Categories: Economic

Cornu sustine ca e hartuit si nu mai vrea sa i se spuna „Regele asfaltului”

Se simte hărțuit de toată lumea și a ajuns la concluzia că a greșit când a făcut afaceri în România. Omul de afaceri Georgică Cornu susține că n-a avut niciodată legături cu lumea politică și că se judecă, în prezent, cu nume sonore din administrație, pentru banii pe lucrările prestate. Procurorii susțin însă că din firma sa ar fi plecat ilegal bani pentru baronul de Mehedinți, Adrian Duicu.

Acum o lună, casa și firmele omului de afaceri Georgică Cornu erau percheziționate de procurori, în cadrul unei anchete într-un dosar cu o evaziune fiscală de 60 de milioane de lei. Președintele Camerei de Comerț Timișoara a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior eliberat sub control judiciar. Între timp, numele său a fost legat și de dosarele penale în care este implicat fostul președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu. Conform procurorilor Duicu ar fi fost finanțat cu sume importante, scoase ilegal dintr-o firmă a lui Georgică Cornu. Multe dintre afacerile lui Cornu s-au derulat, în ultimii ani, în județul natal al acestuia, Mehedinți. Omul de afaceri a reacționat, joi seară, cu un comunicat de presă în care acuză hărțuirea la care a fost supus în ultima perioadă, deopotrivă de presă și de procurori.

Sunt uimit de faptul că numele Georgică Cornu revine în atenția opiniei publice de fiecare dată în prag de campanie electorală. Mai grav este că numele meu este mereu legat de personalități politice pe care le-am cunoscut doar conjunctural. De fapt, ce am făcut? În perioada 2006 – 2011, firmele în care sunt acționar, au reușit să creeze peste 4.000 de locuri de muncă. (…)Companiile în care sunt acționar au executat lucrări de aproximativ 800 de milioane de euro către diverse entități al statului (…) În tot acest timp am fost hărțuit atât mediatic cât și de organele legii”, scrie omul de afaceri. „În trecut, numele meu a fost asociat cu cele ale unor PDL-iști de frunte: Gheorghe Falcă, Nicolae Ioțcu, Constantin Ostaficiuc, Mihai Stănișoara ș.a.m.d. Astăzi sunt șocat să aflu că numele meu este asociat cu cel al lui Adrian Duicu, de la PSD. Recunosc că am avut relații cu instituțiile conduse vremelnic de acești oameni, dar niciodată nu ne-au legat prietenii sau parteneriate”, mai precizează Cornu. El pare supărat pe apelativul „Regele asfaltului din Banat” și susține că nu merită această etichetă, în condițiile în care „grupul în care sunt acționar nu au turnat nici măcar un metru de asfalt pe nicio autostradă din România”. Aflat într-o situație dificilă, atât juridic, cât și financiar, Georgică Cornu a ajuns la o concluzie tristă pentru el, dar are și un sfat pentru cei din jur. „Astăzi îmi exprim regretul că am făcut afaceri în România. Mâine să reușim să devenim cu toții mai raționali, mai buni, mai înțelegători”, își încheie el epistola.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

5 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago