Funeriu vede blat intre PDL si PNL, Coifan spune ca are scenarita

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, susține că PNL şi PDL au făcut blat la alegerile de pe Colegiul III Timișoara. Candidatul PMP spune că PDL a pus intenționat pe liste un candidat fără experienţă. Liberalul Viorel Coifan îi transmite lui Funeriu că suferă de „scenarită” și că mai bine ar vorbi despre bacalaureat.

coifan si funeriu

Rugat să explice exact în ce a constat „blatul” PNL-PDL, Daniel Funeriu şi-a nuanţat afirmaţiile și a dat-o pe „mafii transpartinice”. „Candidatul PDL este un om foarte onorabil, dar fără anvergură politică, ceea ce ne dă serios de gândit. Blat, ne-blat, cert este că PSD mă atacă doar pe mine, ceea ce îmi arată că doar candidatura mea deranjează mafiile locale transpartinice. Regret că PDL s-a golit de conținut și că PNL nu s-a trezit mai repede din coșmarul USL”, ne-a declarat Funeriu. În aceeaşi seară la o emisiune TV, fostul ministru era în mari amabilități cu deputatul Alin Popoviciu, căzând ambii de acord asupra unui acord preelectoral anti-PSD, propus de Funeriu în urmă cu câteva zile. Pe pagina sa de Facebook, Funeriu este radical. „Îi invit pe toți potențialii votanți PDL să nu-și risipească votul și să vină alături de candidatura mea: singura candidatură 100% pentru Timișoara, 100% anti-PSD”, le transmite el prietenilor virtuali.

Viorel Coifan, candidatul PNL pe Colegiul III Deputaţi, s-a iritat după ce a aflat acuzațiile pe care le aduce Funeriu. „N-am făcut niciun blat, n-am avut nicio înţelegere. Pentru mine a constituit o surpriză candidatura pe care a propus-o PDL, dar e absurd să crezi că putem face o înţelegere. Eu cel puţin nu aş fi acceptat să fac parte dintr-un astfel de blat. Lupta principală se dă între PNL şi PSD. PDL, la ora actuală, nu mai are forţa politică de acum câţiva ani. Daniel Funeriu are un stil propriu de exprimare şi poate să facă scenarită câtă vrea. Suntem într-o ţară liberă. E un tip vocal. Poate ar trebui să ne explice mai bine cu bacalaureatul”, ne-a declarat liberalul.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Gonorita amic cu Sever a spus: (mai 9th, 2014 at 12:19 )

Daniel Funeriu, se pare ca nu a reusit sa promoveze din prima incercare examenul de bacalaureat, pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg.

Desi, recent, Daniel Funeriu declarase ca a avut atunci cea mai mare nota de admitere si a obtinut note foarte mari la examenul de bacalaureat, in special la matematica si fizica, un document oficial al Ministerului Educatiei din Franta, prezentat de Antena 3, il contrazice pe oficialul roman.

Potrivit documentului, Daniel Funeriu a primit la bacalaureatul din Strasbourg calificativul „passe second groupe”.

Calificativul obtinut de actualul ministru al Educatiei presupune ca nu a luat examenul din prima incercare, avand insa sansa la o a doua reexaminare.

Astfel, Daniel Funeriu a picat examenul scris in 1989, avand insa posibilitatea de a da o reexaminare suplimentara – verificare orala.

Ministrul Daniel Funeriu a vorbit cu un reporter al Antena 3, precizand ca a trecut cu brio de examenul de bacalaureat din 1989. Cu toate acestea, ministrul Educatiei nu a dorit sa intre in direct, subliniind ca nu vrea sa fie subiectul unui scandal mediatic.

Documentul cu antetul Ministerului Educatiei francez il contrazice si de aceasta data pe ministru, care invoca rezultatele bune pe care le-a obtinut la bacalaureat. Actul arata ca Daniel Funeriu a obtinut note cuprinse intre 8 si 10, in contextul in care sistemul de evaluare din Franta prevede note cuprinse intre 1 si 20.

„Mi-am luat Bac-ul din prima, nu am avut nicio problema, pentru universitatea pe care am urmat-o, trebuia sa fii printre primii la terminarea liceului”, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru Realitatea.net.

Cum ar rezolva Funeriu subiectele de la Bac

Pe de alta parte, ministrul s-a descurcat la fel de prost si cand a fost pus, zilele trecute, in situatia de a rezolva al doilea subiect al probei de Limba si Literatura Romana de la bacalaureatul din acest an.

Cerinta era: „Scrie un text de tip argumentativ de 15 – 30 de randuri despre cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu: A avea un ideal inseamna a avea o oglinda”.

Dupa o argumentare plina de balbe si poticneli, Daniel Funeriu s-a scuzat, argumentand ca este profesor de chimie, nu de limba romana.

Mladen a spus: (mai 9th, 2014 at 12:27 )

MInistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu a promovat din prima încercare examenul de bacalaureat la Strasbourg în 1989.După ce a picat probele scrise, Funeriu a primit a doua şansă la oral.

Datele au fost furnizate Antenei 3 de un telespectator, iar documentul are antetul Ministerului Educaţiei din Franţa.Ministrul Educaţiei nu a dorit să intre în direct, prin telefon, la Antena 3, dar a declarat că nu este adevărat că nu a promovat examenul de bacalaureat decât de-abia din a doua încercare.

EXPLICAŢIE:
La bac in Franta se acorda 20 de puncte.
Daca obtii 8/20 vii la anul din nou la bac.
Daca obtii = 10/20 est declarat admis.
Daca obtii intre 8/20 si 10/20 obtii „passe second groupe” si trebuie sa treci doua probe orale de „rattrapage” (recuperare). Le treci, iei bac-ul.

În sistemul educaţional francez sistemul de notare la susţinerea examenului de bacalaureat este de la 1 la 20. Daniel Funeriu ar fi obţinut o notă aflată între 8 şi 10, potrivit sistemului de notare francez.

NEspecialistul a spus: (mai 9th, 2014 at 13:14 )

Specializarea ministrului Educatiei, „dincolo de orice domeniu”
Ministrul Educatiei nu este la prima „abatere” in privinta problemelor Limbii si literaturii romane. Recent s-a facut remarcat in Senat prin sus­ti­nerea demonstratiei potrivit careia substantivul „coleg” este de genul neutru, adica s-ar conjuga „un coleg doua colegi”. „Putem sa dam foarte multe lectii de gramatica, putem sa dam foarte multe lectii de foarte multe lucruri, dar nu imi voi permite acest lucru. Imi voi permite doar sa spun ca in limba romana, in Dictionarul explicativ al limbii romane, cuvantul «coleg» este neutru, nu este de gen feminin”, a de­cla­rat Funeriu, sfidand DEX-ul si starnind hohote de ras. Bine­in­teles, de vina pentru gafa a fost lapsusul, asa cum a motivat ulterior ministrul, sau faptul ca l-a enervat un coleg din Guvern. Tot actualul ministru al Educatiei le-a urat bobocilor „bun venit in clasa intaia” si a vorbit de­s­pre „problemele (…) este ca”. Iar din CV-ul ministrului aflam ca are nu­mar de telefon de „servici”, nu de ser­viciu, Funeriu prezen­tan­du-se drept „Fondator si Presedinte, (1994-1998) a (in loc de «al») Asociatiei Studentilor Romani din Strasbourg”, folosind incorect si virgula, nu doar acordul.

horia a spus: (mai 9th, 2014 at 14:14 )

blatul e intre PMP si PSD, nu credeti? o sa vedeti!!! Ponta si Basescu au cazut deacord de mult timp, altfel nu l punea a doua oara Base premier pe Ponta. Basescu va fi premier in alianta cu PSD ul. Funeriu ataca PSD ul pt ca asta e strategia, sa fie vizibili doar 2 cuncurenti PSD si PMP si astfel sa fie ignorati si scazuti in sondaje PNL si PDL. Totul e interes, PMP nu e cu nimic mai bun ca alte partide, nici nu au cum cu Udrea in frunte….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top