiat, si va spun ca minte.
Problemele astea sunt de ani de zile si nu sunt tiganii vinovati asa cum spune Presa.
Acest baiat sa batut de foarte multe ori cu tiganii din Buzias si de fiecare data a luat bataie, treaba este simpla se duce se ia de tiganii ca sa il bata sa primeasca banii. Credeti-ma este adevarul. A primit deja de mai multe ori bani ca sa i-si retraga plingerea si sa invatat deja cu chestia asta. Rog Presa inainte sa acuze o minoritata sa cerceteze bine,
pe cine sustine.

Alin a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 12:31 )

Bai ana care le sugi banana la tigani,tu stai si suge-le pula la nespalatii aia si taci din gura,gunoaie mai mari decat tiganii nu exista pe pamantul asta.pe cat le-o sugi?pe 20-30 de lei?chiar nu iti gasesti un loc de munca cinstit??trebuie sa le-o sugi si direct si indirect la ciorile astea??

Alin a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 12:25 )

Gunoaiele societatii vad ca au si sprijin din partea politiei romane,inseamna ca si politistii de la Buzias sunt mai mari gunoaie decat ei,tiganii astia nu merita sa fie lasati nici sa respire,dar mai sa i primim in societatea noastra si sa i mai numim si rromi,rom e unul singur,,ala ce se bea”nu gunoaiele astea stradale care ne-au facut de ras in toata lumea asta.

Alex a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 12:50 )

Ma oameni buni nu mai aparati tiganii pentru ca stie toata lumea ce fac … la fel cum zicea si Florin , acesti tigani ar trebuii inchisi pe veci sunt niste violatori , camatari care iau casele oamenilor si multe altele … . Tiganii vor sa scape de Florin probabil pentru ca el este printre singurii care nu se teme de ei . Fi tare Florin aceste ‘ turnulete ‘ din buzias trebuie sa dispara .. stiti la ce ma refer .

Alin a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 22:32 )

Pai de unde mortii mamii lor au si casele alea cu turnulete,din munca cinstita??din ciordeala si din cersetorie,si vin in tara si se incoarda cu banii si mXXXe astea le sug pXXa pe 15 lei si o apa plata cu care isi clatesc gura de slobozii lasati in gura la ele.buziesanca,ana si aurelia cordelia.

buziesanca a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 14:25 )

DA DA BINE INTELES ACUMA TIGANI SUNT DE VINA DAR K EL DA BANI CU CAMATA SI INTRA PESTE OAMENI IN CASA AIA NU VEDE NIMENI DAR OMUL ISI FACE CU MANA LUI DAK ERA NEVINOVAT NU SE LUAU TIGANI AIUREA DE EL ;EU SUNT DE PARERE K ASA CUM DAI ASA SI PRIMESTI;D-ZEU II SUS SI VEDE DUPA FAPTA SI RASPLATA IMI PARE RAU PT CE I SA INTAMPLAT DAR ASTA NU INSEAMNA K ESTE NEVINOVAT CUM CRED UNI

Buziesan a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 21:01 )

Oricand la orice ora eu votez pentru sterilizarea tigancilor incepand cu cele de la 3 ani,
ca intr-un final sa ajunga la exterminarea acestei rase subumane, dar un lucru e sigur baieti… ca eu nu
sunt singurul si ca mine se mai aduna pe masura ce se incarca ura fata de ei(doar ca nu stim unii de ceilalti)
iar acea zi va veni atunci cand vom afla unii de altii

asdasd a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 21:08 )

frefe

anonim a spus: (ianuarie 22nd, 2014 at 21:33 )

Nu poti ramane rece cand se intampla asa ceva atat de aproape de tine. Insa, in astfel de momente, vina este impartita. Nu putem afirma ca un clan de rromi terorizeaza locuitorii Buziasului, fara sa exageram. Sunt oameni care chiar n-au nici o treaba cu ei si nici tiganii nu sunt toti la fel. E grav ce au facut si vinovatii trebuie sa plateasca dar, asa cum spunea cineva mai sus, ati uitat teroarea instaurata de Soforan si gasca lui printre tinerii din Buzias. Si cei care ii sunt alaturi acum, daca realizeaza, acest lucru, ar trebui, macar fata de ei insisi, sa recunoasca asta. Uimitor este altceva. Cei care iau apararea rromilor, se adreseaza civilizat. Cei care dau dreptate lui Soforan au un limbaj obscen. Asta ce poate spune despre voi? Si as vrea sa va mai intreb ceva. De ce aproape toti din gasca voastra nu aveti serviciu? Sau poate vreti sa ne spuneti din ce traiti? Ca la Sport Cafe ma gandesc ca nu va plateste nimeni pentru ca va pierdeti acolo tot timpul. Presa a facut un subiect de senzatie dar atat. Adevarul a ramas undeva, pe jumatate spus, iar victima pozeaza artistic pentru a ne impresiona, crezand ca uitam tot ce stim despre el. Dati vina pe autoritatile locale? Ce ar trebui sa faca, daca voi nu stiti sa va gestionati propria viata? Toti cei implicati in conflictele astea (rromi sau romani), care se tot repeta, aveti vina voastra. Asumati-va responsabilitatea pentru viata voastra. Puteti da toata primaria afara si politia si procuratura. Daca voi nu va schimbati, tot degeaba. Imi cam inchipui cum veti raspunde la post-ul meu, dar tinti minte: felul cum vorbiti si va comportati spune ce este de spus despre voi, nu despre mine!!! Va doresc sa nu mai treceti prin astfel de experiente, sa aveti o viata frumoasa, caci sunteti prea tineri si va risipiti viata fara nici un rost, baieti!!!

aaaaa a spus: (ianuarie 23rd, 2014 at 21:38 )

tigani aste merita inchisi pe viata asa cum zicea victima

Bogdan a spus: (ianuarie 23rd, 2014 at 23:54 )

Silvana vrei sa zici ca tu nu ai avut nik cu nici un tigan ???

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Top