Categories: Primăria Timişoara

Calea Martirilor va fi extinsa la patru benzi, spre Giroc

Încă un șantier de mari dimensiuni se pregătește la Timișoara. Este vorba despre lărgirea la patru benzi a Căii Martirilor, pe tronsonul cuprins între str. Mareșal Averescu și drumul spre Giroc. Consilierii locali trebuie să voteze, vineri, studiul de fezabilitate. Lucrarea este estimată la 3,6 milioane de euro și un timp de execuție de doi ani.

Un nou șantier care va da peste cap viața locuitorilor din partea de sud a Timișoarei ar putea fi deschis nu peste foarte mult timp. Direcția Tehnică a PMT are cuprins în programul de investiţii pe anul 2014 obiectivul „Lărgire la 4 benzi Calea Martirilor, pe tronsonul cuprins „între intersecţia cu strada Mareşal Alexandru Averescu şi limita administrativă a municipiului Timişoara”. „Având în vedere urbanizarea intensă şi dezvoltarea zonelor de locuinţe pe teritoriul cuprins între Timişoara şi Giroc, volumul traficului de autovehicule între aceste două localităţi a crescut în mod considerabil, astfel că în anumite perioade ale zilei capacitatea de circulaţie a drumului este depăşită, traficul desfăşurându-se anevoios, ca urmare este necesară modernizarea şi extinderea drumului la 4 benzi”, se menționează în referatul care însoțește proiectul de HCL.

Consilierii locali trebuie să aprobe vineri studiul de fezabilitate pentru această lucrare și să dea OK-ul pentru începerea lucrărilor. SF-ul a fost realizat de SC Route Consult și estimează că, pentru extinderea la patru benzi a Căii Martirilor, primăria va trebui să plătească 16,3 milioane de lei. Practic, la finalul lucrărilor, vor fi patru benzi de circulație, trotuare și pistă de biciclete noi-nouțe, dar și… 88 de stâlpi pentru susținerea liniei de troleibuz. Lucrarea nu va începe mai devreme de anul viitor, după aprobarea studiului de fezabilitate urmând să fie demarate procedurile pentru începerea licitației care va desemna constructorul. În acest an, Consiliul Județean Timiș a finalizat și el investiția care prevedea extinderea la patru benzi a drumul spre Giroc. Lucrarea a costat 12.9 milioane de lei, sumă provenită integral din bugetul județului. (sursa foto: www.panoramio.com)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago