Splendoare pe cer, la Aeroportul Timisoara / FOTO

Spectacol la Timișoara, duminică la mitingul aviatic. În jur de 20.000 de oameni au venit la Aeroportul „Traian Vuia”, pentru a admira evoluția aeronavelor de acrobație. A fost primul eveniment de această anvergură organizat în orașul de pe Bega în ultimii mulți ani.

miting aviatic3

Timișoara Air Show a început la ora 10, cu o prestație a aeronavelor Aeroclubului României. Spectatorii s-au putut bucura de show, având în vedere că și vremea a fost de partea lor. Desigur, evenimentul a fost completat de mici și bere. De la ora 11,45, cerul a fost „preluat” de trei elicoptere IAR 300 PUMA Transport Modernizat, aparținând Escadrilei 721. Mai târziu au apărut și cele trei aeronave MiG 21 Lancer, care aparțin de Escadrilei 711 din Baza 71 Aeriană. Spectacol au făcut și parașutiștii care au coborât din aer, unii aducând în zbor și steagul tricolor. Show-ul de duminică a fost oprit doar pentru câteva minute atunci, când avioanele de cursă au părăsit aeroportul din Timișoara pentru a ajunge către destinații. În paralele cu show-ul de pe cer, vizitatorii au putut admira și expoziții statice de elicoptere. Tot aici a fost organizată și o expoziție de fotografie: „Aviația Militară pe aerodromul Giarmata – trecut și prezent”. După-amiază, își vor lua în primire „premiile” și câștigătorii tombolei organizate special pentru spectatori: aceștia vor avea ocazia să ia parte la un zbor de agrement cu un vionul C27J SPARTAN și două elicoptere IAR 330 M.

Invalid Displayed Gallery

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

drukerul a spus: (iulie 13th, 2014 at 19:19 )

ACAirshow nu e Poli

Show a spus: (iulie 13th, 2014 at 23:01 )

Astfel, în urmă cu circa două săptămâni, Guvernul României a admis cesionarea către CJT a 80% din părțile sociale deținute de Ministerul Transporturilor la ”Traian Vuia”. Așa se face că mult anunțatul transfer de proprietate, dinspre statul roman înspre administrația județeană, trâmbițat încă din luna februarie a.c. de către Titu Bojin și rostogolit luni întregi, se va înfăptui, probabil, în următorul plen al CJT, când consilierii județeni vor trebui să accepte, cu brațele deschise, ”donația” cu titlu gratuit a Guvernului României! Un lucru e cert: odată cu decesul prematur al USL este clar că administrația județeană nu va mai împărți acțiunile de la AIT cu Primăria Timișoara, conform promisiunilor publice, președintele Titu Bojin intenționând să rămână unic ”investitor strategic” și stăpân nemijlocit pe patrimoniul AIT. Acum, chiar dacă social-democratul de la CJT ar vrea să-l combine pe liberalul de la PMT și să-i bage pe gât acțiuni de la AIT, în mod corect, Nicolae Robu nu ar avea cum să le accepte, cu atât mai mult cu cât, în repetate rânduri, ”brătienii” de pe malurile Begăi s-au exprimat public asupra faptului că Aeroportul Timișoara ar fi o gaură neagră la bugetul local, bătând obrazul PSD pentru managementul hilar și defectuos cu care se confruntă această instituie publică care, până mai ieri, era una de interes national și strategic. Ce a ajuns AIT, azi, sub bagheta PSD Timiș, e de domeniul fantasticului! Și asta pentru că, în mod evident, așa s-a vrut! Dacă intenția CJT ar fi fost cea declarată public la preluarea acțiunilor statului roman, că se dorește ”dezvoltarea regională” a AIT și ”competitivitatea instuției”, atunci PSD Timiș ar fi trebuit de mult să intervină pe ”Traian Vuia” și să oprească căpușarea acestei instituții publice de o grămadă de firme cu afinintăți și chiar cu sânge social-democrat! E o nebunie!

CJT vine la butoane, la AIT…

…deși, o să râdeți, dar șefii administrației județene au fost la butoane din momentul în care l-au instalat la cârma instituției pe pesedistul Dan Idolu și l-au girat pe acesta pentru un al doilea mandat de manager general la ”Traian Vuia”. Asta în primul rând! În al doilea rând, dacă e să dăm lucrurile pe față și să garantăm 100% pentru documentele care au intrat in posesia http://www.voceatimisului.ro, acum facem referire strict la cele contabile și de marketing, atunci lucrurile se complică un pic, cu atât mai mult cu cât vorbim de banul public, că doar proprietarul pachetului majoritar de acțiuni de pe AIT, recte 80%, a fost statul român, până nu demult. Și, ca să își facă toată lumea o idee asupra modelului de lucru social-democrat de pe AIT, odată cu venirea ca manager general al lui Daniel Idolu, intrăm în concret cu firma Positive Solution SRL, una dintre societățile abonate cu contracte bănoase, periodice și a la long pe moșia publică de pe ”Traian Vuia”. Conform datelor de la Oficul Registrului Comețului Timiș, actionar unic al societății este Adriana Topai, un nume care nu spune mare lucru. Dacă coroborăm datele de la ORC cu cele de pe Facebook, atunci e lesne să-ti faci o idee că, în fapt, proprietara SC Positive Solution SRL nu e tocmai Adriana Topai, ci Monica Maria Trușcă care, de altfel, până la data de 1 martie a.c., când a devenit director executiv la ”Protecția Copilului” Timiș, a deținut controlul societății. Practic, un schimb de acționariat, tocmai pentru a se evita incompatibilitatea! Ca tabloul să fie complet, în baza bunelor cutume de nepotism ale PSD, Monica Maria Trușcă este verișoara primară a vicepreședintelui CJ Timiș, Călin Dobra! Revenid la Aeroportul Timișoara, la data de 23 noiembrie 2012, pe mandatul de director al pesedistului Dan Idolu, SC Positive Solution SRL încheie cu ”Traian Vuia” un contract pentru ”produse personalizate”, iar suma de 18.383 RON se plătește către firma privată fix în ultima zi a anului! Urmează o nouă livrare de ”produse personalizate” către AIT, în sumă de 10.571 RON, după care o ”înfoliere de carduri HiD”,tot în favoarea AIT, în sumă de 5.286 RON, ca, mai apoi, ”flyere informative” în valoare de 2.976 RON și ”flyere policromie” în cuantum de 3.750 RON. Si, din nou, livrare de ”flyere informative” în sumă de 2.400 RON către AIT! Pe scurt, cam asta ar fi legăturile financiare dintre SC Positive Solution SRL si Aeroportul Timișoara. Despre combinațiile acestei societăți cu CJT, recte ”jongleriile” cu platoul de la Bastion Terezia, monument istoric care aparține administrației județene, într-un număr viitor!

Baruri a spus: (iulie 13th, 2014 at 23:05 )

Considerata o afacere de succes de catre procurorii anticoruptie, in conditiile in care este folosita ca etalon de performanta in evaluarea altor licitatii si contracte de inchiriere de pe AIT, afacerea Turabo este, in realitate, una dintre cele mai mari tepe date aeroportului banatean de catre afaceristii verosi din capitala, valoarea prejudiciului fiind de peste 400.000 de euro. Dar, sa vedem care este istoria acestui “tun” dat la Timisoara de imberbul tepar bucurestean Tudor Dragomir Niculescu, care, la nici 30 de ani, cand a intrat in relatii contractuale cu directorul Daniel Idolul, patrona un lant de 50 de cafenele Turabo, adica o afacere de peste 15 milioane de euro.

In data de 20.10.2008, in baza unui memoriu intocmit de Serviciul Comercial al AIT, conducerea societatii a decis sa scoata la licitatie publica o suprafata de 10 metri patrati, in incinta aeroportului, pentru infiintarea unui bar. S-a stabilit ca licitatia sa aiba loc in 4.11.2008, iar in caietul de sarcini – care, ca un amanunt deloc neglijabil, nu prezenta nici un numar de inregistrare, aspect ce poate fi interpretat si ca o intocmire ulterioara a documentului, cand procurorii au inceput verificarile la sange – s-a evidentiat faptul ca suprafata scoasa la licitatie publica este de 10 mp, iar durata contractului este de un an. Fix!

La caietul de sarcini a fost anexata si o schita ilustrativa, din hasurarile careia, paradoxal, nu reiesea exact nici pozitia viitorului bar, nici suprafata ce urma sa-i fie alocata. Se putea identifica doar un spatiu cu mese de 120 de mp. Jocurile de culise in favoarea viitorului chirias au inceput exact in 4.11.2008, cand trebuia sa aiba loc licitatia publica! Ignorand datele din caietul de sarcini, care fusese achizitionat de cateva firme doritoare de spatiu in aeroport, conducerea AIT decide marirea suprafetei scoase la licitatie de la 10 la 20 mp, majorarea duratei contractului de la 1 la 4 ani, schimbarea termenului de amenjare a spatiului si darii in folosinta a barului de la 30 la 60 de zile, dar si amanarea licitatiei cu o saptamana.

Nasul a spus: (iulie 13th, 2014 at 23:09 )

Istoria se repetă

Nu e cazul să vorbim acum despre ”performanțele” ultimului mandat de director general al lui Daniel Idolu la cârma Aeroportului Timișoara. Asupra acestui lucru s-au exprimat, la vremea respectiva, organele de control! Și a fost jale: contracte cu saloanele de masaj, deconturi de croaziere pe Sena, bilete de muzeu si de meci din campionatul englezesc, firme de spații verzi, licitații dubioase, contracte cu nașul Adrian Chebuțiu (reținut acum in dosarul DNA privind UCMR Reșita), achiziții inutile și ilare, piscine invizibile și flanșe de inox. Și câte și mai câte! Revenind la zi, astfel încât toată lumea să priceapă că, deși au trecut ceva ani de la ultima aventură a lui Dan Idolu la cârma AIT, nimic nu s-a schimbat! Semn că, atâta timp cât ai carnet de partid de la PSD, te poți ușura pe ea de performanță managerială, cu atât mai mult cu cât cheltuiești și lucrezi cu banii statului român! Nu e concluzia voceatimisului.ro ci a organelor de control care, în iarna trecută, chiar înainte de Craciunul lui 2013, au pus pixul jos scârbite, nu înainte de a face mențiunea, în ultimele paragrafe ale procesului-verbal, nu o dată, că la Aeroportul Internațional Timișoara există SUSPICIUNI DE CORUPȚIE!!! Și, ca să începem cu…începutul de mandat al lui Dan Idolu, în calitate de director al AIT, în primul rând, au fost luate la puricat angajările de personal, cunoscut fiind faptul că oamenii fostului director al AIT, pedelistul Cornel Sămărtinean, nici el vreo Albă ca Zăpada, au fost dați afară pe capete, fără nicio treabă cu prevederile Codului Muncii: ”AIT nu a respectat nici limita bugetului aprobat prin hotărâre de guvern pentru cheltuielile de personal şi nici procedurile de angajare şi concediere prevăzute în Regulamentul Intern şi Contractul colectiv de muncă coroborate cu, Codul muncii”. Practic, toți angajații AIT, care au avut afinități portocalii, au fost trimiși la plimbare, fiind înlocuiți, după cum veți vedea de social-democrați, fie cu carnet fie cu recomandare de la partid!

Ait a spus: (iulie 14th, 2014 at 11:43 )

Celula de criză

Ciceo l-a numit pe Daniel Idolu manager al proiectului POS DRU “Formare profesională în transportul aerian: securitatea în muncă și protecția mediului în utilizarea tehnologiilor moderne”. Durata proiectului a fost stabilită și aprobată pe o perioadă de 30 de luni, iar valoarea totală cuantificată a fost de 5.987.031 RON, așa cum rezultă din contractul POSDRU/81/3.2/S/59569. Ulterior, după acești pași mărunți, Idolu și-a numit și echipa de apropiați, cu care a încasat bani frumoși, ca și experți formatori. Așa se face că, din ”echipa de șoc” al lui Daniel Idolu, formată din 12 membri, au făcut parte 4 angajaţi ai Aeroportului Internaţional Timişoara – Traian Vuia: Dan Idolu, director general al AIT – manager proiect, Avram Peianov Sava Milan, consilier juridic al AIT până în 2010, Bogdan Faur, economist AIT – expert activitatea A1 și membru al comisiei de elaborare strategie de formare profesională la aeroporturile din România, Grigorii Doroşenco, coordonator birou resurse umane AIT – coordonator activitatea A2/formare profesională autorizare cursuri, organizarea şi furnizarea programelor de instruire. Trebuie menționat că Bogdan Faur este nepotul lui Idolu, Peianov este rudă cu actuala șefă a compratimentului juridic al AIT, audiată și ea împreună cu Idolu pentru neregulile din contractele din primul său mandat de director, iar Grigorii Doroşenco este fost angajat de bază al companiei Carpatair. Practic, Doroșenco este omul care asigura legătura și fluxul de informații din ambele părți, adică dinspre compania moldovenească înspre AIT si invers, asta după ce managerul Carpatair, Nicolae Petrov și Daniel Idolu au intrat în conflict, iar între cele două entității au început să curgă acuzații vizavi de datorii reciproce, contracte dubioase și favorizarea concurenței. Vizavi de concurență, Petrov a acuzat managementul lui Idolu că a favorizat, prin tarife și sub pulpana unor contracte de publicitate, compania low cost WizzAir, lucru care explică și prezența operatorului pentru WizzAir, Menzies Aviation, printre membrii Asociației Aeroproturilor din România.

Idolu, un trainer european

În perioada cât a fost tras pe linie moartă, adică între 7 decembrie 2009 și 18 iunie 2012, Idolu și echipa au ținut cursuri de formare profesională pe aproape toate aeroporturile din România, chiar și pe cele falimentare, încasând onorarii frumoase din bani europeni. Totuși, Idolu a avut însă “embargo” la cursuri, chiar la fostul său loc de muncă, adică pe Aeriportul Timișoara, unitate condusă la acea vreme de Cornel Sămărtinean, atualemente deputat în Parlamentul României. Oricum, odată cu revenirea pe funcția de director al AIT, însă ca interimar, Daniel Idolu a făcut un flic-flac mortal și a reușit să prelungească perioada de finalizare a proiectului POS DRU, evident pentru a mai încasa bani din “formarea profesională” a angajaților de pe aeroprotul timișorean. Interesul său era de a avea cât mai mulți cursanți, motiv pentru care s-au ținut cursuri de la directori de direcții și până la femeile de serviciu. Nu e glumă, pentru că însuși Idolu a recunoscut, la conferința regională de la Timișoara, din 14 decembrie 2012, că: “…jumătate din persoanele care au făcut aceste cursuri sunt femei. Au fost instruiți de la manageri la femeile de serviciu. De obicei mergeau la cursuri persoane din middle și top management, iar acum au participat și oameni cu opt clase. De exemplu, a fost un curs special pentru femeile de serviciu, care fac curățenie în aeronave. Acesta este marele câștig adus de proiectul pe care îl desfășurăm, și anume că am integrat toate categoriile de instruire din rândul personalului. Oamenii se simt implicați, au avut ocazia să cunoască colegi de pe alte aeroporturi”. Ceea ce nu știa lumea era că, la această conferință regional, Idolu se exprima în dublă calitate, cea de manager de proiect al Asociației Aeroporturilor din România, dar și de proaspăt revenit director al AIT. Adică, de plătitor al unor servicii, sub o forma indirecta, dar și de încasator al unor bani europeni!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top