Categories: Timp liber

Weekend cu papricas si voie buna, la Buzias

La Buziaș începe, sâmbătă după-amiază, cea de-a șasea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului, cea mai importantă manifestare de acest gen din vestul României. Organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, sărbătoarea va anima, până duminică seara, parcul din stațiune.

Festivalul Papricașului și Vinului a crescut de la an la an, astfel că fiecare nouă ediție este așteptată cu tot mai mult interes de pofticioșii din vestul României. Și la ediția din 2014, în parcul din Buziaș sunt așteptați să încingă ceaunele bucătari profesioniști, dar și amatori, din România, Serbia și Ungaria. În timp ce se pregătesc delicioasele bucate, puteți bea un pahar de vin, la care merge de minune și un spectacol de muzică populară autentică.

Deschiderea oficială a festivalului are loc sâmbătă, la ora 15. Apoi vor urca pe scenă ansamblurile folclorice „Sorocul” din Timișoara, „Călușerii” Jebel, „Gugulanul” din Borlova – Caraș-Severin, „Hora Belințului”, „Flori Bănățene” din Topolovățu Mare, „Brestoviceana” din Brestovăț, „Datini Jdiorene” din Jdioara. În prima zi vor cânta Ștefan Isac, Daniela Văcărescu, Mariana Zota, Remus Grosu, Floare Hojda Tomoioagă, Valeria Toader, Ion Alexandrescu, Maria Tudor, Mariana Ghilezan, Dumitru Botoșan. Duminică dimineață, la ora 9, începe concursul bucătarilor. La ora 13,30 se va afla cine sunt câștigătorii din acest an, după ce juriul va fi degustat toate bucatele. În cea de-a doua zi a festivalului, voia bună va fi asigurată de ansamblurile folclorice „Izvorașul” din Buziaș, ‚Bănățeana” din Timișoara, „Sveti-Nicola” din Deta, „Datini arădene” din Arad și Periam, „Bujoreanca” din Traian Vuia, „Bocșana” din Bocșa – Caraș-Severin, „Satul meu” din Ramna – Caraș-Severin, „Hora Timișului” din Timișoara, „Iedera” din Oțelul Roșu, „Doina Timișului” din Timișoara, „Pusta Banatului” din Timișoara, Boldureana din Boldur. Soliștii invitați duminică sunt Adrian Stanca, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboș, Traian Barbu, Luminița Istodor, Mircea Cârțișorean, Adriana Curtu Voaidoș, Carmen Ienci, Sonia Vlaicovici, Dolores Dongea, Ionuț Andrieș, Sebastian Râmneanțu, Adrian Drăgoi, Iasmina Velescu și alții.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago