„Sustineti echipa locala, nu pe cele din Capitala!”

Weekendul ăsta vine circul în Banat. Din păcate, chiar și fără clovnii principali, reținuți cu probleme în sistemul penitenciar, Steaua provoacă interes în Timișoara mai ceva ca musca atrasă de rahatul aburind. Cu riscul să fac pe un Nostradamus mai nepriceput, aș spune că meciul cu Steaua trebuie văzut astăzi de cât mai mulți poliști, căci cine știe când vom mai avea ocazia să cântăm pentru Poli sau să ne bucurăm pentru un rezultat prost înregistrat de echipa cazon-zootehnică! Cu siguranță că stadionul nu va fi plin, însă pasiunea pentru Steaua manifestată până și-n Timișoara îmi dă fiori. Aș extinde invitația la fotbal, chiar dacă unii văd că pe „Dan Păltinișanu” nu va juca Poli cu Steaua, ci AC Recaș, o echipă de la marginea Timișoarei. Chiar și-așa, e vorba de o confruntare între o fostă echipă departamentală bucureșteană și o echipa din Banat, fie că e vorba de Giarmata, Becicherec sau Ripensia mi se pare normal să vin să încurajez orice formulă locală.

Cu aer profetic aș atrage atenția că, o dată cu vremea, un meci Poli – Steaua se va mai juca pe „Dan Păltinișanu” cu tot mai mulți simpatizanți roș-albaștri, iar polismul ar putea avea soarta ursului polar în calea încălzirii globale, dacă pe viitor nu se întâmplă ceva care să readucă lucrurile la normal. Semnele „Apocalipsei” cu balonul rotund le vezi deja la tot pasul. Fără să aprob violența de stadion, doar îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani grupuri de steliști erau calmați rapid de suporterii poliști, când încercau sa se bucure în centrul orașului pentru victorii de-ale roș-albaștrilor. Așa ceva nu se putea permite, spuneau atunci cei din CVUCS, ținând iubitorul de Steaua cât mai departe de kilometrul zero al Timișoarei.

Acum aceste preocupări s-au diluat pe cale naturală, concomitent cu ducerea fenomenului tifoseriei spre arealul satulului bănățean. Efectele se simt deja. Dacă cineva ar avea curiozitatea să facă și altfel de sondaje decât politice, probabil ar afla din grădinițe și școli că ăia micii habar nu au cine este Dan Alexa, antrenorul celor de la ACS Poli, ori Paul Codrea, de la ASU Politehnica, în schimb vor ști totul despre „Reghe”, osânditul Gigi și nemaipomenitul Chipciu. Ceea ce nu ar fi chiar atât de anormal, la cât de bombardați mediatic suntem de televiziunile comerciale din capitală.

În diferite ocazii, am fost însă martor la bucurii zgomotos manifestate ale unor copii în momentul în care Steaua marca gol după gol împotriva lui Dinamo, de exemplu. Un copil chiar cu o educație conservatoare în familie va veni de la școală cu prima echipă a Stelei învățată pe de rost. Iar când îl va vedea pe stradă pe Ioan Timofte îi va cere autografe pentru cele patru lovituri de departajare apărate la Sevilla. Cu o fărâmare a diferitelor proiecte fotbalistice locale (din motive și vinovății împărțite pe care nu vreau să le mai comentez acum), Timișoara va ajunge în următorii ani să nu mai atragă lumea la stadion pentru propriile cauze, ci doar pentru a vedea circul, când Steaua ne va vizita în Cupa României sau în prima ligă, ca un caz fericit, totuși.

Pot fi contrazis de cei ce susțin fenomenul ASU Politehnica. Până la un punct, argumentele alb-violeților Druckeriei sunt valabile și ar da garanția păstrării ideii de Poli în fața marketingului și mediatizării steliste. Asta este partea bună, că acei 1.000 de suporteri de pe gardurile de la Ghiroda continuă povestea galeriilor poliste ante și post-decembriste. Din păcate însă, cercul tot mai etanș închis în jurul susținătorilor ASU Politehnica îi transformă pe ultimii poliști de peluză într-o sectă fără o rezonanță publică în stare să contracareze îndoctrinarea pro-Steaua. De aceea, orice acțiune a ACS sau ASU în școli, de ce nu a Ripensiei?, pe diferite pretexte publicitare sau caritabile, devine obligatorie pentru amânarea instalării acestui „Alzheimer” fotbalistic în mentalul generației de mâine.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

adrian L. a spus: (aprilie 4th, 2014 at 11:57 )

Sasule, ai grija ca ii superi iarasi pe brancovan, ema cernescu si mihalcea, cei mai mari suporteri din istoria clubului. Astia trei, daca nu stiai, sunt mai importanti decat toata istoria clubului. Fara astia trei, istoria politehnicii timisoara nu insemna nimic. ei decid cu cine trebuie sa tina timisoreanul, timiseanul, banateanul etc. Eu zic sa le cerem voie acestor experti in Poli Timisoara. Singurii experti urmati de o turma de copii dornici de betii de neuitat prin frumosul nostru judet. La asta au redus idea de Poli Timisoara cernescumihalceabrancovan.

iepure a spus: (aprilie 4th, 2014 at 12:14 )

Toti oltenii de la mine din firma si-au luat bilete la meci 😐

un drucker ASU a spus: (aprilie 4th, 2014 at 12:45 )

Vom fi pe Dan Paltinisan si vom aduce si toate galeriile de prin satele prin care am umblat sa sustina Timisoara!
Duckeria sustine Timisoara! Now and forever! Banatu’i fruncea! Si nu o sa ne lasam calacti in picioare de niciun mitic! Cand Romania joaca cu Germania toti suntem romani! Stelisti, dinamovisti, rapiditi, toti impreuna pentru Roamania! Asa vom fi acum cu totii impreuna pentru Timisoara! Sa batem Steaua!

un drucker ASU a spus: (aprilie 4th, 2014 at 12:46 )

Pe ei pe mama lor! Amin!

recas hooligan a spus: (aprilie 4th, 2014 at 13:00 )

Sasule daca esti asa polist cum te dai o sa te vedem pe gard la meci cu portavocea in mana. forza!

buba a spus: (aprilie 4th, 2014 at 13:00 )

@iepure
Iar tu ca un banatean adevarat, vei sta acasa si vei privi meciul la tv, nu ?

flo_aka_me a spus: (aprilie 4th, 2014 at 13:27 )

tipi aia din Drukerie…aia 1000 de pe gard de la Ghiroda…sumnt infratiti cu coloratii din giulesti….pai aici e contradictie…sa moara bucurestenii cu echipele lor dar sa traiasca rapidisti…care ultima data cand am verificat…erau tot rapid bucuresti…noi nu avem cultura fotbalistica…uitate in Anglia unde prin soutern league sunt stadioane pline care sustin echipa locala prima data…chair daca sa zicem sunt si fani liverpool….60% din romani sunt stalisti cica….dar si 40% din romani sunt semianalfabeti…asa ca daca e so luam pe cifre…cati semianalfabeti sunt stelisti?

flo_aka_me a spus: (aprilie 4th, 2014 at 13:28 )

oltenii, acesti corectori gramticali, sa se abtina

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 4th, 2014 at 13:39 )

SASULE!!!! IAR AI FUMAT IARBĂ!SINGURA POLI TIMIȘOARA ESTE ÎN LIGA 1 !VICTORIE CU STEAUA COCOȘAȚILOR!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

@iepure a spus: (aprilie 4th, 2014 at 14:00 )

cand te uiti in fiecare dimineata in oglinda, iti vine sa razi, nu-i asa? tragedia e ca atunci cand te vad ceilalti incep sa planga. si nu de frica, ci de mila.

un drucker afumat a spus: (aprilie 4th, 2014 at 14:16 )

Baieti eu va iubesc pe toti! Sunteti prietenii mei cei mai buni! Si vreau sa imi cer scuze in numele tuturor druckerilor ASU de aici din timisoara, din spania, din italia, de pe marte pentru ca am mazgalit pe peretii vostrii AC Recas nu e Poli! Eu mereu am zis: Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac! Si in semn de pretuire pentru voi o sa-i conving pe toti druckerii sa stergem mazgaliturile facute si sa venim la meci sa sustimen Timisoara!

@un druker ASU a spus: (aprilie 4th, 2014 at 16:10 )

vezi ca te „depisteaza” partidul, si sefutzii de partid si ai belit-o!

fssssss a spus: (aprilie 4th, 2014 at 18:29 )

orza, herzog, boncea si ai lor sclavi si hoti sa ne pupa-n cur pe toti timisorenii care vor fii sambata pe stadion

antirob a spus: (aprilie 4th, 2014 at 18:43 )

Simbolul meciului asta ii porcul cu lana de oaie inventat de cercetatorii maghiari …Mangalitsa .
Oare cum ii sa mergi la stadion si sa huidui ambele echipe?
Faina treaba Sasule , intai bagi minciuna aia penibila cu certificatul sportiv, dupa care in loc de scuze ne faci tot pe noi ipocriti si acu ne inviti la stadion sa sustinem Recasu???
Oricum, multa bafta Recas!!!

Ce ziarist!?! a spus: (aprilie 4th, 2014 at 19:52 )

Ce ziarist de doi bani,in puii mei, ca nu ai inteles „strategia” partidelor politice din opozitia, care a fost sa critice si sa denigreze doua”actiuni” ale adversarilor, ambele cu litera P:Poli si palmierii!Aici nu e vorba de Recas, putea fi Colterm,Solventul, sau Tricoul , i s-a facut o „opozitie”(curata si cinstita…), care intamplator a fost asu, dar putea fi si Chisoda sau Giroc, asa cum pana la urma au fost sacrificate Gottlob,Belint,Bobda,Deta,Beregsau si Balint pt.” a promova” CINSTIT, de pe LOCUL DOI! Tot asa si cu palmierii, puteau fi corcosusi,ulmi,mesteceni, sau chiparosi, tot aceiasi soarta o aveau! Iar faptul ca s-au gasit tembeli care sa creada e ceva firesc pt. actiunile politice din Timisoara, unde sunt atatia frustrati si looseri. Nu vedeti ca ei nici acum nu cred chestia cu CIS-ul !!!!!!!!!!!!!

Ce ziarist!?! a spus: (aprilie 4th, 2014 at 19:55 )

Dar , tot raul spre bine ca, cel putin a disparut una din cele mai idioate si cretine scandari , copiate dupa tembelii de mitici, adica cica : „Poli suntem noi”, deci cei din 1921 si pana azi n-au nici o treaba cu FENOMENUL POLI, doar ei drukeria?!? Atata prostie maxima nu au curajul sa bage nici in filmele cu prosti!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 4th, 2014 at 21:41 )

HAI POLI TIMIȘOARA VICTORIE CU STEAUA COCOȘAȚILOR!VAI DE FOTBALUL ROMÂNESC!CAMPIONATUL ESTE DE TOT KKT-UL DAR ASTA ESTE ROMÂNIA ȘI ROMÂNUL DE SACEIFICIU!HAI POLI TIMIȘOARA MÂINE VOI FI LA MECI PE DP CA ȘI LA FIECARE MECI ȘI POLI TIMIȘOARA SĂ CÎȘTIGE!BĂNĂȚENI NU UITAȚI BUCUREȘTIUL ESTE CAPITALA NU ȘI CAPUL DE COMANDĂ!TOT BANATU ÎI FRUNCEA ȘI MINCEA ȚĂRI! HAI POLI TIMIȘOARA VICTORIE CU STEAUA CĂZĂTOARE A COCOȘAȚILOR!YESSSSSSSS!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

dan radosav a spus: (aprilie 5th, 2014 at 11:40 )

Felicitari, Eugen!

drucker a spus: (aprilie 5th, 2014 at 16:52 )

ACS nu e Poli dar nici ASU .
Cum Druckeria nu va fi niciodata Commando Viola !

Dar azi ca polist si banatean , voi fi pe El Monumental ,sa dau UE la mitici !

Ole ole , ole ola ,
Granita la Orsova !

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 11th, 2014 at 11:42 )

POLI TIMIȘOARA VICTORIE LA BRAȘOV ȘI SUCCES ÎN LIGA1!POLI POLI! 4.4.2 !YESSSSSSSS!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (aprilie 11th, 2014 at 20:03 )

DU TE DRA CU ALEXA! POLI O ECHIPĂ DE RUȘINE! ROBU ĂȘTIA NU JOACĂ NIMIC!VAI DE MAMA LOR! RUȘINE!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Top