Categories: Administratie

Au foita de aur, dar nu si autorizatie sa darame peretii, asa ca urmeaza un dosar penal / FOTO

Au foiță de aur pe pereți, dar au „uitat” să ia și autorizație pentru lucrări de la primărie. Acum, proprietarii unui imobil istoric de pe strada Cuvin se vor alege, foarte probabil, cu dosar penal, după ce au dărâmat mai multe ziduri de rezistență. E ultimul caz de pe lista viceprimarului Traian Stoia, care și-a făcut bilanțul în materie de intervenții la clădiri istorice.

Echipa coordonată de viceprimarul Traian Stoia, care are ca obiect de activitate imobilele istorice din Timișoara și-a făcut bilanțul la ceva mai mult de un an de activitate. În acest interval au fost emise către proprietarii unor astfel de clădiri 419 somații și 108 înștiințări către Direcția Patrimoniu, pentru imobile la care primăria este proprietară. De asemenea, au fost întocmite 38 procese-verbale de contravenție, dar și nouă dosare penale pentru deținătorii imobilelor de pe str. Odobescu nr. 40, str. Berthelot nr. 1, str. Miron Cristea nr .11, str. Proclamația de la Timișoara nr. 7, str. Vasile Goldiș nr. 7, str. Lenau nr. 10, str. Piatra Craiului nr. 3, str. Beethoven nr. 1 și str. Moise Nicoară nr. 30. În majoritatea cazurilor este vorba despre încălcări ale Legii 422, a monumentelor istorice, și se referă la executarea de diverse lucrări fără autorizație.

Ultimul caz care a ajuns la viceprimarul Traian Stoia se referă la un imobil situa pe strada Cuvin, la numărul 6. „Aici sunt doi proprietari, unul etnic rom, Melita Camelia Rus, la etaj, iar celălalt este o altă persoană care a cumpărat apartamentul de la parter. Etnicii sunt plecați la muncă în Occiden, dar între timp în apartamentul lor s-a lucrat din greu. Este vorba despre niște lucrări de mare… tehnicitate, puse în valoare cu foiță de aur. Totul este finalizat în interior, doar că, între timp, au dispărut niște ziduri de susținere”, spune Stoia. Proprietarii apartamentului urmează să primească somație și să aibă la dispoziție un anumit interval de timp pentru a reveni în legalitate. Dacă nu, viceprimarul afirmă că se va ajunge la un nou dosar penal.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

21 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

40 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago