Ostaficiuc vrea un alt om al Cristestilor viceprimar; primarii PDL se opun

Constantin Ostaficiuc și Alin Popoviciu îl vor ca înlocuitor al lui Traian Stoia în funcția de viceprimar al Timișoarei pe consilierul PDL Simion Moșiu. Și acesta este recunoscut ca fiind un om al fraților Cristescu, la fel ca Stoia. Gruparea primarilor din PDL Timiș îl susține însă pentru aceeași funcție pe consilierul Ștefan Sandu. Disputa n-a fost reglată încă.

Constantin Ostaficiuc presedinte PDL Timis (8)

Despre schimbarea viceprimarului PSD Traian Stoia a început să se discute și în situații mai oficiale, nu doar la nivel de zvonuri. Așa s-a întâmplat săptămâna trecută, la ședința Biroului Permanent Județean al PDL Timiș. Președintele organizației, Constantin Ostaficiuc, a solicitat un vot pentru consilierul local Simion Moșiu, care ar trebui să-l înlocuiască pe Traian Stoia. Culmea, Moșiu este considerat un om care reprezintă interesele fraților Emil și Marius Cristescu în CL încă de la primul său mandat, din anul 2000. El a fost angajat și apoi partener de afaceri al celor doi frați. Acum, Moșiu ar trebui să-l înlocuiască pe un alt om de casă al Cristeștilor, în biroul căruia este văzut destul de des. Surse prezente la ședință ne-au declarat că Ostaficiuc și-a motivat propunerea prin faptul că Moșiu ar fi singurul consilier PDL agreat de… primarul Nicolae Robu.

Un lucru puțin probabil, știut fiind faptul că Robu s-a ars o dată cu un om al fraților Cristescu, afaceriști cu care nu mai este în relații chiar bune. Ba chiar din contră. În apărarea lui Moșiu a sărit și prim-vicepreședintele filialei, deputatul Alin Popoviciu. Interesant de remarcat că, pe la finele lunii mai, deBanat a surprins o „ședință” în fieful fraților Cristescu, Hotel Timișoara, întâlnire la care au fost prezenți Stoia, Popoviciu și Moșiu. Propunerea lui Ostaficiuc nu s-a bucurat însă de susținerea organizației. Gruparea primarilor de orașe, intrată de mai mult timp în conflict cu Ostaficiuc, a avut o contrapropunere. Este vorba de Constantin (Titi) Sandu. „Moșiu nu este un om al partidului. El va purta interesele altora, nu ale PDL. De aceea a venit propunerea lui Sandu, un om serios și nu reprezintă grupuri de interese”, ne-a declarat o sursă prezentă la ședință. În cele din urmă nu s-a mai dat niciun vot, situația rămânând în coadă de pește.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

anchetatul penal pdl timis a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 11:54 )

Costi anchetatul penal PDL

bogdan a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 12:35 )

Ostaficiuc s-a tampit de tot…la el sunt numai interese si bani, a reusit sa distruga acest partid!
In sedinta au fost pozitii vehement exprimate impotriva atitudinii lui Ostaficiuc cum ca DOAR MOSIU ESTE AGREAT DE PRIMARUL ROBU!!!

cata pesce a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 12:59 )

Lunile de guvernare trec şi acuzaţiile de corupţie faţă de liderii USL se înmulţesc pe zi ce trece. Dacă în Guvern consilierii de miniştri- vezi cazul consilierului ministrului Niţă- cer şpăgi de milioane de euro, la nivel local banii sunt mai puţini. Dar şi riscurile de a fi prinşi sunt mai mari.

Liderii USL constată cu surpriză că, deşi au ajuns la Putere – cu P mare, procuratura nu se sfiieste să-i ancheteze sau să îi aresteze, după caz. Cei mai supăraţi sunt baronii PSD. Ei trăiesc încă în lumea mirifică a regimului lui Adrian Năstase. Atunci puteai da ordine subalternilor prin telefon să aranjezi licitaţii. Firmele de familie făceau afaceri direct cu primăriile şi consiliile judeţene. Corupţia era la vedere, regulile erau simple. Bagi banul direct în buzunar. Niciun procuror nu îndrăznea să deranjeze un baron local, evident numai dacă acel baron, de tipul lui Sechelariu sau Mischie, îndrăznea să-l deranjeze pe Năstase – Împăratul.

Cum spuneam, a trecut doar un an şi jumătate de guvernare iar baronii PSD sunt deja alergaţi la pas de procuratură. Cel mai ciuruit baron PSD este şeful judeţului Timiş, PSD-istul Titu Bojin. Numele său este vehiculat deja în două dosare penale, unul în care sunt implicaţi familia şi apropiaţii săi, iar în altul sunt cercetaţi subalternii de la Consiliul Judeţean Timiş. În plus, Bojin este cercetat şi de Agenţia Naţională de Integritate, pentru sute de mii de euro nejustificate.

Timişul, o zonă bogată şi cosmopolită, a fost 20 de ani liber de comunism. Aici, până în 2012, PSD nu a câştigat niciodată alegerile. Dacă la primăria Timişoarei a ajuns primar un liberal, la judeţ, PSD-iştii l-au impus anul trecut pe acest domn Bojin. Maşina de vot a USL a făcut restul. Bojin este un politician desprins parcă din manualele de chimie: este incolor, insipit şi inodor. PSD-istul provine direct de pe băncile şcolii de cadre a Partidului Comunist Român- a absolvit celebra academie Ştefan Gheorghiu. Tovarăşul Bojin a devenit după Revoluţie, în mod natural, lider al FSN şi apoi al PSD. Este de profesie inginer hidrotehnist şi a condus ani în şir Direcţia Apelor Banat, o companie de stat deosebit de bogată şi bună de muls. Bojin şi familia nu s-au abţinut să nu ciugulească nişte bani de la Direcţia de Ape, fie direct, fie de la companii care lucrau pentru această companie de stat. Familia Bojin a controlat două companii implicate în afaceri cu Direcţia Apelor Banat: compania Remodet TMB SRL şi Temadi TMB SRL. Companiile au fost implicate în proiectul consolidării râului Timiş pe frontiera Serbia, în valoare de peste 153,4 milioane de lei, în proiectul regularizării răului Bistra, în proiectul reabilitării digurilor de pe râul Timiş dar şi în diverse lucrări de amenajare a unor acumulări de apă.

Familia Bojin a făcut bani şi politică cu două mâini, cu buzunarele şi conturile. Şi s-au îmbogăţit. După ce informaţiile despre aceste afaceri neruşinate, fără perdea, au început să circule în Timişoara, în 2008 familia Bojin a vândut firma Temadi unui angajat, pe nume Adrian Cioplea, un consilier local PSD. Presa locală a relatat că apoi firma a ajuns în proprietatea unui anume Mihalcea, prieten de familie cu baronul Bojin. Chiar şi aşa, procurorii din Timişoara (felicitări pentru curajul de a-l ancheta pe apropiatul lui Ilie Sârbu) au început cercetările împotriva firmei Temadi TMB, pentru evaziune fiscală. Firma, controlată de apropiaţii lui Bojin, a concesionat mai multe lacuri de la Direcţia de Ape Banat în perioada în care Bojin era şef. În dosar a fost reţinut contabilul Direcţiei Apelor Banat care, atenţie, era în acelaşi timp şi contabilul firmei lui Bojin, Temadi !

Baronul Timişului mare are pe cap o belea. Procurorii DNA au început o investigaţie privitoare la proiectul de informatizare a Consiliului Judeţean Timiş, pentru eficientizarea serviciilor publice. Bojin a semnat procesul verbal de recepţie al lucrărilor, deşi sistemul informatic nu funcţiona conform contractului. În dosar a fost inculpat doar şeful biroului de informatică din consiliul judeţean.

Situaţia în care se află Bojin l-a determinat pe premierul Victor Ponta să evite orice vizită în judeţul Timiş. În ziua în care procurorii DNA au tăbărât la Consiliul Judeţean, Ponta trebuia să inaugureze o investiţie. Dacă prin minune baronul de Timiş scapă de problemele de la Direcţia Apelor Banat (şi aici ne referim şi la contractele de lucrări şi amenajări de râuri pe care le-a semnat cât a fost director) mai are o “şansă” să fie îngropat de agenţia de integritate. ANI a descoperit că Bojin a împrumutat firmele familei şi două persoane cu aproape 150 de mii de euro, bani pe care nu avea de unde să îi aibă, conform veniturilor sale oficiale. Probabil a găsit sutele de mii de euro pe stradă şi s-a gândit să facă o faptă bună, adică să-i dea cu împrumut..

Cazul lui Bojin ar trebui în mod normal să dea fiori reci pe şira spinării tuturor baronilor locali. Credeţi că aceştia sunt speriaţi şi fură mai puţin? Dimpotrivă… toţi baronii îşi freacă deja mâinile: urmează descentralizarea tătucului Dragnea, adică bani de furat cu cisterna…

DNA a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:00 )

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este suspectat de inspectorii de integritate că nu poate justifica aproximativ 365.000 de lei şi 40.000 de euro.

Potrivit declaraţiilor sale de avere, Bojin a împrumutat de două ori firma Remodet TMB, la care soţia sa este acţionară, în 2010 şi 2011, iar în declaraţia de avere din 2012 este menţionat un împrumut de aproape 200.000 de lei, fără ca destinatarul acestuia să fie precizat. În plus, a mai împrumutat şi două persoane fizice, cu câte 20.000 de euro, spun surse judiciare.

Pe de altă parte, Bojin este suspectat şi de incompatibilitate, deoarece în perioada 2008-2012, când a fost consilier judeţean, a menţionat în declaraţiile de avere şi funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

Bojin este, de asemenea, acţionar majoritar la firma Lugomet SA, începând din 2002.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă pe site-ul Consiliului Judeţean, de la preluarea mandatului de şef al CJ Timiş, Bojin deţine două terenuri şi o casă în comuna Remetea Mare din Judeţul Timiş, bijuterii în valoare de 7.000 de euro, nici un cont în bancă, dar credite de peste 60.000 de euro. Aceasta, în condiţiile în care a împrumutat altor persoane sau firme aproape 100.000 de euro.

Ca şef serviciu în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Bojin a încasat în 2012 venituri de 126.973 lei, iar de la firma Lugomet, dividednde de 76.175 lei. Indemnizaţia de consilier judeţean a fost de 7.243 lei. Soţia sa, Maria Bojin, a câştigat peste 41.000 de lei în calitate de director la Lugomet, 35.000 de lei din arendă şi 235.719 lei ca dividende de la firma Remodet TMB, pe care soţul său a împrumutat-o cu peste 200.000 de lei în 2009 şi 2010.

Thumb up 6 Thumb down 1

Numele lui Victor Ponta, în dosarul Microsoft a spus: (Septembrie 30th, 2014 at 18:57 )
Premierul Victor Ponta este menţionat în dosarul Microsoft

Potrivit declaraţiei unui martor din dosarul Microsoft, în 2004, Claudiu Florică (fostul şef al Fujitsu România) s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

Dragnea, ucigasul romaniei a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:02 )

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi.
Scopul acestei actiuni ar fi fost obtinerea unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia. Pe 6 septembrie 2012, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de Liviu Dragnea.

Acuzatiile care ii sunt aduse lui Liviu Dragnea:
– folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
– asociere pentru savarsirea de infractiuni
– instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane
– instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii sustint ca Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al PSD, si-a folosit influenta pentru a obtine “un folos nepatrimonial pentru partid”, respectiv o prezenta de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012 care sa garanteze validarea acestuia. El ar fi initiat o asociere formata din presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului.

Cu ajutorul unui sistem informatic, un numar restrans de persoane putea sa obtina, in timp real, informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in sectiile de votare. In acest mod, din ora in ora coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezentei la urne, identificand sectiile de vot cu prezenta slaba, se arata in rezolutia procurorilor. Potrivit acesteia, sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine si recomandari cu continut ilicit, destinate coordonatorilor sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea maririi artificiale a numarului de votanti.

In plus, procurorii sustin ca Liviu Dragnea a constituit un “sistem national de influenta” pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al PSD sa se implice in exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori, in folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii, in obtinerea pe cai ilicite de informatii, in fiecare ora, despre numarul de persoane care au votat si despre modul in care s-a votat in unele sectii de votare, in practicarea votului multiplu.

Alte modalitati de modificare a rezultatului referendemului ar fi fost denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP-ului unor persoane a caror semnatura a fost falsificata pe lista, pentru a nu permite programelor de calculator specializate sa identifice votul multiplu, falsificarea de semnaturi in numele unor persoane decedate, ce au ramas inscrise pe listele electorale, falsificarea de semnaturi ale multor alegatori plecati din tara in momentul referendumului, votul exercitat de minori si de persoane carora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotarare judecatoreasca penala, neaplicarea autocolantelor cu mentiunea “VOTAT” pe cartile / buletinele de identitate ale votantilor.

UPDATE: Pe 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane. Detalii aici Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Liviu Dragnea, au precizat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si:
STENOGRAME in dosarul “Fraude la referendum” – Liviu Dragnea: “Organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate”

Procurorii DNA folosesc precedentul Adrian Nastase – Trofeul Calitatii pentru a demonstra presupusa vinovatie a lui Liviu Dragnea

Alte persoane cercetate in dosar:

In cadrul aceluiasi dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 9 octombrie 2012 urmarirea penala fata de un numar de 67 de persoane care au luat parte la diferite activitati legate de desfasurarea referendumului din 29 iulie, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea, informeaza DNA. Vezi aici detalii despre celelalte persoane cercetare in dosar

Pozitia acuzatului:

“Nu am spus nimanui in timpul referendumului sa faca lucruri nelegale sau incorecte. Eu am stat in sediul de la Kiseleff, eu nu am de unde sa stiu ce mort a inviat si a fost sa voteze. Atat timp cat se analizeaza activitatea mea politica in cadrul unei campanii consider ca e un dosar eminamente politic. (…) Sistemul informatic l-ati vazut impreuna cu mine inainte de locale, este un sistem prin care se comunica rezultatele alegerilor dupa ce se incheie votarea. Este irelevant daca se comunica rezultatele prin telefon, prin porumbei calatori, prin internet sau prin SMS-uri. Fiecare partid urmareste care este prezenta la vot”.
UME: Nicolae Liviu Dragnea

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :secretar general al PSD

INSTANTE:

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Primul termen, prima amanare
TERMEN: 15 noiembrie 2013
Dragnea nu s-a prezentat la primul termen, el fiind reprezentat de un avocat. Mai mulţi preşedinţi de secţii de votare, inculpaţi în dosar, au solicitat în sala de judecată amânarea cauzei deoarece nu au reuşit să îşi angajeze un avocat. Instanta a decis amanarea cauzei pe 6 decembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Termen preschimbat
TERMEN: 6 decembrie 2013

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Amanare
TERMEN: 14 februarie 2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Termen preschimbat
TERMEN: 18 februarie 2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Declaratii ale inculpatilor in dosar
TERMEN: 28 februarie 2014
Simona Predut, inculpata in dosarul Referendumului, a declarat in fata judecatorilor ca li s-a spus sa prezinte liste cu persoanele care nu se afla in tara si sa completeze datele si CNP-urile acestora la votul pentru demiterea presedintelui din 29 iulie 2012, relateaza Agerpres. Simona Predut a spus ca este membru PNL si a fost propusa sa faca parte din comisiile electorale de catre Dan Stana, impreuna cu care a participat in iunie 2012 la o sedinta in Piatra Olt, la care au participat primarul si viceprimarul comunei, membri ai USL. Aceasta a sustinut ca a “primit de la Costinel Dita o lista cu numele si CNP-urile unor persoane care urmau sa voteze cu urna mobila. Cand mi-a fost inmanata lista era prezent si Marius Predut si un alt membru al sectiei de votare, Marian Florescu. I-am dat lui Costinel Dita mai multe nume cu persoane plecate din tara. Ne-a spus ca pentru persoanele pe care nu le gasim acasa sa completam datele si CNP-urile. Nu stiu cine a bagat voturile in urna”, scrie Agerpres. Simona Predut a declarat ca la finalul zilei s-a constatat ca voturile din urna sunt mai multe decat persoanele care au votat, prin urmare cineva de la sectia de votare a semnat pentru a fi totul egal. “Eu am dedus ca doamna presedinte de sectie a luat aceasta decizie, ca cineva sa semneze in numele unor persoane, pentru a se realiza o egalitate semnaturi-voturi. Nu stiu cine a falsificat, ca nu eu sau Marius Predut, sau Constanta Trita, care se afla la masa presedintelui. Eu nu am observat cand s-au introdus voturi suplimentare in urna”, a mai spus Simona Predut. Sotul acesteia, Marius Predut, condamnat cu suspendare pentru frauda electorala, a spus ca a fost sunat cu o saptamana inainte de referendum de consilierul PSD la Piatra Olt, Costinel Dita, pentru a fi convocat la o sedinta care a avut loc cu cateva zile inaintea Referendumului. In cadrul acestei sedinte li s-a spus ca toti cei care se afla in strainatate sa fie trecuti pe listele suplimentare. In ziua referendumului, impreuna cu sotia sa s-au deplasat la persoanele care se aflau pe o lista tiparita, primita de la Costinel Dita, si acolo unde nu gaseau pe nimeni acasa, votau pentru ei. Vicepremierul Liviu Dragnea, inculpat in acest dosar, nu a fost prezent la termenul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, mai noteaza Agerpres. Potrivit sursei citate, Marius si Simona Predut, cei doi inculpati din dosarul fraudarii referendumului care si-au recunoscut vinovatia, au fost condamnati pe 27 ianuarie de magistratii ICCJ la cate un an si patru luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Amanare
TERMEN: 25 martie 2014
Instanta amana cauza

Inalta Curte de Casatie si Justitie – O noua amanare
TERMEN: 24 aprilie 2014
Instanta amana cauza din nou.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Cauza se amana din nou
TERMEN: 22 mai 2014
Instanta amana din nou cauza si acorda termen la 13 iunie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Amanare de aproape 3 luni
TERMEN: 13 iunie 2014
Instanta amana cu aproape 3 luni judecarea cauzei si acorda termen la data 3 septembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Majoritatea martorilor audiati au spus ca nu au votat
TERMEN: 3 septembrie 2014
12 martori din dosarul referendumului din iulie 2012 pentru demiterea lui Basescu au fost audiati de judecatori, transmite Mediafax. Potrivit sursei citate, cei mai multi dintre acesti martori au sustinut ca nu au votat la referendum. Potrivit Mediafax, parte dintre martori au declarat: “Mi s-a prezentat o lista de la o alta sectie, o lista suplimentara. Era numele meu acolo, dar nu mi-am recunoscut semnatura” / “M-au gasit pe o lista la caminul cultural. Nu era semnatura mea” / “Nu am votat. Am trimis vorba sa vina cu urna mobila, dar nu a venit nimeni”. Cei audiati sunt din comuna Tiganesti, judetul Teleorman, sunt, in majoritate, de peste 70 de ani, iar o parte nu stiu sa scrie sau sa citeasca, potrivit sursei citate. Acestia au declarat ca au fost adusi la ICCJ “cu duba Politiei”, dupa ce instanta a dispus emiterea de mandate de aducere pe numele lor, pentru ca nu s-au prezentat in fata judecatorilor atunci cand au fost citati. In cursul zilei au fost audiati si o parte dintre inculpati, membri ai comisiilor de votare din localitatea Bragadiru-Teleorman.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Termen Nou
TERMEN: 3 octombrie 2014

Dragnea, the berzzeker a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:05 )

Astăzi învăţăm la cursul de politică aplicată cum se fac promovările şi cum îţi păstrezi puterea după ce ai ajuns baron local. La Teleorman nici iarba nu creşte fără să dea socoteală stăpânului absolut, Liviu Dragnea. Baronul de Teleorman s-a înscăunat şef absolut peste toţi baroneţii locali ai PSD, aşa cum nu a reuşit nimeni să o facă în ultimii opt ani.

Acum, Dragnea conduce România, o regionalizează la televizor şi o dezvoltă regional din postura de vicepremier. Cum a reuşit abilul oltean, acest Tudor Vladimirescu al republicii noastre, să se caţere atât de sus pe eşichierul puterii politice? O explicaţie poate fi găsită în istoria recentă a judeţului Teleorman, unul dintre cele mai mici şi, cu siguranţă, sărace zone ale României. Aici Dragnea a promovat două personaje de paie, în rolul de preşedinte al Consiliului Judeţean (fosta sa funcţie timp de 12 ani) dar şi în funcţia de primar al oraşului Alexandria. Metoda lui Dragnea, să-i spunem aşa, este folosită în toate partidele politice…

Dragnea a învăţat pe pielea lui, de la cei mari duri baroni locali ai României- foştii săi egali Oprişan, Mazăre şi Mitrea cum se câştigă şi se menţine puterea. Adică, controlând total oamenii pe care îi promovezi în funcţii. În politică trebuie să te fereşti de oamenii cu o carieră şi personalitate proprie. Promovarea se face întotdeauna pe criterii de loialitate absolută sau legături ce depăşesc viaţa politică. Hai să spunem legături de complicitate sau ce provin dintr-un trecut comun. Dacă nu respecţi această regulă de aur, poţi păţi că Mircea Geoană…

După alegerile generale de anul trecut, Liviu Dragnea le-a făcut cu mâna teleormănenilor şi s-a mutat la Bucuresti în funcţia de vicepremier. Cu şase luni înainte, locuitorii judeţului îl aleseseră, că de obicei, cu un scor înfricoşător de peste 70 la sută şef absolut al judeţului. Lucrul acesta se întâmpla odată la patru ani începând cu anul 2000. Astfel, la Teleorman s-au organizat din nou, la începutul acestui an, alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Dragnea s-a uitat în jur şi l-a observat pe juniorul Adrian Gâdea căruia îi sticleau ochii de poftă. Gâdea a fost şeful tinerilor PSD de la Teleorman şi băiatul crescut de Dragnea asemenea vânătorului care îşi creşte câinele de goană. Alegerile au fost simple şi stupide, asemenea comportamentul unor români în faţa secţiei de vot: Dragnea a anunţat public cu trei luni înainte cine îi va fi urmaşul la şefia judeţului în timp ce el candida pentru funcţia de deputat. Ceea ce a decretat Dragnea s-a şi executat, alegătorii din Teleorman l-au votat Adi Gâdea în proporţie de 70 la sută preşedinte al CJ Teleorman. Gâdea însă este băiat fin şi i se adresează în continuare cu “domnule preşedinte Dragnea” recunoscând astfel ceea ce toată lumea din oraş ştie, că Adi Gâdea nu este decât o sculă în mâna regelui baronilor.

Povestea lui Gâdea nu este singulară la Teleorman. În 2008, la alegerile pentru primăria Alexandria, reşedinţa judeţului, Dragnea l-a impus candidat şi câştigător pe un anume Victor Drăguşin. Acesta are două calităţi politice importante: este fost coleg de liceu şi de facultate (Institutul Politehnic Bucuresti) al aceluiaşi Liviu Dragnea. Cei doi au absolvit facultatea în anul 1987. Alţi colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea sunt acum oameni de afaceri locali, cei care au privatizat compania de construcţie de drumuri – TELDRUM- şi au devenit în 12 ani milionari în euro prin contracte cu Consiliul Judeţean Teleorman.

În 2008 Drăguşin a ieşit primar chiar dacă presa a prezentat o înregistrare cu camera ascunsă în care acesta şi fostul primar Slăbescu ar fi primit cadouri mai multe „atenţii“: parfumuri, coniac şi produse electronice, pentru „trucarea unei licitaţii“…

Aşadar, colegul de facultate Drăguşin a fost promovat primar iar în 2012 a câştigat lejer încă un mandat în Republica lui Dragnea. Cert este că Drăguşin are mult mai multă experienţă în politică decât juniorul Adi Gâdea de la judeţ. Unul dintre partenerii săi de afaceri pe nume Nae Tatu a devenit ,după ce Drăguşin s-a instalat la primărie, abonat la contractele publice. Drăguşin şi Tatu au fost asociaţi în firmă Nikvic SRL compania care a introdus contorizarea consumul de apă în oraşul Alexandria şi a deţinut monopolul la montarea de apometre. După ce Drăguşin a ajuns primar l-a băgat la înaintare în afacere pe un anume Tudor Frumosu, adică tocmai pe tatăl soţiei sale. Ceea ce denotat o lipsa crasă de imaginaţie în a sifona banii publici. Astfel, primarul de Alexandria călca cuminte pe urmele colegului şi şefului sau Liviu Dragnea care a fost şi el la timpul lui generos cu apropiaţii săi, care au câştigat licitaţii publice.

Aşa procedează un “om de onoare” am putea spune, că să folosim o expresie din filmul “Naşul”- opinia mea este că tot sistemul nostru politic local funcţionează pe acelaşi tipar al Cosa Nostra, în care naşul acordă favoruri căpitanilor şi soldaţilor, iar cei din urmă execută fără crâcnire ordinele.

Într-o democraţie adevărată onoarea şi loialitatea politică trebuie să aibă la baza conştiinţa unor oameni liberi, valoroşi prin ceea ce sunt, nu simpli executanţi ai unor şefi fără scrupule, care au ajuns baroni, fiind la rândul lor tocmai slugile altor baroni…

Dragnea, the berzzeker 2 a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:07 )

Despre vicepremierul Liviu Dragnea s-ar putea scrie o mică bibliotecă politică. Tema ar fi “şmecheria” politică dâmboviţeană şi arta supravieţuirii. Liviu Dragnea este rivalul lui Victor Ponta în PSD din postura de preşedinte executiv- asta după ce l-a ajutat în 2010 să preia conducerea partidului.
Dragnea spunea despre Ponta că este “prietenul şi camaradul său”. Ceva însă nu miroase prea bine în relaţia dintre cei doi. Dragnea a acumulat o putere tot mai mare în partid după venirea la guvernare a USL. El controlează cu o mână foarte echipa de baroni ai partidului. Locotenentul său este foarte-inteligentul Marian Oprişan de la Vrancea. Vechiul sistem PSD creat de Adrian Năstase s-a încolonat în spatele vicepremierului. Dragnea deţine importantul minister al Dezvoltării şi Administraţiei şi are pe mână miliarde de euro, dar şi pârghii administrative puternice. Primarii, prefecţii şi şefii de judeţe îi mănâncă din palme…

Cum a reuşit însă un simplu preşedinte de Consiliu Judeţean să ajungă atât de departe în politică este un mister. Departe de a fi un intelectual de cafenea, Dragnea reprezintă viclenia întruchipată. Judeţul Teleorman, fieful lui Dragnea, este unul dintre cele mai sărace şi lipsite de perspective zone ale ţării. Şi asta chiar dacă Liviu Dragnea a condus judeţul nu mai puţin de 12 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi baroni locali. În 2000 politicianul făcea parte din Partidul Democrat împărţindu-şi influenţa locală cu Adriean Videanu, fostul ministru al economiei, originar şi el din Teleorman. Imediat după alegeri Dragnea îi trădează pe democraţi şi trece la PSD. Cel care l-a racolat şi i-a fost prim-mentor politic este Miron Mitrea, greul PSD din guvernarea Năstase. Tot Mitrea a fost cel care l-a racolat în partid pe Radu Mazăre, primarul Constanţei. Răducu a devenit apoi prietenul la cataramă al lui Liviuţ. Baronul de Teleorman a stat la cutie ani întregi acumulând resurse importante şi putere locală. În 2005 s-a ivit prima ocazie de a ieşi din anonimat odată cu peluarea şefiei PSD de către Mircea Geoană. Încet dar sigur Dragnea a lucrat cu răbdare la construcţia propriului grup de influenţă în partid. În 2008 reuşeşte să-l execute pe Titus Corlăţean şi ajunge secretar general al PSD şi, teoretic, mâna dreapta a lui Geoană. În spatele lui Dragnea stătea însă adevăratul preşedinte al PSD- inconfundabilul Marean Vanghelie, primarul de la 5. Apoi, Dragnea face parte din echipa de negociere a PSD care forţează alianţa politică cu Traian Băsescu în detrimentul celor de la PNL. În 2009, Dragnea era deja pe cai mari şi ajunsese ministru de Interne. Doar pentru câteva zile pentru că nu a reuşit să impună oamenii loiali lui Vanghelie în fruntea serviciului de informaţii al ministerului de Interne, celebrul “doişiunsfert”. A plecat de la minister fiind lăudat chiar de preşedintele Traian Băsescu, pentru verticalitatea sa, cel care va deveni între timp duşmanul său de moarte. Relaţia adevărată însă dintre Dragnea şi Băsescu este mult mai complexă şi plină de mistere…

Cert este că Dragnea a fost primul politician din PSD care a coabitat pe faţă cu Băsescu. Nu întâmplător în decembrie 2012 acelaşi Dragnea a fost martorul semnării pactului de coabitare dintre premierul Ponta şi preşedinte. La sfârşitul anului 2009 însă la Consiliul Judeţean Teleorman se semna un important contract de construcţie de drumuri în valoare de 35 de milioane de euro. Câştigătorii erau companiile Euroconstruct Bucureşti şi Teldrum din Teleorman. Adică, regii portocalii ai asfaltului şi, respectiv, firma de casă a Consiliului Judeţean. “Afacerea Teldrum” este cea mai mare piatră de moară legată de piciorul vicepremierului Dragnea. Compania a fost deţinută oficial de prietenii din facultate ai lui Dragnea, apoi a adevenit o companie cu acţiunile la purtător, adică a căror acţionari nu sunt cunoscuţi. Timp de 12 ani cât Dragnea a condus CJ Teleorman, instituţia a pompat sume de ordinul sutelor de milioane de euro în compania Teldrum. Consiliul Concurenţei anchetează modul în care CJ Teleorman a atribuit o parte din contracte, existând suspiciuni de fraudă de zeci de milioane de euro. Alte dosare Teldrum se găsesc în fişetele procurorilor DNA. În anii de opoziţie afacerile familiei sale au fost cercetate de ANAF-ul condus de Sorin Blejnar, executantul regimului portocaliu, iar Dragnea vizita alături de Mazăre din ce în ce mai des Brazilia, ţară fără regim de extrădare…

Cel mai greu dosar al vicepremierului este cel în care este acuzat de fraudarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui de anul trecut. Practic, Dragnea este acuzat că a coordonat echipele din teritoriu instruite să fure la referendum. Şi acest dosar bate în mod curios pasul pe loc. Alt dosar, mult mai recent vizează tocmai scurgerea de informaţii din interiorul DNA către Dragnea. Fostul secretar de stat Valentin Preda este acuzat că a primit informaţii clasificate despre dosarele lui Dragnea de la un ofiţer de poliţie ce lucra la DNA. Vânat din toate părţile vicepremierul Dragnea a intrat în panică. Nu mai foloseşte telefonul mobil şi a devenit mai greu de găsit decât premierul Ponta şi predintele Băsescu la un loc. Din punctul meu de vedere Dragnea este atât de ciuruit încât este o problema de timp până când Băsescu va decide să-l sacrifice. Încă nu i-a venit timpul. Legat de activitatea sa ministerială putem puncta deja falimentul proiectului de regionalizare. Dragnea nu are soluţii penttru regionalizare iar baronii partidului nu o mai doresc.

Pentru o carieră plină de suspans şi o guvernare până acum neconvingătoare, Dragnea primeşte astăzi nota 6. Haideţi domnule vicepremier, ţara are nevoie de dvs!

mafia rosie a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:08 )

Pentru că este o zi friguroasă de februarie, m-am gândit să schimbăm peisajul şi să vizităm Brazilia cu frumoasele sale plaje de pe malul Oceanului Atlantic. Vom merge în staţiunea Fortaleza alături de primarul Constanţei Radu Mazăre, să ne bronzăm, dar şi să facem puţin sport nautic printre dosare penale şi combinaţii politice.
Baronul PSD de Constanţa şi-a făcut un obicei în a-şi petrece vacanţele din sezonul rece in Brazilia, obicei demn de un social- democrat sărac şi cinstit cum şi este Mazăre de fapt. Conform declaraţiei de avere, primarul nu detine aproape niciun bun pe numele său, afacerile clanului său politic din Constanţa sunt însă de notorietate. Cu mult timp înainte să se vorbească despre regionalizare, cuplul politic Mazăre- Nicuşor Constantinescu au transformat începând cu anul 2000 Constanţa într-o veritabilă Republică.

Alături de Mazăre, la Fortaleza, merge aşadar din când în când şi tovarăşul său de luptă politică, celălalt baron roşu al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Nicuşor a devenit un personaj naţional când, după o noapte de chermeză, a fost filmat în timp ce dormea la volanul maşinii sale de teren la un semafor din Constanţa. Cei doi naşi ai judeţului sunt în acest moment, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, cei mai influenţi lideri locali ai PSD; cei doi au avut un rol extrem de important în alegerea lui Victor Ponta ca şef al PSD. În 2009, baronii de la Constanţa, amestecaţi în afaceri şi interese cu oamenii Partidului Democrat Liberal, au mimat sprijinul pentru Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale. Mazăre şi Constantinescu erau nemulţumiţi de faptul că Geoană nu le-a acordat destulă putere în partid şi oameni în funcţii guvernamentale. Băieţii de la Constanţa au reuşit în 2009 să-l impună ca Ministru al Mediului pe Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al Constanţei, şi să pună mâna pe importantă Autoritate Naţională pentru Turism. Nu erau însă mulţumiţi de prada obţinută.

Sistemul de numire a oamenilor în Guvern este acelaşi încă din anii 2000, fiecare baron local îşi oferă sprijinul, banii şi voturile pentru liderul de partid. În schimb, conducerea oferă baronilor funcţii de miniştrii, secretari de stat şi poziţii de conducere în companii şi agenţii de stat. După alegerile din decembrie anul trecut, baronii de la Constanţa au venit la Bucureşti să-şi negocieze influenţa. Nu au reuşit însă să obţină mare lucru la masa împărţelii, de fapt, Mazăre şi Constantinescu nu au obţinut nici măcar un portofoliu de ministru, lucru pe care îl obţinuseră atunci când Geoană conducea PSD. Semn că Victor Ponta se lasă mai greu de încălecat de baroni în comparaţie cu Mircea Geoană. Cu greu Mazăre şi Constantinescu au reuşit să obţină doar două portofolii de secretar de stat- poziţii însă lipsite de putere. Astfel, au reuşit să-l păstreze pe Valentin Preda în funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Preda a fost crescut politic de Radu Mazăre, el fiind consilier al acestuia la primărie. Misiunea lui Preda în interiorul Ministerului Transporturilor a fost trasată chiar de Mazăre, care a explicat că Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa doresc să preia pachetul majoritar de acţiuni de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, dar şi de la Herghelia Mangalia.

Interesele clanului Mazăre- Constantinescu vizează aşadar controlul celui mai important port comercial din România. Marea problemă este că omul lor de încredere ,Vali Preda, se află în subordinea ministrului liberal Relu Fenechiu, care l-a pus să ascută creioane în minister. De aceea, Preda se întâlneşte să se sfătuiască în mod regulat în cafenelele din Bucuresti cu Sorin Strutinsky, eminenţa cenuşie a grupării de la Constanţa şi partenerul de afaceri a lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Fenechiu nu este însă dispus să cedeze influenţa în domeniul transportului naval.

Celălalt om promovat de gruparea Constanţa în guvernul Ponta II provine din interiorul consiliului judeţean. Este vorba de Sebil Shhaideh, o doamnă care a coordonat accesarea de fonduri europene la CJ Constanţa. Ea a fost promovată secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, unde şef este Liviu Dragnea, prietenul băieţilor de la Constanţa.

În final, clanul de la Constanţa a încercat fără succes însă să pună mâna pe Autoritatea Naţională de Turism. Aceasta a fost însă trecută în subordinea Ministrului Delegat pentru Mediul de Afaceri, Maria Grapini, de la Partidul Conservator. Aici, Grapini l-a desemnat secretat de stat pe Ioan Antonescu, directorul agenţiei de turism Marshall. Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au rămas ce de obicei cu buza umflată; ei doreau să o impună şefă la turism pe Mirela Matichescu, proprietara unui club de lux din Mamaia, unde se distrează Radu Mazăre după ce vine obosit de la surfing şi kayaking.

Aşadar, baronii de la Constanţa nu prea au motive de bucurie…aşa este însă la putere, nu poţi mânca doar tu, haita de prădători este extrem de mare (aproape 70 la sută majoritate în Parlament), iar ciolanul guvernării USL este foarte mic. Grija mare a celor de la Constanţa este însă altă: spectrul puşcăriei pentru Mazăre şi Nicuşor Constantinescu le dă fiori reci pe şira spinării. Cei doi sunt trimişi în judecată de DNA într-o afacere imobiliară cu restituiri de terenuri din oraşul Constanţa. Dosarul se afla la Curtea de Apel Bucuresti după ce a fost tergiversat în justiţie peste 1500 de zile. Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt acuzaţi că s-ar afla în fruntea unui grup de 37 de persoane care ar fi pus la cale retrocedarea ilegală a circa unui milion de metri pătraţi de teren în perioada 2002-2005. Persoanele îndreptăţite la restituire au fost determinate, după ce au aşteptat în zadar ani în şir, să-şi vândă drepturile succesorale ori să vândă terenurile restituite, pentru sume derizorii. În final, terenurile au ajuns în proprietatea unor apropiaţi ai clanului de la Constanţa. Pe un asemenea teren a fost construit parcul Aqua Magic din Mamaia, deţinut de Popa Basarab, vărul primarului Mazăre. Un alt teren valoros de aproape 1 hectar, de pe malul lacului Siutghiol, a ajuns în proprietatea familiei Mazăre.

În final, un sfat pentru premierul Victor Ponta în cazul în care se hotăreşte până la urmă să candideze la preşedinţia României (în cazul în care nu-l lasă pe doctorul Sorin Oprescu): grijă mare la baronii de la Constanţa, sunt nemulţumiţi şi dacă nu se rezolvă repede situaţia, la anul, la alegerile prezidenţiale, băieţii îşi vor face bagajele şi vor pleca în concediu în Brazilia taman în timpul campaniei electorale. Să vezi atunci ce prăbuşire extraordinară domnule Victor Ponta, vorba celebrului personaj de roman Zorba Grecul!!!

mafia rosie a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:09 )

Senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus, marţi, la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind deja dat publicităţii de sâmbătă.
Senatorul le-a dat jurnaliştilor documentul care, potrivit acestuia, ar fi denunţul în cazul lui Liviu Dragnea, arătând că procurorii DNA trebuie să obţină probe şi să facă o cercetare a cazului.

La ieşirea din sediul DNA, Valer Marian a declarat că pe lângă explicaţiile pe care le-a oferit în cazul denunţului făcut împotriva lui Liviu Dragnea, ar mai fi dat o declaraţie, în calitate de martor, într-un alt dosar, în care ar fi vizaţi procuorri, oameni politici şi de afaceri din Satu Mare.

Totodată, acesta a arătat că are încredere că procurorii DNA vor trata cu seriozitate denunţul său.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că procurorii anticorupţie au primit şi înregistrat un denunţ formulat de senator.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Dragnea nu a putut fi contactat.

Valer Marian a anunţat de la sfârşitul săptămânii trecute că va depune acest denunţ, premierul Victor Ponta dând de înţeles luni, când a fost întrebat de ziarişti, că senatorul ar avea probleme de sănătate. “Ştiţi că, de fapt, e…., nu?”, le-a răspuns el jurnaliştilor care l-au întrebat cum comentează acuzaţiile lui Valer Marian.

“Domnul Valer Marian şi pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit ca suntem agenţi străini, homosexuali, nu mai ştiu… ucigaşi… Hai să fim serioşi, să îi urăm sănătate domnului Valer Marian”, a spus Victor Ponta. Liviu Dragnea a apreciat că Valer Marian este un om “cu grave probleme de sănătate”, “nefericit”, “nervos” şi “furios” pentru că a fost exclus din PSD şi pentru că, la formarea Guvernului, nu a fost desemnat ministru al Justiţiei. “Dacă studiaţi toate declaraţiile lui din ultimii ani, plecând de la faptul că ba e terorizat de SRI, ba că e urmarit de niste motociclişti, ba că e urmarit de nişte americani cu elicopterele şi declaratia despre referendum face parte din acelaşi registru”, a spus Dragnea.

Valer Marian arată în denunţ că, duminică 22 iulie 2012, între orele 9.00 şi 10.00, a fost sunat pe telefonul mobil de Liviu Dragnea, care i-a transmis să se prezinte, în calitate de preşedinte al Organizaţiei PSD Satu Mare, la o întâlnire la Hotelul Dacia Continental din Oradea, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, şi cu primarul municipiului, Costel Dorei Coica. El menţionează în actul pe care spune că l-ar fi depus la DNA că Dragnea a venit atunci la Oradea cu un elicopter şi că la întâlnirea la Hotel Dacia au mai venit preşedinţii organizaţiilor PSD Bihor, Ioan Mang, Arad, Dorel Căprar, şi Timiş, Titu Bojin.

Valer Marian a mai arătat, în documentul citat, că, la un moment dat, Dragnea le-a cerut să lase telefoanele în sala în care erau, apoi au ieşit toţi pe hol, lângă o toaletă, unde Dragnea le-a spus că “pentru a realiza în duminica viitoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus unu, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare, ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală”.

Senatorul a precizat că Dragnea le-ar fi spus că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL, întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu. El a mai arătat că, din ce ştie, Dragnea ar mai fi avut în acea zi astfel de întâlniri şi la Sibiu şi Cluj-Napoca.

În denunţ, Valer Marian arată că a doua zi a aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mihai Adrian Ştef, vicepreşedinte judeţean al PNL, că şi liderii PNL din zonă au avut o întâlnire la Cluj-Napoca, la care a participat secretarul general Radu Stroe, care le-a cerut ca, pentru realizarea covrumului de participare la referendum, “să aranjeze cu preşedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală la orele stabilite”. El a mai menţionat în document că a conştientizat natura penală a acestor directive, motiv pentru care nu s-a implicat în aceste “operaţiuni frauduloase”.

Potrivit acesuia, Mircea Vasile Govor, care era în relaţii mai apropiate cu Liviu Dragnea, a fost de acord cu directiva acestuia şi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Mihai Ştef, şi cumnatul acestuia, Ovidiu Silaghi, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL şi ministrul Transporturilor în perioada respectivă, “au căutat să transpună în practică directiva USL”.
“Ulterior, numitul Mircea Vasile Govor a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum 200 de mii de lei, sumă primită la negru de la societatea Tehnica Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judeţean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”, mai arată Valer Marian în denunţul său. Acesta a menţionat că, “în perioada respectivă, secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numiţii Ovidiu Silaghi, Adrian Mihai Ştef şi Mircea Vasile Govor să fie transferată prin hotărâre de guvern suma de 54 de milioane de euro alocată pentru reabilitarea aeroportului Baia Mare, aeroportului Satu Mare, urmând ca lucrările aferente să fie atribuite unei firme clientelare”.

Senatorul a precizat că, în a doua parte a anului trecut, Dragnea “a exercitat, în mod direct sau prin intermediul lui Mircea Vasile Govor, presiuni asupra primarului municipiului Satu Mare, Costei Dorel Coica, pentru a atribui firmei 3T Construct Piatra Neamţ, cu punct de lucru în Alexandria, controlată de un om de casă al lui Dragnea (pe atunci şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman), o lucrare în valoare de şapte milioane de euro din cadrul programului ISPA pentru apă şi canalizare în municipiul Satu Mare, în valoare totală de 108 milioane euro”.

“Primarul Coica nu s-a conformat, licitaţia fiind câştigată de o altă firmă, dar societatea 3T Construct a făcut o contestaţie, care a fost admisă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Vasile Mircea Govor a afirmat că soluţionarea favorabilă a contestaţiei ar fi fost aranjată de către Dragnea la CNSC”, mai scrie Valer în denunţul său.

El a arătat că Primăria municipului Satu Mare a atacat la Curtea de Apel Oradea decizia CNSC, iar pentru acest “afront”, Dragnea l-ar fi ameninţat pe primarul Coica cu ocazia unei vizite făcute la Satu Mare în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi ar fi refuzat să-l primească în audienţă în calitate de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale la începtul lunii februarie 2013, respectiv a doua zi după aniversarea a doi ani de la înfiinţarea USL.

Valer Marian a mai scris în denunţ că Mircea Vasile Govor ar fi afirmat că s-a întâlnit de mai multe ori “cu omul de casă a lui Dragnea”, la Satu Mare, pentru a rezolva câştigarea licitaţiei în cazul societăţii 3T Construct, dar şi pentru a pune la cale alte afaceri. “Pentru obendienţa manifestată, Dragnea l-a promovat pe Govor în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD”, potrivit denunţului lui Valer Marian.

Într-o notă post-scriptum, Valer Marian a menţionat că la întrunirea PSD de la Murighiol, judeţul Tulcea, din septembrie 2012, Victor Ponta le-a cerut preşedinţilor de organizaţii judeţene PSD să se solidarizeze cu secretarul general Liviu Dragnea şi să completeze fiecare câte un autodenunţ către DNA, fiindu-le înmânat un formulat tipizat.

“Subsemnatul nu am completat formularul întrucât nu am putut să mă asociez cu fărădelegea. După un an de guvernare USL am constatat că Liviu Dragnea se încadrează în arhetipul de politician demagog, rapace, corupt, nefast şi demonic pe care l-a întruchipat cu succes preşedintele Traian Băsescu, cu care are de altfel aceleaşi rădăcini politice în PD”, arată Valer Marian în finalul denunţului pe care spune că l-a depus la DNA.

Valer Marian, fost membru PSD, a câştigat la alegerile parlamentare din 2012 un mandat de senator la Baia Mare, fiind candidat USL.

În 6 septembrie, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a preşedintelui, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre aceste persoane, 49 au fost preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

mafia rosie episodul Titu Bojin a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:10 )

Familia Bojin, audiată la Parchetul timișean. Președintele CJT: nu sunt contracte semnate de mine!
Ancheta ce vizează cele întâmplate la ”Apele Române” continuă, soția și fiul lui Titu Bojin, fostul director al instituției și actualul președinte al Consiliului Județean Timiș fiind audiați, vineri dimineața, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. O oră au durat audierile, iar cei doi, invitați în calitate de martori. Ei figurează că au fost acționari, pe parcursul mai multor ani, la firma care a incheiat două contracte – care fac acum obiectul unor verificări – cu ”Apele Române” Banat.
Soția lui Titu Bojin susține că ea s-a retras din firmă chiar înainte de parafarea contractelor, ca atare soțul ei nu are cum sa fie acuzat că i-ar favorizat firma.

La fel, a procedat și fiul ei cu retragerea. Ambii susțin că nu știau că firma nu a mai plătit impozite din 2009, tocmai că ei nu au nicio legătură cu actuala societate și nu cunosc detalii despre activitatea din acest moment a firmei, ce contracte mai are sau ce plăți nu s-au făcut către stat. Toate informațiile care au apărut în presă sunt ridicole și le prejudiciază, spun ei, imaginea.
UPDATE. La Parchet a ajuns, vineri după-amiaza, și Titu Bojin, pentru a fi audiat: ”Nu sunt contracte semnate de mine!”

Președintele Consiliului Județean Timiș nu a oferit nicio declarație înainte să intre, să discute cu anchetatorii, interesați de contractele încheiate de ”Apele Române” cu o firmă, care a aparținut familiei Bojin.

La ieșire, Titu Bojin a afirmat: ”Nu sunt contracte semnate de mine. Eu am fost chemat in calitate de fost director al Apelor Române. Acele contracte anchetate de procurori nu sunt semnate de mine. Scrie clar că acele contracte au fost semnate de Consiliul Director.

Am fost întrebat de cum s-au licitat acele contracte, de ce activitate a avut firma soției mele și fiului meu. Acea firmă care a făcut prejudiciul era un butic alimentar când familia mea era acționară. Soția și fiul s-a retras, iar Temadi a fost preluată de alte trei persoane, cele cercetate de procuror. S-a schimbat domeniul de activitate și s-a făcut cesiunea. În 2009 ne-au întrebat dacă vrem firma înapoi. Am zis să o luăm. Din 2010 le-am dat firma înapoi. Cifra de afaceri a firmei e mică. În jur de 5 milioane.

Eu sunt prieten cu cei trei, dar nu știu ce au făcut. Familia mea a venit în calitate de martor. Ei nu știu nimic esențial. Nu cred că e un dosar politic. E un simplu dosar economic. Sunt convins că se vor recupera banii”.

Avocatul lui, Gheorghe Oprea, l-a completat: ”Nu exista probe incriminatorii de niciun fel. Dacă existau probe, atunci calitatea procesuală ar fi fost alta. Nu există probe nici împotriva familiei domnului Bojin”.

mafia rosie episodul Titu Bojin a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:12 )

Fiul vicelui PSD Timiş, poliţist, arestat pentru devalizare de conturi şi clonare de carduri.
Un poliţist din Timişoara, fiul vicepreşedintelui PSD Timiş, Titu Bojin, a fost arestat, vineri, fiind acuzat că, în colaborare cu 4 timişoreni, a devalizat conturile mai multor cetăţeni străini. Vineri, 3 dintre cei implicaţi au fost prinşi în flagrant, în timp ce scoteau bani dintr-un bancomat din Timişoara, folosind carduri contrafăcute. Anchetatorii au găsit asupra lor 45 de carduri pe care erau trecute codurile PIN şi aproape 5.500 de lei, bani care, susţin ofiţerii de la Crimă Organizată, proveneau din extrageri efectuate anterior prinderii în flagrant. Unul dintre cei trei a obţinut cardurile din plastic, acestea având aplicată o bandă magnetică alături de datele necesare contrafacerii cărţilor de credit şi dispozitivul de clonare, de la un alt timişorean care la rândul său le-a primit de la subofiţerul Ovidiu Bojin. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, toate informaţiile legate de carduri şi conturile ce urmau a fi devalizate erau obţinute de poliţist. După efectuarea flagrantului, poliţiştii au descins concomitent la 3 adrese din Timişoara, unde au descoperit aparatură electronică pentru copierea cardurilor, 10.000 de euro şi mai multe accesorii electronice. „Din banii scoşi din bancomate, poliţistul angajat la Serviciul Poliţiei Rutiere Timiş trebuia să primească 75%, sumă pe care urma să o împartă cu un român din Italia, loc de unde proveneau codurile PIN. La percheziţia făcută la domiciliul agentului s-au descoperit 9.150 de lei şi 8.000 de euro. Poliţistul a susţinut că banii proveneau de la un individ care avea o datorie mai veche faţă de el“, a declarat unul dintre ofiţerii sub acoperire, de la Biroul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Timişoara.

Ovidiu Bojin lucra în cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, însă armamentul şi legitimaţia i-au fost retrase. Tatăl său, unul dintre liderii PSD Timiş, a ocupat timp de 4 ani funcţia de director al Apelor Române Banat. După ce reţeaua din care făcea parte a fost destrămată, judecătorii Tribunalului Timiş au emis pe numele lui Ovidiu Bojin un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, acesta fiind acuzat de complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, aderare la un grup infracţional organizat şi spălare de bani. Alături de Bojin, alţi 4 tineri timişoreni au fost arestaţi preventiv. „Cei cinci riscă să fie condamnaţi la o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 5 ani. Acum încercăm să stabilim exact ce sume au fost scoase din conturi şi cine sunt păgubiţii“, a declarat unul dintre anchetatori.

mafia rosie episodul Titu Bojin a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:16 )

Fost „infractor de drept comun”, Dorin Candea are tot respectul PSD Timis

Fostul bişniţar Dorin Cândea, un individ condamnat penal, a căzut din nou în picioare. Înainte de alegeri a intrat în echipa câştigătoare şi acum culege roadele. Sursele noastre din PSD Timiş susţin că fostul consilier judeţean PD-L are toate şansele să prindă o funcţie importantă. Trebuie doar să aștepte până la vară.

Titu Bojin este foarte mulţumit de activitatea lui Dorin Cândea din campania electorală de la parlamentare şi îi promite sprijin. În trecut însă, liderii PSD Timiş nu-l iubeau așa de tare pe fostul șef al RAR. „Voi susţine cu tărie în BPJ al PSD Timiş să boicotăm şedinţele de CJT, atâta timp cât cu noi la masă stă un infractor de drept comun precum Dorin Cândea (…) Nu trebuie să avem pe post de colegi domni condamnaţi penal”, spunea, la vremea respectivă, actualul deputat Sorin Grindeanu.

Acum, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. „Dorin Cândea este unul dintre foştii consilieri pedelişti. L-am acceptat în cadrul echipei noastre pe zona Sânnicolau Mare-Jimbolia, dovadă că am câştigat fără drept de apel tot ce s-a întâmplat pe acea zonă. O să ne gândim foarte atent la posibilitatea de a-l sprijini pentru o funcţie pe domnul Cândea. El nu a cerut niciun fel de funcţie până acum”, spune Titu Bojin.

Dorin Cândea trebuie să mai așteapte un pic. Surse din PSD Timiș susțin că eventuala sa numire nu va veni mai repede de jumătatea anului. „Şi-a făcut treaba, eu sunt mulţumit şi are tot respectul meu. O să discutăm şi pentru alte susţineri legate de persoana lui. Dacă în trecut a avut anumite probleme pe care şi le-a reglat, eu nu am nicio problemă”, a completat Bojin.

mafia rosie episodul Titu Bojin a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:17 )

Ce-i mai lipsea PSD-ului? Un Dorin Candea bisnitarul

PSD Timiș va fi de acum înainte o organizație de partid împlinită în toate cele. Mai avea niște lipsuri pe ici, pe colo, dar e pe cale să le rezolve. Cum? Al naibii de simplu: primindu-l în partid pe spectaculosul Dorin Cândea, fost șef al RAR Timiș, fost adjunct la nivel național al respectivei instituții. Rămas fără coledzi în PDL, pe motiv de criterii de integritate, omul a venit cu capul sus în PSD. Adus de mânuță chiar de președintele Titu Bojin și prezentat ca un mare trofeu. Aici, Cândea se va reîntâlni cu bunul său prieten Ghiță „Vamă” Ciobanu.

Care a sărit gardul de la PDL la PSD în primăvara acestui an. Probabil ar fi venit și Cândea atunci, dar era la putere, avea funcție, „renumerație mare, după buget”, bașca tot felul de învârteli. Fără doar și poate, cei doi vor reface un tandem de vis în curtea PSD. Deocamdată PSD, că mai sunt și alte partide numai bune de colindat. Că n-or fi ei chiar atât de proști să stea în PSD și când acest partid va ajunge în Opoziție!

O mică problemă ar fi la înscrierea lui Cândea în partid. Exact cu un an în urmă, Cândea era pentru liderii PSD Timiș un „infractor de drept comun”. Era momentul în care a apărut informația că omul avea în spate o condamnare la pușcărie pentru trafic de mașini cu acte false. Vreo două conferințe de presă extraordinare au susținut atunci liderii PSD Timiș pe subiectul Cândea. Chiar Titu Bojin solicita excluderea sa din consiliul județean, iar Sorin Grindeanu cerea un boicot al consilierilor PSD până zboară Cândea din CJT.

Ce-i drept, PSD-iștii au o scuză: pe atunci ipochimenul era membru PDL. Intrat în PSD, fostul „infractor” pare să se fi curățat de toate bubele din trecut. O fi existând o poartă minune la intrarea în sediu și, trecând prin ea, automat ești curățat de toate cele. Sau PSD-iștii procedează acum cum făceau pe vremuri preoții catolici cu indulgențele. Marci banu’ și, din „infractor de drept comun”, te transformi automat în om de bază al partidului. Infractorii noștri sunt mai frumoși și mai deștepți decât infractoriii altora.

Trecând peste acest episod mai puțin plăcut, trebuie să spunem că venirea lui Cândea în PSD va produce multe bucurii pentru multă lume. În primul rând, femeilor social-democrate. Bărbat stilat pân’ la Dumnezeu, omul nici nu iese din casă până nu-și toarnă pe el un litru de parfum, iar în cap, două kile de gel. Apoi, butic ambulant, are tot timpul de vânzare un ciorap, o poșetă, un ceas finuț, truse de machiaj și multe altele. Pentru bărbați are tot timpul la dispoziție o mașină, o geantă, chiar cuțite, bricege, ace, brice și carice. Dacă cineva are probleme cu sănătatea, omul poate furniza inclusiv rinichi artificiali.

Că tot vine campania, poate aproviziona oricând partidul cu stegulețe, baloane, artificii, confetti etc. Nici că mai contează că la preț dublu față de prețul pieței. Ce mai, mare pleașcă pe capul PSD-iștilor. Păcat că s-au închis listele electorale, că un astfel de om chiar merita să reprezinte cu cinste PSD Timiș în parlament. Dar poate nu-i târziu și se dă cineva la o parte să-i facă loc. Și încă un amănunt. Atenție, dle Bojin! Dacă omul are atâtea de oferit, are și el un mic capriciu: își înregistrează șefii cu reportofonul.

mafia rosie : VV PONTA a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:21 )

Ei au furat mai mult decît noi!!
Propoziţia de mai sus a fost rostită de procurorul doctor în drept Victor Ponta, la tv, imediat după alegerile din 2008, justificînd pierderea alegerilor de către PSD prin aceea că acest partid ar fi reuşit să fure mai puţine voturi decît PDL. Această propoziţie-autodenunţ, deşi nu e rostită şi acum explicit, pare a fi sloganul USL în campania pentru referendum.

L-am văzut azi pe proaspăt trimisul în judecată Relu Fenechiu vorbind despre dosarele penale ale lui Băsescu. Chiar nu-l putea acuza pe Băsescu altcineva din USL decît un penal?!

Jurnaliştii din presa lui Voiculescu, neputînd susţine că Ponta n-a furat, vin cu o serie de plagiate ale PDL-iştilor, pe unele dintre ele găsindu-le în nişte referate care n-au fost publicate nicăieri. Aceiaşi jurnalişti uită de tradiţia de plagiatori a miniştrilor PSD: Beuran, Bartoş, Mang, Ponta. Şi lista rămîne deschisă…

Analiştii lui Voiculescu încearcă să demonstreze că Băsescu ar fi furat Constituţia mai grav decît a furat-o actuala putere a USL.

Oamenii din USL încearcă să demonstreze că ai lui Băsescu ar fi furat justiţia mai mult decăt au făcut-o Cătălin Voicu sau Sâmpetru.

Politicienii USL încearcă să demonstreze că, prin faptul că îşi va ţine susţinătorii acasă la votul pentru referendum, Băsescu ar fura jocul mai mult decît Voiculescu, care a demisionat din senat pentru a-şi amîna pronunţarea într-un proces penal.

Întreaga campanie a puciştilor e una de victimizare, în care ei se prezintă drept hoţii mai mici şi persecutaţi, care vor să scape poporul de hoţii mai mari. Delirul lor a ajuns pînă acolo încît, pentru a-şi minimaliza hoţiile, unul dintre ei i-a făcut hoţi pînă şi pe Platon, Aristotel, Newton şi Einstein, care ar fi, cică, nişte plagiatori de aceeaşi teapă cu Ponta.

Deocamdată, liderii europeni nu par convinşi că băieţii din USL ar reprezenta răul cel mai mic, iar Ponta a fost primit la Bruxelles ca un dictator african canibal. Pînă în toamnă, se va lămuri şi electoratul român cum stă treaba cu acest procuror-hoţ care se victimizează, strigînd în gura mare că alţii fură mai mult decît el.

mafia rosie : SOVA a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:23 )

Dan Şova, urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu: „Victor Ponta nu m-a ajutat să iau acele contracte cu Turceni şi Rovinari”
Fostul ministrul Dan Şova este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi a fost audiat astăzi la DNA. Şova a condus Ministerul Transporturilor până în urmă cu două luni. Procurorii DNA spun că el a beneficiat de contracte acordate ilegal în valoare totală de 800.000 euro. Concret, Dan Şova este suspectat că a insistat pe lângă directorul CET Rovinari să îi acorde contractele cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni şi că astfel l-a determinat să comită infracţiunea de abuz în serviciu. Prejudiciul total calculat în acest dosar este de 71 de milioane lei, adică peste 15 milioan euro.
Fostul ministru al Transporturilor şi purtătorul de cuvânt al prezidenţiabilului Victor Ponta, Dan Şova, a venit astăzi la DNA pentru audieri într-un dosar de corupţie. Şova este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu. Dosarul vizează contracte ale firmei de avocatură „Şova şi asociaţii” cu complexurile energetice Rovinari şi Turcen. Procurorii DNA spun că Şova a beneficiat de contracte de asistenţă juridică în valoare totală de 800.000 euro, care au fost atribuite cu încălcarea legii. Şova este acuzat că a insistat pe lângă directorul CET, Dumitru Cristea, pentru a obţine contractele de asistenţă juridică. Iată ce se precizează în comunicatul DNA:

„În perioada ianuarie – 13 februarie 2008, cu ştiinţă, în contextul litigiului dintre CET şi ICM – SC pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA, a insistat pe lângă Cristea Dumitru să încheie un contract distinct de asistenţă juridică cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a încheia nelegal, la data de 13 februarie 2008, contractul de asistenţă juridică între CET şi SCA „Şova şi Asociaţii”; de asemenea, a conceput termenii şi condiţiile respectivului contract, totodată semnându-l din partea SCA „Şova şi Asociaţii”, obţinând folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes).
În perioada 2 octombrie – 1 noiembrie 2007, cu ştiinţă, în contextul litigiului dintre CET şi Electrica, a insistat pe lângă Cristea Dumitru să încheie un contract distinct de asistenţă juridică cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a încheia nelegal un act adiţional la contractul de asistenţă juridică; de asemenea, a conceput termenii şi condiţiile respectivului act adiţional, totodată semnându-l din partea SCA „Şova şi Asociaţii”, obţinând folos necuvenit pentru societate de 1.142.400 lei (inclusiv onorariul de succes).

În perioada ianuarie – 14 februarie 2008, cu ştiinţă, în contextul unui alt litigiu, dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) şi ICM – SC pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA, a insistat pe lângă directorul general al CER, să încheie un contract de asistenţă juridică cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia directorului de a încheia nelegal contractul de asistenţă juridică, la data de 14 februarie 2008, între Complexul Energetic Rovinari CER şi SCA „Şova şi Asociaţii”. De asemenea, a conceput termenii şi condiţiile respectivului contract, totodată semnându-l din partea SCA „Şova şi Asociaţii”, contract în urma căruia societatea de avocaţi a obţinut suma de 1.071.336,80 lei (inclusiv onorariul de succes).

Suma totală reprezentând folos necuvenit în favoarea SCA „Şova şi Asociaţii”, ca urmare a contractelor de asistenţă juridică încheiate cu cele două complexe energetice, Turceni şi Rovinari, este estimată la valoarea de 3.455.754 lei.

Persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”. (Sursa: Comunicat DNA)

Dumitru Cristea, director CET Rovoinari, este acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu. În sarcina sa, procurorii au reţinut încheierea mai multor contracte cu încălcarea legii contracte care au prejudiciat bugetul de stat cu 71 de milioane de lei.

La ieşirea de la DNA, Şova a spus că are calitatea de suspect în dosar. „E vorba de trei contracte cu Rovinari şi Turceni”, a precizat fostul ministru. „A fost un onorariu proporţional, onorariu de succes, de 1, 2 la sută din cât am obţinut”, a explicat Şova în legătură cu banii obţinuţi din aceste contracte
Întrebat dacă Victor Ponta l-a ajutat să ia acele contracte, Şova a răspuns: „Nici nu s-a pus o asemenea problemă, nici procurorii n-au întrebat”. Şova a spus că niciun ban nu a ajuns la Victor Ponta. „Nu s-a pomenit numele lui Victor Ponta absolut deloc”, a spus Şova imediat după audieri.

Consultanţa pe care „Şova şi asociaţii” au dat-o la Turceni şi Rovinari

Dan Şova declara, în iulie 2011, că fosta sa firmă „Şova şi asociaţii” a adus beneficii de câteva zeci de milioane de euro societăţilor Rovinari şi Turceni, el nefiind însă angrenat în serviciile juridice respective.

Şova afirma că a fost parte din „Şova şi asociaţii” până la mijlocul lui 2009. Contractele pe care firma respectivă le-a încheiat pentru servicii juridice au fost semnate în martie 2007 cu complexul Rovinari şi în iulie 2007 cu Turceni. El a precizat că nu a lucrat în cadrul acestor contracte decât în două ocazii, o întâlnire la AVAS şi una prin care s-a făcut o tranzacţie între Turceni şi ICM (Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor).

El preciza că între 2006 şi 2007 a fost plecat din ţară, fiind masterand la London School of Economics. În plus, din această cauză, Adunarea Generală a firmei „Şova şi asociaţii” a stabilit, la 15 ianuarie 2007, că Şova, singurul care putea până atunci angaja societatea în contracte şi singurul cu drept de semnătură şi ştampilă, îl împuternicea pe unul dintre acţionari, Radu Cernov, să negocieze şi să reprezinte societatea. Şova mai spunea că între „Şova şi asociaţii” şi complexul Rovinari a fost încheiat în 21 martie 2007 un contract-cadru de asistenţă juridică, semnat de directorul general de atunci, Ion Dordera.

Potrivit acestuia, firma „Şova şi asociaţii” a reuşit reducerea cu şase milioane de euro a unei datorii de 821 miliarde lei pe care Rovinari o avea la ICM, beneficiul total, prin eşalonarea pe cinci ani şi neplata de dobânzi şi penalităţi, fiind de 8 milioane euro.

În cazul Turceni, contractul a fost semnat pe 23 iulie 2007, când societatea era deţinută de AVAS, al cărui director era pe atunci liberalul Teodor Atanasiu.

În urma activităţii firmei „Şova şi asociaţii”, complexul Turceni a obţinut un beneficiu de cinci milioane euro, prin negocierea unei creanţe, precum şi recuperarea unei datorii de 12 milioane de euro de la Termoelectrica, mai spunea Şova.

El afirma că onorariul perceput în cele două contracte era de 40 euro pe oră, în timp ce, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Rovinari şi Turceni au încheiat în 2009 şi 2010 contracte de asistenţă juridică la 180 euro/oră, una dintre firmele respective aparţinând fostului preşedinte PNL Valeriu Stoica.

Şova declara că toate contractele în cauză ale firmei „Şova şi asociaţii” şi plăţile au fost certificate atât printr-un control financiar intern preventiv, cât şi de un auditor independent extern. În plus, el a menţionat că un control al DFP Gorj, la data de 23 martie 2011, atestă legalitatea contractelor respective şi a delurării lor.

El preciza că a solicitat celor două complexuri să îi precizeze dacă au existat controale financiare ANAF, răspunsul fiind negativ.

Victor Ponta, „senior partner” la firma condusă de Dan Şova

În 22 iunie 2011, preşedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitaţie de la ANAF, în care era solicitat să se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 şi cu registrul jurnal de încasări şi plăţi. Adresa aparţinea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Serviciul de Inspecţie Fiscală Persoane Fizice.

Invitaţia primită de Ponta era datată 20 iunie 2011, zi în care două cotidiene centrale relatau că un control făcut de ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari ar fi demonstrat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care a făcut parte şi Victor Ponta ca „senior partner”, a încasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatărilor presei, în raportul făcut de ANAF se concluzionează că mai mult de jumătate din banii încasaţi de SCA „Şova & Asociaţii” de la Turceni şi Rovinari – 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost plătiţi necuvenit în baza unor contracte întocmite defectuos, prin încălcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achiziţiile publice.

În 24 iunie 2011, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a trimis contabila la sediul ANAF Sector 1, cu declaraţiile de venit pe anii 2007 şi 2008, răspunsul inspectorilor fiscali fiind, potrivit liderului social-democrat, că nu s-au constatat nereguli.

Tot atunci, presa relata că ANAF a trimis o sesizare Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu contracte încheiate cu complexurile Rovinari şi Turceni.

Sesizarea ANAF trimisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie, privind un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, a fost făcută ca urmare a unui control financiar la cele două companii şi este îndreptată împotriva întregului proces, spunea şeful de atunci al ANAF, Sorin Blejnar.

Acesta preciza că în perioada 2007-2009, cele două companii au denaturat veniturile, în sensul că au diminuat nejustificat veniturile şi au majorat cheltuielile, care au condus astfel la un prejudiciu de 67 milioane de lei, adică 16-17 milioane de euro.

mafia rosie : VV PONTA a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 13:31 )

Scrisoarea unei tinere către Ponta: „Îţi scriu ca şi cum ai fi Moş Crăciun. El sper să facă minuni în ajun de Crăciun, dumneata faci pomeni în ajun de alegeri“

Scrisoarea unei tinere către premierul Victor Ponta a devenit cunoscută în mediul online, după ce a fost distribuită pe Facebook de mai mulţi utilizatori. În mesajul adresat premierului, ea critică măsurile Guvernului Ponta şi precizează că se adresează „în egală măsură şi celorlalţi politicieni din ţară“

Dragă Domnule Victor Ponta, Îţi scriu ca şi cum i-aş scrie lui Moş Crăciun. Singura deosebire între dumneata şi el ar fi că el tot mai sper să existe şi să facă minuni si bucurie în ajun de Crăciun, iar dumneata faci numai pomeni în ajun de alegeri. M-am gândit să îţi scriu pentru că nu încetezi să mă uimeşti în fiecare zi. Împreună cu oamenii dumitale, guvernezi ţara asta haotic, abuziv şi discreţionar. Într-un cuvânt: jalnic! O spun în calitate de contribuabil, angajat la privat. Om onest şi silitor. De când guvernezi dumneata am trecut prin toate stadiile de revoltă. Am fost în stradă. Am plâns de nervi acasă. Am discutat aprins ore în şir cu prieteni la fel de indignaţi. Apoi am vorbit singură. Mi-am tot zis că o să te opreşti. Dar văd că nici n-ai gând de aşa ceva. Am aşteptat să ajung în seara asta de la birou să îţi scriu, mai mult terapeutic. Văd că eşti ocupat cu chinezii zilele astea. În rest, când eşti în ţară amnistiezi şi pui legi în cui numai să-ţi dea bine la numărătoare. Apropo. Când am ajuns acasă am găsit factura de electricitate. Te rog să mă amnistiezi şi pe mine luna asta că m-aş mai duce un week-end la mare. Ştii cum e să fii tânăr. Atât de tânăra sunt că până fac 30 de ani mă pui să plătesc un RCA cu 60% mai mare. Poate mă amnistiezi şi de chirie…să plătesc RCA-ul ăla nesimţit stabilit de luminăţiile voastre. Te rog să mă scuzi că lucrez la privat. Sper că asta nu te va opri şi mă vei putea amnistia & favoriza şi pe mine. Nu-ţi scriu de dor, domnule Ponta. N-am cum. Eşti zilnic la televizor. Prea mult, prea des, prea gol de sens. Mai des ca Bianca, Bote şi Cruduţa la un loc. Nu se poate guverna serios de la TV. De acolo se poate doar manipula şi dezinforma. Îţi mai scriu pentru că sunt într-un impas. Pur şi simplu nu înţeleg unde se duc o treime din banii munciţi de mine lunar, care teoretic ar trebui să ajungă în şcoli, şosele, spitale şi proiecte sociale. Practic însă… banii dispar lunar în meandrele abstractului. Apoi, ar mai fi o dilemă, eu nu ştiu dacă să mai respect legile incepand cu 1 Septembrie. Sau dacă să mai achit contribuţiile la stat, taxele, impozitele, ratele, facturile. M-ai cam descurajat, domnule Ponta. M-ai făcut să cred că legea se poate pune în cui într-o luni şi dă jos înapoi într-o joi, peste vreo 45 de zile. Ca se poate măslui orice şi că pentru unii eşti mumă şi pentru alţii ciumă. Să ştii ca eu n-am 45 de zile să îmi răspunzi. Ştii de ce? Pentru că eu merg zilnic la muncă pentru a plăti taxele, pensiile, dar mai ales pomenile electorale pe care le dai cu atâta generozitate către diverse categorii: bugetari, asistaţi sociali, BOR şi cine te mai ajută pe dumneata în cer sau pe pământ, să ajungi preşedinte. Apropo de bani şi nevoi reale…poate găseşti în vreun buzunar câţiva gologani să plăteşti şi însoţitorii persoanelor cu handicap. Nu e mare lucru, sunt în total doar vreo 250.000 euro pe an. Să ştii că ei au cu adevărat nevoie de solidaritate şi sprijin. Ştiu. Ei nu votează şi nu va interesează. Dar însoţitorii lor da.

Apoi te rog să ne lămureşti cum e cu cele aproape 10 milioane de euro datorii ale PSD la stat. Se vor amnistia muteşte cu ocazia anului electoral? Mă mai roade tare să vă întreb despre OUG-ul educaţiei. Nu ştiu cât v-a plăcut dumneavostră şi domnului Pricopie la şcoală, dar vreau să vă zic că nu trebuia să vă răzbunaţi aşa straşnic pe ea odată ce aţi ajuns băieţi mari şi cu influenţă. După treaba cu doctoratul bag seamă că nu prea v-aţi spetit. Vă rog să vă gânditiţi însă că deschideţi uşa spre o ţară întunecată unde se va instala semianalfabetismul, iar meritocraţia nu va mai însemna nimic pentru nimeni. Ştiu că nu ştiţi ce este aia. Eu ştiu, pentru că am învăţat despre ea când nu ploua cu OUG-uri. Nu ne transformaţi copiii în idioţi utili. Vă rog să vă gândiţi că aţi creat un mecanism care va distruge motivaţia şi va întoarce cu susul în jos scara de valori a mii de tineri ce vor intra în sistem. Creaţi nişte monştri, domnule Ponta. Ei nu vor şti cine şi când a făcut-o. Noi da! OUG 49/2014 – guvernul Ponta. Să vă fie ruşine! Ţin să vă amintesc pe această cale că în Constitutia României / Art 115, scrie că „Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă doar în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora”. O să vă rog să reflectaţi îndelung asupra următorilor termeni: „urgenţă”, „nu poate fi amânată” şi mai ales „obligaţia de a motiva”. E ca şi cum ambulanţa dintr-un oraş s-ar duce doar pe la pacienţii cu migrene sau la cei care care se plictisesc în casa, în baza unui sms dat pe furiş sau a unui mesaj primit pe privat pe Facebook. Pacienţii fiind aleşi doar dintre prietenii şoferului, medicului şi asistentei. Ambulanţa merge la urgenţe reale domnule şi este pusă în slujba întregii comunităţi pe care trebuie să o servească fără favoritisme sau agendă ascunsă. La fel trebuie să fiti şi dumneavoastră! Şi nu, nu mă interesează câţi primari sunt în ţară şi la ce partide. Dacă o doctrină politică ar mai însemna ceva în ţara asta şi partidele ar fi pe bune şi n-ar fi toate o glumă sinistră, fiecare politician s-ar ţine de ce a promis la început şi n-ar mai migra decât păsările din Delta în astea 45 de zile. Că tot veni vorba de întrebări. Mă puteţi lămuri de ce îmi calculaţi toate accizele la un curs cămătăresc de 4,738 lei un Euro? Şi aici chiar mă arde să îmi raspundeti pentru că fac nişte greşeli elementare: consum electricitate, gaze, beau cafea şi merg cu maşina. Vă rog să mă scuzaţi că vă incomodez cu întrebările, dar mă costaţi cam mult. Vreau să îţi mai spun şi că pe mine nu mă interesează că eşti dumneata în campanie electorală. Aia e strict problema dumitale şi nu ar trebui să amesteci lucrurile dacă ai fi un bun profesionist. Dar nu eşti. Esti un manager submediocru. Orice corporaţie te-ar concedia înainte de a se încheia perioada de probă. Observ cu tristeţe ca în calitate de premier faci numai potlogării şi iei măsuri în detrimentul oamenilor cinstiţi care muncesc şi îşi văd de treaba. Mă interesează şi că devii pe zi ce trece tot mai nesimţitor şi asta te face să pari invincibil şi pe noi ne face să cădem în deznădejde şi gânduri serioase de emigrare. Oamenii cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta te dispreţuiesc profund cu toate că au ajuns să se teamă de dumneata şi de măsurile abuzive pe care le aplică guvernul fără tăgadă sau remuşcări. Se tem straşnic de noaptea minţii marca PSD care se aşterne intens peste ţară. Se tem şi de apetitul sălbatic al guvernanţilor pentru abateri şi nelegiuiri. Dar să te temi şi dumneata, domnule Ponta! Să te temi de braţul lung al legii, care în cele din urmă te va ajunge şi te va pune unde îţi este locul. În încheiere, vreau să vă anunţ că în cei 25 de ani care au trecut s-a furat cam tot ce se moştenise şi prezentul e oricum compromis şi amanetat. Vă rog insistent să nu ne mai furaţi viitorul. Ce îi voi spune eu copilului meu? El de ce o să mai fie mândru că e român? El va mai găsi o ţară oare? Şi cum va arată ea? Aş încheia cu formularea „cu stimă”. Dar eu nu va stimez. Pot doar să fac un efort şi să vă urez mult bun simţ, conştiinţă şi justă măsură în toate. P.S. Aceasta scrisoare se adresează în egală măsură şi celorlalţi politicieni din ţara mea. Dacă mai ascultă cineva.

mosiu a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 22:26 )

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca
fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis,
Constantin Ostaficiuc, a incalcat legislatia privind
regimul juridic al conflictului de interese, deoarece
a acordat contracte unei societati comerciale, unde
actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau, informeaza
Agerpres.Curtea suprema a respins recursul lui
Ostaficiuc si a mentinut o hotarare a Curtii de Apel Timis
din ianuarie 2012, prin care fostul presedinte al CJ Timis
a fost declarat in conflict de interese.
Decizia este definitiva, iar Constantin Ostaficiuc nu va
avea dreptul sa fie ales sau sa ocupe o functie publicape
o perioada de trei ani. De asemenea, Agentia Nationala
de Integritate (ANI) va
demara procedurile de anulare a contractelor si de
recuperare a prejudiciul din acest dosar.
In mai 2011, ANI anunta ca Ostaficiuc este in conflict de
interese, deoarece a aprobat incheierea unui contract
intre CJ Timis si o societate comerciala unde
actionarisunt sotia, fiica si ginerele sau.Potrivit ANI,
Lucia Valentina Ostaficiuc,
sotiapresedinteluiCJTimis,detine
ncepandcudatade10martie2005,calitatea de asociat, cu
o cota de participare de 50%, incadrul SC Ornella
Design SRL, societate in cadrul careiaaavut, in perioada
10 martie 2005 – 21 decembrie 2007,sifunctia de
administrator.De asemenea, fiica presedintelui CJ Timis,
Diana OrnellaAndreescu (fosta Ostaficiuc), detine,
incepand cu datade10 martie 2005, calitatea de asociat
in cadrul SC OrnellaDesign SRL, cu o cota de participare
de 25%.SC Ornella Design SRL a avut relatii
contractuale cuMuzeul de Arta Timisoara, institutie
publica aflata subautoritatea Consiliului Judetean Timis,
prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului
de furnizare nr.14/13.10.2010, avand ca obiect servicii
de tiparire pebaza comenzilor ferme ale autoritatii
contractante.ANI mai arata ca presedintele CJ Timis s-a
aflat inconflictde interese deoarece a semnat Raportul
nr.252/27.06.2008, intocmit de Comisia de evaluare
siselectie oferte, privind “desfasurarea negocierii
directepentru concesionarea unei parcele din
perimetrulParcului Tehnologic si Industrial Timisoara,
organizata indata de 24.06.2008″, precum si Contractul
deconcesiune nr. 8641/01.07.2008. Contractul
deconcesiune prevedea exploatarea unei parcele de
tereninsuprafata de 816 metri patrati situata in
ParculTehnologic si Industrial Timisoara, pe o durata
deconcesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevente
de4,2 euro/mp/an + TVA, beneficiarul fiind SC
OrnellaDesign SRL, societate unde actionari sunt sotia,
fiica siginerele presedintelui CJ Timis, Codrin
RazvanOstaficiuc. De asemenea, presedintele CJ Timis a
semnat si o Conventie privind facilitatile oferite
concesionarului SC Ornella Design SRL (Anexa VII la
Contractul de concesiune) si a aprobat ulterior Raportul
nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a
prevederilor Contractului de concesiune. Prin Conventia
respectiva s-au acordat societatii mai multe beneficii cu
titlul gratuit, cum ar fi: “salubrizare si intretinere
drumuri, spatii verzi comune si curatenie spatiu public,
iluminat stradal si perimetral, paza si protectie a zonelor
comune si a perimetrului parcului, parcare gratuita,
promovare firma concesionara, etc” si scutirea de la
plata redeventei in valoare de 4,2 euro/mp/an + TVA, pe
o perioada de 19 luni.
4 2
Iepan Flaviu soferul lu Kosti si Balint Petr

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Aprilie este o lună aglomerată pentru grădinarii harnici, în care se pot realiza multe lucrări de întreținere și de plantare în grădină. Specialiştii de la SC Horticultura oferă câteva sfaturi pentru îngrijirea grădinii în această lună. Principalele lucrări în grădină din această lună sunt: Se aplică tratamente fitosanitare. Se plantează arbori și arbuști. Se continuă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea grădinii în luna aprilie
Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Top