Categories: Economic

Adio, bani! Dupa ce a dat mii de tepe, Fly Romania si-a cerut falimentul!

Compania Necessair Consulting, proprietarul mărcii Fly Romania, și-a cerut oficial intrarea în insolvență.. Primul termen de judecată este programat la începutul lui septembrie. Câteva mii de români au luat o țeapă de proporții, după ce și-au luat bilete pentru zborurile acestei companii, dar n-au plecat niciodată spre destinații. De acum, le va fi și mai greu să-și recupereze banii.

Intrată cu surle și trâmbițe pe piața românească, oferind prețuri „de tren” pentru călătorii cu avionul, compania Fly Romania iese, după numai câteva luni, pe ușa din dos. Pe data de 8 august 2014, prin dosarul 27358/3/2014, depus la Tribunalul București, Necessair Consulting SRL, proprietarul mărcii Fly Romania, în calitate de debitor, și-a cerut oficial intrarea în insolvență. Conform datelor oficiale, sunt aproape 10.000 de persoane care au cumpărat bilete pentru zborurile Fly Romania. În jur de 90% dintre acestea au fost anulate, în unele cazuri oameni aflând doar la aeroport că nu mai au cum ajunge spre destinațiile în care, de exemplu, își rezervaseră și plătiseră vacanțe. Nu există date certe legate de numărul celor care au reușit să-și primească banii înapoi, dar, conform postărilor făcute pe grupul de Facebook „Don’t Fly Romania”, e vorba de numai câteva zeci de persoane. Restul s-au ales doar cu promisiuni și cu termene incerte până la care le vor fi virați banii în conturi. Numai trei păgubiți au înaintat, până acum, acțiuni în instanță împotriva operatorului aerian: doi în București și unul în Tulcea.

La Timișoara, Fly Romania a venit în luna mai, cu oferte bune pentru Verona și București. În realitate, din orașul de pe Bega au plecat numai două zboruri. Omul de afaceri Ovidiu Tender, proprietarul Ten Airways, compania care închiria avioanele către Fly Romania, declara, la vremea respectivă, că „ne străduim să oferim servicii de first class la prețuri de low cost. Prețurile sunt concurențiale pentru calea ferată sau pentru transportul auto. (…) Sperăm să dezvoltăm acest puternic hub de la Timișoara, care pentru mine în primul rând este o acțiune de suflet. În al doilea rând, evident că dacă n-aș fi socotit-o economică, n-o făceam”. Luna trecută, Tender se spăla pe mâini de colaborarea cu Fly Romania, susținând că are de primit de la aceasta 400.000 de euro, și se gândea să facă plângere penală împotriva lui Cătălin Buțu, patronul Nessair Consulting și fost CEO la Ten Airways.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

26 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago