Categories: Administratie

„Palatul” ridicat fara autorizatie pe Mussorgski va fi demolat

În urmă cu două luni, primăria anunța că o casă din zona Pieței Traian trebuie demolată parțial. Conform unei sentințe definitive, urmează să dispară etajele „palatului”, iar primăria putea trece la demolări, pe cheltuiala proprietarului. Acesta a decis însă să-și dărâme singur construcția.

Proprietarul imobilului situat pe strada Mussorgski, la numărul 7, a obținut o autorizație de construire pentru parter și un etaj. Acesta s-a apucat de ridicat casa, iar, în final, a rezultat o monstruozitate cu mai multe niveluri. Procesul a început pe vremea administrației Ciuhandu s-a încheiat în decembrie 2013, când, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, s-a decis demolarea nivelurilor ridicate fără autorizație. Anunțul legat de demolare a fost făcut, în aceeași zi, la finele lui ianuarie, de primarul Nicolae Robu și viceprimarul Traian Stoia. Acum, Robu spune triumfător că, în zilele următoare, etajele construite ilegal vor fi dispărea. „A început demolarea, cetățeanul a înțeles până la urmă că legea este lege pentru toată lumea, a înțeles că a greșit și ne-a cerut să-i lăsăm un timp pentru a face demolarea pe cheltuiala proprie. Apreciez că nu ne-a creat probleme, pentru că noi eram pregătiți să facem această punere în aplicare a unei hotărâri judecătorești chiar în forță, daca s-ar fi impus. N-a fost nevoie de jandarmi, n-a fost nevoie de alte institutii ale statului care să se implice pentru aducerea lucrurilor la normalitate acolo”, a declarat primarul. Deși la fața locului nu se vede mare lucru, Robu susține că demolarea efectivă a început deja. „S-au dat jos deja niște grinzi și vineri am înțeles că se vine cu utilajele necesare pentru a se da jos țigla și alte elemente ale construcției. Dacă depășesc două săptămâni, se aplică amenzi, dar se va reuși, pentru că angajamentul de a trece la demolare a fost foarte ferm”, a mai spus liberalul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

22 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

31 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

O oră ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago