Druckeria, Herzogheria, Putineria

În timp ce întreaga lume civilizată de pe cinci continente este oripilată de intervenția militară a „țarului” Putin în Ucraina, un consilier local din Timișoara jubilează și ia apărarea sceleratului lider de la Kremlin, brav descendent al lui Ivan cel Groaznic, Stalin sau Brejnev. Culmea, consilierul cu pricina nu este nici de la PRM, nici de la PP-DD sau vreun alt partid de sorginte comunistoidă, ci de la… PNȚCD. (Pentru cine nu știe, CD vine de la „creștin și democrat”, nicidecum de la „cretin și dobitoc”).

putin

Bogdan Herzog, căci despre el este vorba, nu și-a ascuns niciodată admirația totală față de Vladimir Putin. În scris și în declarații. „Putin nu are nicio vină pentru tot ce se întâmplă acolo. El este împăciuitorul, vrea ca lucrurile în zonă să evolueze pe cale pașnică”, a glăsuit individul, pentru deBanat.ro. E clar, împăciuitor a fost și Hitler când a intrat în Austria, Cehoslovacia sau Polonia, dar și Stalin când a ocupat o parte a Poloniei sau Finlanda. După mintea acestui Herzog, Putin ar merita și un Nobel pentru pace. Dar iată ce mai scrie ipochimenul pe unde poate: „Prin organizarea Olimpiadei de la Soci, președintele Putin a intenționat să arate lumii o Rusie renăscută din propria-i cenușă, eliberată de comunism și revitalizată după un deceniu de jaf din partea oligarhilor. Rusia pe care o reprezintă Putin se dorește o țară echilibrată, stăpănă pe destinul ei, o țară care nu acceptă amestecul altora în propriile decizi, dar, în același timp, este capabilă să ofere prietenie și deschidere (…) O Rusie nouă, o Rusie puternică, o țară competitivă și deschisă cred că a fost o lecție pe care a dorit Putin să o ofere propriului popor și lumii întregi”. Și tot așa, o continuă odă la adresa unuia dintre ultimii tirani ai lumii moderne. Iar Ucraina gustă din plin acum „prietenia și deschiderea” oferită de Putin.

E adevărat. Fiecare are dreptul să spună și să scrie ce vrea. Dreptul la opinie e garantat în România. Dar… Să fii consilier în orașul Timișoara, având astfel de opinii deviante de la lumea civilizată, e cam mult. Să fii membru PNȚCD pe de o parte și fan al lui Putin pe de altă parte e prea de tot. Altfel, Herzog s-a autoimpus lider al Druckeriei, galeria care susține ASU Poli. De aici, și unele glume care au transformat Druckeria în Herzogheria. Din câte se știe, cei din galerie au vederi democrate, nu au nostalgii comuniste, au manifestat în fiecare decembrie în memoria victimelor de la Revoluție. Dacă lumea politică nu vrea să rejecteze un asemenea nostalgic al totalitarismului, măcar cei din galerie să aibă curajul să facă acest gest. Dacă nu vor ca Druckeria lor să ajungă Putineria lui Herzog.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

herzob senior a spus: (martie 5th, 2014 at 12:11 )

tatal lui herzog a fost securist. ce mai vreti?

Alex a spus: (martie 5th, 2014 at 13:18 )

Aschia nu sare departe de trunchi…pentru necunoscatori tatal lui hertzog bogdan a fost director de Radio pe vremea lu’ Ceasca. Iar ca director de rdio pe acele vremuri trebuia sa fi injectat cu o doza buna de comunism. Dca va mai mira ceva, tot copii fostilor comunisti conduc aceasta tara asta-i si motivul pentru care suntem unde suntem acuma.

Gruber a spus: (martie 5th, 2014 at 13:24 )

Voi faceti parte din lumea civilizata?

drukeria-membridepartid a spus: (martie 5th, 2014 at 14:26 )

nu ma mira deloc gusturile unui specimen de teapa lui ‘herzog’ .
ce este cu adevarat important este ca acest individ (herzog) a facut un lobby impresionant si s-a luptat din toate puterile ca acea echipa care ne-a adus atat de multe bucurii in fotbal sa NU fie salvata de autoritati!
si nimeni din gasca lui (herzogheria) nu a iesit in strada sa protesteze atunci cand autoritatile NU au dorit salvarea echipei!
asta-i tot ce conteaza pentru mine!

1921 a spus: (martie 5th, 2014 at 15:50 )

Toate cele 7 iesiri in strada pentru palmares si pentru salvarea Politehnicii au fost organizate de cei din Druckeria. Mai termina odata cu minciunile.

drukeria-membridepartid a spus: (martie 5th, 2014 at 16:18 )

@1921
canda ati iesit in starda (am fost prezent), atunci altele erau interesele politice ale acestui individ(herzog)! nu te fa ca nu intelegi! si nu veni cu diversiuni!
eu am spus una tu raspunzi alta!
am spus:”acest individ (herzog) a facut un lobby impresionant si s-a luptat din toate puterile ca acea echipa care ne-a adus atat de multe bucurii in fotbal sa NU fie salvata de autoritati!
si nimeni din gasca lui (herzogheria) nu a iesit in strada sa protesteze atunci cand autoritatile NU au dorit salvarea echipei!
asta-i tot ce conteaza pentru mine!”
asa ca nu veni cu diversiuni!

PRNIBIL MAXIM a spus: (martie 5th, 2014 at 17:21 )

mi-e scarba,mi-e greata, ce jeguri, ce a ajuns Timisoara si au mai si pus pe picioare o organizatie politica de tineret care cica sustine fotbalul si o echipa de fotbal! as zice rusine, dar cui sa pretinzi rusine?

@jeguri in tricouri cu dungi alb-violete a spus: (martie 5th, 2014 at 17:24 )

ce bine ca are ocazia sa va cunoasca un oras intreg, mai ales ca o incununare a imbecilitatii v-ati afisat si cu fotografia ……….Doamne in ce oras traim!!!

Mai rau ca in tragediile grecesti ! a spus: (martie 5th, 2014 at 18:15 )

Mama ce tragedie jalnika pt. un partid de traditie in Romania si in Timisoara ! Taranistii sfarsesc in a fi bataia de joc a timisorenilor, reusind sa se umple de penibil si batjocora!

Gruber a spus: (martie 5th, 2014 at 18:29 )

O încercare patetica de linsaj in stilul Antena 3. Trebuie oare sa gandim toti la fel? Cine sunteti voi, politia gandirii?
Atac la persoana nesemnat. Urat si neprofesionist.

ciudatenie... a spus: (martie 5th, 2014 at 18:48 )

…mare ciudatenie mi se pare faptul ca ziaristul anonim este indignat ca un consilier din Timisoara il iubeste pe Putin. nu imi aduc aminte sa fi vazut vreo urma de indignare din partea „redactiei” de banat atunci cand psd, prin usl, acapara orasul si judetul, ba din contra, stimabila redactie facea campanie pe fata comunistilor. nu pot trage decat o singura concluzie, in conditii de campanie electorala si pentru pretul corect, onorabila „redactie” ar fi dispusa sa faca orice cu oricine, chiar si cu tavarisi Putin…chiar si dragoste.

@ciudatenie a spus: (martie 5th, 2014 at 20:03 )

Chiar ca esti ciudat. Dc ai citi sit-ul ai vedea ca e cam singurul care ataca PSD-ul. Si ai mai vedea ca pritenul tau Herzog a votat pentru ca PSD-ul sa-si cumpere pe moca sediul. Hai salut securistule!

antirob a spus: (martie 5th, 2014 at 20:43 )

Si daca ramuri bat in geam si vine maine gazpromu’ sa sponsorizeze recasul? AUD Sasule, membrule si ceilalti 2 ?

costea a spus: (martie 5th, 2014 at 23:14 )

Dragă Redacţie, care ai comis „materialul” de faţă. Să ştii că există şi la noi şi în lume, destui inşi pentru care realitatea este un fenomen profund misterios, care nu-i afectează nici dacă i-ar lovi ca tramvaiul. Aceşti inşi, posedând acest handicap, caută să îl depăşească confecţionându-şi o realitate paralelă/divergentă compusă din clişeele şi formulările răscoapte auzite de la unii sau alţii sau poncifele netezitoare de circumvoluţiuni achiziţionate prin receptarea necritică a unor repetate panseuri. Având în vedere inflaţia de astfel de specimene cred că scremerea de mai sus nu poate fi decât o altă apăsare a acestui indicator, forţându-l spre hiperinflaţie…Mai sunt şi alte ocupaţii la care, cine ştie?, poate vă pricepeţi…

@Aron Cotrau si ceilalti aparatori ai hertogheriei a spus: (martie 5th, 2014 at 23:14 )

In primul rand, mai este un articol despre acest subiect care este semnat Mhai Oancea. In al doilea rand, penibil si gretos este bogdan hertog (pt afirmatiile lui si pentru actiunile lui- votul dat psd-ului pentru cladirea din Josefin) si de-asemeni sustinatorii lui. In al treilea rand (banuiesc ca sunteti membru activ al forumului druckeria), cum de pe acest forum nu se discuta despre acest subiect, cenzura totala? Nu am nimic de-a face cu site-ul debanat, sunt doar un vechi polist scarbit de situatia actuala..

Serge a spus: (martie 6th, 2014 at 01:30 )

Buna,
Un articol despre nimic, multa strigare si urlare la cer dar nu inteleg care este problema adevarata? Esti tu civilizatul? Comunist esti tu, stimate autor, fiindca interzici cuiva sa fie diferit „de lumea civilizata”.

Este o oroare de fapt ca astfel de articole in general vad lumina zilei. Arunci cuvinte grele aiurea, absolut fantastic ca esti publicat. Cine te plateste, „ziaristule” ?

gretzog a spus: (martie 6th, 2014 at 01:57 )

Gretzog mai bine ar vorbi despre gentlemni agreement sau cum sa ajuti psd-ul sa cumpere un imobil in Timisoara,l-a un pret de 10 ori mai mic.
Gretzog mai bine ai spala Putina!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top