Categories: Sport

Clubul M-Box da Timisoarei primul campion european la kickbox: Dani Corbeanu

Sportivul Dani Corbeanu a pus Timişoara, la sfârşitul săptămânii trecute, pe harta kickbox-ului european. Luptătorul legitimat la clubul M-Box a câştigat titlul european SPF (Super Fight Federation), în cadrul Galei „Art of Fighters”, desfăşurată în Elveţia, la Zurich. Totul, după mai multe șicane ale organizatorilor.

Deplasarea din Elveția nu a fost lipsită de peripeţii pentru antrenorul Miki Viel şi Dani Corbeanu. Cei doi ştiau, înainte să plece spre Elveţia, că sportivul trebuia să se lupte în gală, dar fără să ştie că în joc era şi titlul european. „Am avut norocul să aflu că Dani Corbeanu se va lupta cu centura pe masă de la Dennis Krauweel, prietenul nostru din Olanda. Vestea m-a luat prin surprindere, mi-am dat seama că la mijloc e ceva necurat. Ar fi trebuit să fim anunţaţi din timp. Mi-am dat seama imediat de făcătură, pentru că organizatorii galei au fost albanezi, la fel ca şi adversarul lui Daniel Corbeanu. Intimidarea a continuat şi după aceasta. Am fost nevoiţi să aşteptăm să ne cazăm până la ora 1 noaptea, organizatorii invocând că nu sunt camere de hotel, în speranţa că sportivul meu va fi afectat de puţinele ore de somn”, povestește Miki Viel, proprietarul clubului M-Box.

În ziua galei, Corbeanu a făcut ce ştie mai bine. Sportivul timişorean şi-a dominat categoric adversarul în ring şi a câştigat titlul european SPF (Super Fight Federation). „Avantajul meu a fost că am pregătit evenimentul din Elveţia la superlativ alături de Miki Viel, antrenorul meu. Faţă de alte lupte, cea cu albanezul a fost şi una de ordin psihic, după toate «întâmplările» neprogramate la care am fost supuşi de organizatori. Avizat de alte astfel de experienţe, am fost conştient că trebuie să câştig prin KO. Se ştie bine că la ei acasă, atunci când se luptă în ring sportivul lor, întâietate ai cu greu chiar şi atunci când conduci detaşat la puncte”, spune Dani Corbeanu, noul campion european SPF.

„Dani Corbeanu este un sportiv complet. Inteligenţa, receptivitatea şi determinarea sunt principalele lui arme în ring. Cred că orice antrenor îşi doreşte să aibă elevi la nivelul lui. Ca antrenor, nu pot să spun decât că sunt mândru că am dat Timişoarei un campion european la kickbox, în persoana lui Daniel Corbeanu, un sportiv despre care veţi mai auzi şi în viitor”, ne-a mai declarat Miki Viel.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago