A fost greu, dar liberalii si-au gasit omul cu care sa piarda Colegiul III

Dacă aș fi un amator al diverselor teorii ale conspirației, aș spune că PSD, în marea sa dorință de-a câștiga Timișoara, a tocmit (înțelege fiecare ce vrea din acest termen) un lider național al PNL ca să pună un candidat de paie la alegerile pe Colegiul III Timișoara. Candidat care a fost scos din pământ, din iarbă verde și se numește Monica Știrbu. Iar liderul liberal „tocmit” nu poate fi altcineva decât Norica Nicolai, această „Ana Pauker” a PNL, bună prietenă a sus-pomenitei. Poate unii cred că e o glumă la mijloc, dar din păcate nu e așa. Deși nu e nimic bătut în cuie, parașutata Monica Știrbu rămâne principalul favorit al PNL pentru a candida pe colegiul rămas vacant în urma demisiei Mariei Grapini. Și evident a pierde acest colegiu, care era foarte facil de câștigat în actuala conjunctură. A fost extrem de dificil să cauți un candidat perdant, dar cu multă strădanie, uite c-a fost găsit!

Și asta în pofida declarațiilor optimiste ale celor din filiala Timiș că li s-a dat libertatea de la centru să-și propună candidatul. Nu este însă așa. „Conducerea centrală a partidului urmează să decidă în zilele următoare cine va fi candidatul în colegiul vacant din Timiș”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora. Deci nici vorbă că filiala PNL Timiș își va decide singură candidatul, „sentința” urmând să fie luată la București. Se vede treaba că și la nivelul liderilor naționali ai PNL au rămas unele năravuri puturoase, chiar comunistoide, dacă ne gândim că doaman Nicolai a fost un vajnic procuror ceaușist. Pentru cei de la București nu contează că în Timișoara a început o competiție internă pentru desemnarea candidatului. Nu contează nici faptul că unii dintre cei care au intrat în această competiție au muncit de-a lungul anilor pentru acest partid. Nu contează nici măcar faptul că vor pulveriza una dintre cele mai puternice filiale PNL din țară. Pentru ei contează că trebuie rezolvat un coledzi pentru doamna Monica. După ani de zile în care a dormit prin consulatele din Sevilla și Bilbao.

Mai trebuie spus că și în 2004 s-a dorit de la centru impunerea Monicăi Știrbu pe listele liberale, dar filiala de aici a refuzat categoric, ea fiind parașutată în Dâmbovița. Atunci liderii PNL Timiș aveau se pare cojones, ca să folosesc un termen de pe plaiurile de unde vine împricinata. Actualul președinte al PNL Timiș, Nicolae Robu, tace filosofic. Nu spune absolut nimic despre această situație absolut jenantă, care poate isca un adevărat război în filială. Asta fiindcă unii lideri și-au anunțat demisiile din partid, iar alții au afirmat că nu vor pune umărul sub nicio formă la campania electorală. Nici măcar la cea pentru Parlamentul European. Și mai vin și prezidențialele. Ceea ce se întâmplă acum în PNL este una dintre cele mai spectaculoase autodistrugeri în spațiul public.

Și încă o chestiune, nu lipsită de importanță. Nu o să mă aplec asupra biografiei Monicăi Știrbu, nici măcar asupra fatpului că e „bănățeancă de-a noastră”, născută în județul Vrancea. Dar trebuie amintit aici un lucru extrem de interesant, mai ales pentru domnul primar Robu. Dacă nu cumva îl știe. E de notorietate faptul că o mare parte din campania electorală dusă de Robu pentru scaunul de primar s-a legat de hidosul „acvariu” care patrona buricul Timișoarei. Ei bine, dna Știrbu a fost și mămica, și tăticul, și orice vreți al acestui acvariu. Mai mult, prietena sa Norica Nicolai a discutat la acea vreme cu fostul senator Viorel Matei, pentru ca acesta să-și convingă colegii din CLT să nu se opună ridicării acvariului. Iar acum să-l vedem pe Robu braț la braț cu Monica Știrbu făcând campanie electorală prin Timișoara e deja cam mult. Iată încă un argument pentru ceea ce se spune că politica e o mare doamnă de escortă. În fine, trebuie spus că încă decizia n-a fost luată. Dar nici reacții vehemente ale liderilor PNL Timiș la adresa intenției conducerii centrale nu se observă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

alingorscovoz a spus: (aprilie 9th, 2014 at 14:12 )

Grav este ca cei din conducerea filialei habar n-aveau de intentiile celor de la Bucuresti si a „trebuit ca un pensionar politic ” sa se „implice” …asa se-ntampla dl Robu daca dvs ca si vice national mu prea dati pe la sedinte la Buc .

Laurentiu A' Lu' Cacarau de la Isaccea a spus: (aprilie 9th, 2014 at 14:47 )

Oricine ar iesi, va fi aproape imposibil sa o inlocuiasca pe celebra semianalfabeta…

busulica a spus: (aprilie 9th, 2014 at 15:22 )

busulica odrasla-secu este aranjorul sef vrea sa se puna bine cu miticii sefi ca daca nu ia europerlamentar sa fie luat la Bruxellutu ceva sef de cabinet, secretara (da!! ca el este mare fatalau si merge sa fie secratarAAA)! rusine! pacat de sangele varsat la revolutie! tot ei conduc (problema este cand se vor sfasia ei de ei, cat de curind va fi macel)!!!

Stefan cel Mic a spus: (aprilie 9th, 2014 at 16:12 )

Or fi multi moldoveni in Soarelui, dar asta nu insemna ca in locul unei moldovence analfabete sa vina o moldoveanca semianalfabeta.

bravos a spus: (aprilie 9th, 2014 at 17:07 )

lasa ca si benoni a fost impus si a castigat. timisoara e prea redusa mental ca sa mai faca diferenta

gurgundeza a spus: (aprilie 9th, 2014 at 17:30 )

Vad ca in afara de analfabetul care a conceput articolul si a scris ca ” SI MAI VINE SI PREZIDENTIALELE”, (vine, vine, ca e sub 50), nimeni nu are de zis nimic de rau de posibila candidata.. Succes doamna Stirbu!

Gugulani din Spania a spus: (aprilie 9th, 2014 at 19:28 )

Buna ziua. Cum spuneti ca la consulatul de la Bilbao se doarme? Voi știți câta munca este acolo? Doamna Stirbu este o femeie deosebita merge in consulate intinerante, ne scuteste pe noi de drum, vine sâmbăta si duminica in teren, ce știți voi mai analfabetilor? Pacat ca dna Stirbu nu a candidat la europarlamentare ca toti romani din diasporă am fi votat-o. Succes dna Stirbu. Nu va lăsați călcată in picioare de niște analfabeti.

Timisoara vorbește a spus: (aprilie 9th, 2014 at 19:39 )

Ce știți bă voi ? Fraierilor ! Știți voi cum arată consulatul pana sa vina dna Stirbu la Bilbao ? Bai fraierilor stăteam ore in sir la coada si nu aveam un scaun, sau o masa, ce sa mai zic de baie? Era vai si amar. Lasati ba femeile la conducere ca sunt mai bune decat voi PSD-istilor . Va e frica ma de o femeie ? Rau ați ajuns! Numai maine nu-i poimâine , vedeți voi la toamna la alegeri.

@gugulani din spania a spus: (aprilie 9th, 2014 at 20:00 )

Iarna nu-i ca vara iar Bilbao nu e Timisoara, colegiul 3! Prin urmare aici iti desfasori activitatea ca sa fi votat. Asta la vista baby!

@raspus pt Giugulanul a spus: (aprilie 9th, 2014 at 21:00 )

Te crezi poliglot? Sau esti plin de grosolănie (caută in DEX ) : glosolalie, te-ar ajuta. PSD -isti imputiti ce sunteti in frunte cu Sarbu si cu ginerica. Fraiere ce sti tu ce înseamnă un consulat general ?
Cei un colegiu in Timisoara ??? Nimic!!!

Gugulani din Miranda de Ebro a spus: (aprilie 9th, 2014 at 21:08 )

I-o mis banatan, ce știți voi cum e i Spania? Pt noi consula este mai ceva decât un deputat in Romania. Nu pleca doamna de aici lasa-i paia sa se bată pe posturi de deputat. Noi fi la Miranda de la Cizur si si la Pamplona venim acasă la Cimisoara si va votam pe 25 mai !!!!!

mihaela a spus: (aprilie 10th, 2014 at 09:36 )

Norica Nicolai va fi in mod cert o alegere extrem de benefica pentru Romania in Parlamentul European!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top