Calendarul înscrierilor pentru clasa pregătitoare din 17 februarie când toate unităţiile de învăţământ trebuie să afişeze criteriile şi datele despre locul unde se desfăşoară activităţiile, cât şi calendarul şi centrele de evaluare psihosomatică.
Părinţii sunt chemaţi din 18 martie să îşi înscrie prichindeii la clasa zero. În prima etapă vor fi înscrişi copii care au domiciuliul sau reşedinţa în circumscripţie şi din a doua etapă se vor înscrie prichindeii care nu aparţin de acele şcoli. „Nu s-a modificat metodologia faţă de anul trecut, numai în ceea ce priveşte calendarul. Noi începem să derulăm calendarul de luni, 17 februarie, practic este momentul în care unităţiile de învăţământ ar trebui să afişeze criteriile specifice, ar trebui să posteze pe site-urile lor sau al Inspectoratului Şcolar în cazul în care nu au, date despre locul în care se va desfăşura activitatea la clasa pregătitoare, tezele, planul de şcolarizare, câte clase le-a fost aprobat. Se afişează în acelaşi timp centrele de evaluare psihosomatică şi calendarul pentru evaluarea psihosomatică”, ne-a spus inspectorul şcolar general adjunct, Aura Danielescu.
Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare începe pe 24 februarie. „Am cerut şcolilor să stabilească datele în care se vor derula activităţiile de informare a părinţilor, zilele porţilor deschise, deci suntem în plină desfăşurare a calendarului, iar prima etapă propriu zisă de înscriere începe în 24 februarie”, ne-a mai spus Danielescu. Conform reprezentanţiilor Inspectortului Şcolar Judeţean Timiş număr de locuri de la o unitate şcolară se pot ocupa imediat, dar dacă un copil care aparţine de o şcoală şi nu se mai găsesc locuri, atunci ISJ va suplimenta numărul de locuri de la unitatea şcolară. „Dacă o unitate de învăţământ ocupă locurile care i-au fost repartizate prin planul de şcolarizare, evident că în etapa a doua acea unitatea de învăţământ nu va mai avea locuri libere. Sigur că şi în acestă situaţie se poate spre exemplu ca un copil care aparţine de circumscripţie, recensământul nostru să nu fi fost numeric să nu meargă pe număr de locuri aprobat, adică dacă sunt mai mulţi copii din circumscripţia respectivă decât locuri, prin consiliul de administraţie a ISJ şi comisia judeţeană se vor reglementa aceste situaţii, fie se vor suplimenta numărul de clase, fie vor exista situaţii în care în baza legislaţie noastre, vom putea creşte numărul de elevi la clasă la învăţământul primar până la chiar 30”, ne-a explicat inspectorul şcolar general adjunct, Aura Danielescu.
Joi, 19 decembrie, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind…
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…