Categories: Prefectura Timiş

Hotararea cu „Ingerii Galbeni” ar putea fi suspendata!

Hotărârea CL care interzice ridicarea maşinilor din parcările magazinelor ar putea fi atacată de prefectul Eugen Dogariu. Asta ar putea duce la suspendarea ei până când consiliul local se va conforma cerințelor Instituției Prefectului. UPDATE: Primarul Nicolae Robu nu e îngrijorat de reacția prefectului, pentru că hotărârea anti-Îngeri Galbeni are avizul juriștilor municipalității.

Consilierii locali au votat, la finele lunii martie, un proiect referitor la modalitatea de parcare în centre comerciale şi reglementarea ridicării, transportului şi depozitării unor vehicule. Conform acestuia, firmele de ridicări auto trebuie să fie autorizate de municipalitate și, în plus, parcările din centrele comerciale vor putea fi accesate fie liber, fie printr-un sistem cu bariere. Prefectul Eugen Dogariu spune însă că primăria nu poate interveni pe terenurile private. „Este o problemă legată de faptul că aleşii locali trebuie să stabilească un regulament de parcare în spaţiul privat. Nu se poate stabili şi impune un regulament pentru spaţiul privat. Voi face un recurs graţios în ceea ce înseamnă stabilirea unui regulament de organizare pe un spaţiu privat. Urmează ca ei să modifice hotărârea. Dacă nu, atunci vom merge în instanţă, iar hotărârea va fi suspendată”, a declarat, miercuri, Dogariu. Conform acestuia, „cei care au atribuţii legale de a ridica maşinile sunt cei de la poliţie”. Recursul grațios nu suspendă hotărârea, însă lucrurile se schimbă în cazul contenciosului. „Consider că este normal să le spun ce au greşit. Dacă ei consideră că e bine ce au făcut vom merge în instanţă și atunci hotărârea se suspendă”, a conchis prefectul. Acesta poate ataca actul în contencios în termen de șase luni de la emiterea sa. Hotărârea privind firmele de tractare și ridicare auto a fost inițiată de consilierul PSD Alfred Simonis.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu nu crede că există motive de îngrijorare în ceea ce privește această hotărâre. „Este prerogativa prefectului Eugen Dogariu să intervină cum consideră de cuviință, nu i-o pot contesta. Eu știu un lucru: juriștii din primărie au dat aviz de legalitate pe această hotărâre. Prin urmare, noi nu avem motive să o retragem. Dacă domnul prefect o atacă în instanță și instanța o va anula, vom respecta regula jocului și ne vom conforma. În orice caz, noi am simțit nevoia să intervenim în interesul cetățenilor, contra atitudinii abuzive a firmei «Îngerii galbeni»”, a declarat edilul.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

24 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

57 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago