Categories: Primăria Timişoara

Ca principiu, Robu nu-l vrea pe Mosiu viceprimar si ar putea renunta chiar la schimbarea lui Stoia!

Varianta Simion Moșiu viceprimar nu pare deloc pe placul primarului Nicolae Robu. Liberalul este deranjat, în primul rând, de faptul că nu a fost consultat asupra nominalizării consilierului democrat-liberal. Mai mult, spune că, dacă partenerii de alianță insistă pe această temă, s-ar putea renunța chiar la schimbarea lui Traian Stoia.

Biroul Permanent Municipal al PDL a decis, joi seară, că Simion Moșiu este consilierul care i-ar putea lua locul lui Traian Stoia în funcția de viceprimar. Votul a fost o surpriză, în condițiile în care favorit, cel puțin teoretic, era Ștefan Sandu. Nominalizarea nu i-a picat bine nici primarului Nicolae Robu, care susține că nu a fost consultat în această privință. „Nu am discutat despre acest subiect. Nu am nimic cu Simion Moșiu, este un om serios, nu știu dacă este omul fraților Cristescu pe fond, dar nu-mi place să se forțeze primirea cuiva în echipa mea, indiferent cine ar fi el. Îmi pare rău, dar nu m-a întrebat nimeni. Eu nu sunt de acord, în primul rând procedural. Sunt un om care nu mă supun nimănui, nu are obligații la nimeni și nici nu va avea. Cine crede că mă poate forța în anumite împrejurări se înșală amarnic”, a declarat, vineri, edilul.

Robu susține că s-a pierdut din vedere un amănunt esențial. „Trebuie să vezi pe ce majoritate te poți baza. Un anumit grup de consilieri locali pote vota pentru cineva și poate să nu voteze pentru altă persoană și trebuie făcută această pregătire. Poate cineva se baza pe înțelegeri oculte cu PSD. Oricum, nu e o prioritate schimbarea viceprimarului, este un simțământ omenesc, firesc, al celor care obțin o mare victorie să-și promoveze oamenii. Dar, la atributiile pe care le are la ora actuală Traian Stoia, nu e o prioritate schimbarea dânsului. Nu-mi place să am în echipă oameni ai cuiva, eu vreau oameni ai timișorenilor și ai Timișoarei. Simion Moșiu pare un om serios, nu vreau să-l critic ca persoană, oricum în mod nedrept va ieși șifonat puțin din toată situația asta care s-a creat”, a mai spus primarul. Concluzia acestuia nu e prea îmbucurătoare pentru democrat-liberali. Întrebat dacă propunerea lui Simion Moșiu rămâne bătută în cuie va mai fi oportună schimbarea viceprimarului Traian Stoia, răspunsul primarului a fost clar: „Nu”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

40 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago