Categories: Zâmbete amare

Ilie Sarbu se increde mai mult in baronii PSD decat in lista pe care figureaza (si) Daciana Ponta

Senatorul Ilie Sârbu a afirmat (habar n-am în ce calitate, poate din aceea de socru) că președinții de filiale județene PSD care nu vor scoate cel puțin 35% la alegerile europarlamentare vor fi demiși. Dincolo de cheia în care trebuie citită declarația, respectiv de pisică plimbată prin fața președintelui PSD Timiș, Titu Bojin, prin această afirmație, Sârbu admite un lucru cunoscut, dar mai puțin spus de liderii social-democrați. Și anume, că sarcina câștigării alegerilor europarlamentare cade pe umerii „baronilor” PSD de pe tot cuprinsul țării. Or, în condițiile în care nu baronii figurează pe liste, ci cu totul alte personaje, în mod normal, acestea din urmă ar trebui să-și asume atât succesul, cât și un eventual eșec. Și, evident, cei care au întocmit lista.

Nu mai vorbesc că strategia electorală a PSD pentru aceste alegeri pare să fie exploatarea popularității de care se bucură (în mod absolut de neînțeles) premierul Victor Ponta. În aceste condiții, care e rolul baronilor PSD? Evident, să încoloneze lumea la vot. Care cum poate și cum știe mai bine. Cu găleți, pungi cu zahăr și ulei, plicuri, autobuze itinerante, chemeze cu mici și bere etc. Cine poate, să cheme și morții să voteze, importantă e victoria finală. Nu contează mijloacele, ci scopul, sună avertismentul lui Sârbu.

Cât privește județul Timiș, ce să înțelegem? Că degeaba pe listă figurează timișoreanca din naștere Daciana Sârbu-Ponta și timișoreanca adoptată Maria Grapini, că tot Bojin e responsabil cu votarea listei? Cele două n-au nicio vină în cazul în care timișorenii/timișenii le resping? Că degeaba senatorul Ilie Sârbu și-a luat liber de la muncă o lună pentru campanie, că aportul lui tot nu contează? (Exact asta a fost motivația senatorilor când și-au votat „concediul”, că merg în colegii să facă campanie electorală). Atunci de ce a tras chiulul peste o lună de la Senat?

Dacă „amendamentul” Sârbu va fi pus în aplicare, e de așteptat ca Bojin să părăsească funcția de președinte al PSD Timiș. La fel cum e de așteptat s-o facă toți liderii de filiale din Ardeal și Banat, cu câteva excepții. Mă refer la acele județe mai sărace din această zonă. Fiindcă e secretul lui Polichinelle, procentajul PSD este invers proporțional cu prosperitatea unui județ, în schimb direct proporțional cu rata șomajului și numărul persoanele asistate din respectiva unitate administrativă. Iar în Ardeal și Banat, oamenii se vând mai greu pentru doi mici, trei beri și un kil de zahăr. Iar alături de Bojin și alții va trebui să plece și președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, un bun amic al lui Sârbu. Pentru el se vor face dispense oare?

În final, o întrebare. Ilie Sârbu își va da demisia (din senator, să zicem) în cazul în care Florică Bârsășteanu pierde alegerile în Colegiul III? Nu de alta, dar l-a susținut plenar, s-a fotografiat cu el în momentul depunerii candidaturii și, normal, ar trebui să se înregistreze un transfer de imagine de pe incredibila popularitate de care „se bucură” Sârbu în Timișoara încă din zilele Revoluției pe candidatul PSD. Nu așa ar fi corect?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago