Categories: Invatamant

Reabilitare de 1,6 milioane de euro pe bani europeni, la Loga

Colegiul Național „CD Loga” va fi reabilitat pe bani europeni. Lucrările au început acum câteva luni, cu finanțare de la bugetul local, dar acum, printr-o realocare de fonduri pe Programul Operațional Regional, în jur de 1,6 milioane de euro vor fi folosiți pentru a readuce la viață unul dintre cele mai bune licee din Timișoara.

În primăvara lui 2014, Primăria Timișoara a organizat licitații pentru lucrări de reabilitare la liceele „Nikolaus Lenau”, „J.L. Calderon” și „CD Loga”. Municipalitatea era dispusă să asigure banii pentru aceste operațiuni, în eventualitatea că nu se puteau găsi alte surse de finanțare. După ce a apărut posibilitatea ca reabilitările să fie plătite din bani europeni, primăria a trimis aceste proiecte la evaluare. Două dintre ele au fost deja aprobate: primul a fost cel de la „Lenau”, semnat săptămâna trecută, iar cel de-al doilea se referă la „Loga”, semnat luni, între primarul Nicolae Robu și Sorin Maxim, șeful ADR Vest.

Practic, în ambele cazuri, banii ajung la Timișoara prin realocări pe Programul Operațional Regional, după ce anumite sume au rămas necheltuite pe POS Mediu și POS Transport. Proiectul, în valoare de 7,3 milioane de lei, din care care nerambursabili 6.9 milioane, se referă la modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Colegiului Naţional „C.D. Loga”. Vor fi făcute lucrări de reabilitare a structurii de rezistență, lucrări la fațade, pardoseli şi tâmplărie, vor fi refăcute instalaţiile și vor fi reamenajate grupurile sanitare, terenul de sport și vestiarele. Cei peste 1.100 de elevi de la „Loga” vor beneficia de modernizarea și echiparea a 27 săli de clasă, zece laboratoare, o bibliotecă, nouă cabinete, două săli de sport, sala de festivităţi şi muzeul de biologie. Totul va fi realizat în 12 luni. Licitația din primăvară a fost câștigată de Constructim, care va continua lucrările, deși se schimbă sursa de finanțare. Între timp, primăria pregătește mutarea elevilor de la „Loga”. Sunt în curs igienizarea și curățenia în 32 de săli de clasă de la Liceul „Ferdinand I”, care vor găzdui temporar cursurile de la unitatea de învățământ aflată în reabilitare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago