Categories: Social

Opera Romana, iluminata artistic, dar tot nerenovata

Clădirea Operei Române va fi iluminată artistic din această vară. Asta, după ce s-au „dezghețat” relațiile dintre primărie și firma care va sponsoriza lucrarea, deteriorate în cursul anului trecut. Primarul Nicolae Robu admite, pe de altă parte, că nu știe când va primi un răspuns de la Ministerul Culturii în ceea ce privește renovarea clădirii.

Primarul Nicolae Robu își mai vede cu ochii un vis împlinit. După ce s-a plâns în trecut că nu găsește înțelegere la un sponsor potent pentru a lumina artistic clădirea Operei, liberalul a anunțat că problema s-a rezolvat. „Am o veste bună: Opera va fi iluminată artistic. Lucrarea va fi sponsorizată de ELBA, pe care am reușit s-o conving prietenește”, a declarat edilul. Acum un an, Robu era supărat pe aceeași companie, care susținea că nu-și poate permite iluminatul artistic al aceleiași clădiri. „Relaţia cu compania ELBA se va răci”, spunea Robu. Edilul estima, anul trecut, că o astfel de lucrare costă 50.000 de euro dar acum nu știe despre ce sumă se poate vorbi. „Ni s-au prezentat variante de simulare și, săptămâna viitoare, după ce mă voi consulta cu colegii din primărie, vom decide pe ce variantă se va merge și care vor fi costurile. ELBA se va apuca prompt de treabă și, până la JazzTM, opera va arăta minunat, așa cum arată Palatul Lloyd”, mai spune Robu. Primarul recunoaște însă că va mai dura mult până când clădirea Operei, care nu e într-o stare prea bună, va fi renovată. „Reabilitarea trebuie făcută de Ministerul Culturii. Am discutat cu fostul ministru Daniel Barbu. Acum nu am vorbit, însă documentele sunt la minister, noi am cerut să se aloce fonduri”, afirmă Robu, fără să poată da un termen concret.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago