Categories: Sport

Marian Iancu a pierdut la TAS procesul cu Politehnica Timisoara

În urmă cu şase luni, Marian Iancu s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cerând interzicerea numelui Politehnica Timişoara, culorile alb-violet, sigla şi imnul echipei din Liga a IV-a ASU Politehnica. Iancu a solicitat şi plata a 983.000 de euro, dar s-a ales, în schimb, cu obligaţia de a plăti și 1.500 franci elveţieni, și cheltuielile de arbitraj.

Mai jos prezentăm şi comunicatul de presă postat pe www.sspolitehnica.ro vizavi de victoria în faţa lui Marian Iancu:
„Astăzi, 23 aprilie, am primit decizia finală în cazul disputei cu Politehnica Timişoara SA (în insolvenţă) – societatea administrată în trecut de Marian Iancu. Reamintim, în luna octombrie a anului trecut, Marian Iancu a efectuat demersurile legale la TAS pentru a interzice clubului nostru folosirea denumirii de Politehnica Timișoara, a culorilor alb-violet, imnului, logo-ului, precum şi a oricăror alte elemente care să aducă prejudicii societăţii comerciale deţinute de dânsul, aflată în acest moment în insolvenţă şi fiind condusă, potrivit legii, de către administratorul judiciar. Pe deasupra, Marian Iancu solicita plata unei sume de 983.000 euro.

Clubul nostru a transmis la Lausanne toate actele ce ne-au fost solicitate, păstrându-ne poziţia iniţială şi folosind aceleaşi argumente care au fost prezentate la momentul respectiv (invocarea faptului că TAS nu are competenţa de a se pronunţa în condiţiile în care societatea reclamantă, ce a fost controlată de Marian Iancu şi care este acum în procedură de insolvenţă, a fost exclusă din cadrul FRF, precum şi alte aspecte de ordin tehnic). Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a soluţionat cazul prin admiterea uneia dintre excepţiile pe care le-am formulat, considerând că nu poate judeca această cauză în lipsa vreunei clauze compromisorii care să lege părţile. Cu alte cuvinte, TAS a afirmat că societatea ce a fost deţinută de Marian Iancu nu se poate prevala de prevederile statutului FRF care îi dau posibilitatea de a se adresa TAS. De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne obligă, prin sentinţa dată în acest caz, societatea lui Marian Iancu la plata unei sume în cuantum de 1.500 franci elveţieni către ASU Politehnica Timişoara, pe lângă cheltuielile de arbitraj, ce vor fi suportate în totalitate tot de către Politehnica Timişoara SA (în insolvenţă).”

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago