Categories: Poli Timisoara

Ioan Timofte vrea o destindere a sistemului de licentiere, dar cu limita

Noul președinte al ACS Poli Timișoara, Ioan Timofte, este de acord cu o relaxare a condițiilor de licențiere a echipelor din prima ligă, dar până la un punct. Respectiv, până la datoriile față de jucători și antrenori.

Cea mai puternică dezbatere din fotbalul românesc la această oră o reprezintă condițiile de licențiere a echipelor din Liga I. Mai multe cluburi solicită ca acestea să fie mult mai relaxate. Președintele lui ACS Poli, Ioan Timofte, ne-a declarat că nu ar avea nimic împotriva unor înlesniri în acest sens, dar cu o anumită limită. „Cei care au pornit această campanie vizează un lucru cu care nu sunt de acord sub nicio formă, și anume obținerea licenței și dacă există datorii la antrenori și jucători. Nu aș avea nimic împotriva unei relaxări a condițiilor, dar nu în ceea ce privește aceste datorii. Că sunt mici datorii la o firmă sau alta, că terenul nu are încălzire și alte chestiuni mai mici, crede că pot fi păsuite. Dar nu datoriile la jucători, și aici e și miza scandalului”, ne-a declarat Timofte.

Inclusiv Poli Timișoara a fost victima acestor condiții de licențiere, fiind retrogradată în liga a II-a în perioada lui Marian Iancu. Acum, dimpotrivă, Poli este unul dintre cele mai disciplinate cluburi din punct de vedere financiar. Mai mult, s-a speculat ideea că, în cazul nedorit al retrogradării pe teren, Poli va fi salvată la masa verde, în urma retrogradării unor echipe care nu vor primi licența. „Da, Poli ar fi avantajată în cazul în care licențierea este mai draconică, dar cred că ar trebui să fim fair-play. România are cele mai draconice condiții de licențiere. Pentru 200.000 de euro pe care-i primim de la UEFA pentru copii și juniori – nu știu dacă se și duc acolo banii –, am acceptat sistemul cel mai dur, din trei care există. Și în Portugalia, de exemplu, există un sistem diferențiat pentru echipele care vor să participe în cupele europene și cele care se mulțumesc doar cu campionatul. Anii trecuți, Rio Ave putea juca în Cupa UEFA. Nu avea toate condițiile la dosarul de licențiere și n-a jucat. A rămas însă în campionat. Noi nu suntem Germania ca să ne permitem acest sistem dur”, ne-a mai declarat Timofte. (sursa foto: www.gsp.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

6 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago