PDL vrea sa-l schimbe pe Stoia cu un alt om de casa al Cristestilor!

În urma unui pe vot în organizație, PDL Timișoara l-a desemnat pe consilierul local Simion Moșiu drept înlocuitor al PSD-istului Traian Stoia în scaunul de viceprimar al municipiului. La fel ca și Stoia, Moșiu este un om de casă al fraților Cristescu, lucru care s-ar putea să nu-l bucure prea tare pe primarul Nicolae Robu. Alegerea lui Moșiu a fost influențată de presiuni ale tandemului Constantin Ostaficiuc – Alin Popoviciu, susțin surse din PDL.

Simion-Mosiu-consilier-CLT-1

PDL-iștii locali au priceput foarte repede și taman pe dos mesajele trimise de Klaus Iohannis vizând primenirea clasei politice. Acest lucru s-a observat joi seara,, într-o ședință a PDL Timișoara, unde principalul punct de pe ordinea de zi a fost desemnarea candidatului PDLpentru scaunul de viceprimar al municipiului. Acesta ar urma să fie vacantat prin îndepărtarea PSD-istului Traian Stoia. În cursă au intrat trei candidați: Maria Saracan, Simion Moșiu și Ștefan Titi Sandu. Mare favorit înaintea votului era Titi Sandu, probabil cel mai harnic consilier PDL, dar și cel mai activ și în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Numai că lucrurile n-au stat chiar așa. Potrivit mai multor surse, în urma unei coterii organizate de mai-marii PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc și Alin Popoviciu, primul ca număr de voturi (17) a ieșit Moșiu, urmat de Saracan cu 13 voturi, Sandu fiind abia al treilea.
Sandu Stefan consilier (3)
Culmea, Moșiu este considerat un om care reprezintă interesele fraților Emil și Marius Cristescu în consiliul local, și nu de azi de ieri, ci de la primul său mandat, din anul 2000. El a fost angajat și apoi partener de afaceri al celor doi frați. Acum, Moșiu este propus să-l înlocuiască pe un alt om de casă al Cristeștilor, Traian Stoia. Ostaficiuc și Popoviciu au mai mai încercat la începutul lunii octombrie să-l impună pe Moșiu drept candidat pentru funcția de viceprimar. Atunci s-au lovit de opoziția grupării primarilor PDL-iști. Mai trebuie spus că primarul Nicolae Robu s-a mai ars o dată cu un om al Cristeștilor și nu se știe dacă mai riscă și a doua oară. Propunerea organizației municipale trebuie avizată și de Biroul Județean, unde tandemul Ostaficiuc – Popoviciu are o opoziție foarte puternică. Interesant de remarcat că, pe la finele lunii mai, deBanat a surprins o „ședință” în fieful fraților Cristescu, Hotel Timișoara, întâlnire la care au fost prezenți Stoia, Popoviciu și Moșiu. Mai lipsește acum ca de prin februarie-martie, odată cu schimbarea Guvernului PSD, PDL Timiș să-și mute sediul la Hotel Timișoara, în locul PSD-iștilor.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

Andrei a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 22:57 )

Astfel, pentru că primarul consideră că îndreptățit să fie viceprimar ar fi un membru PDL, căci aceștia au cei mai mulți consilieri locali după PNL, președintele PDL Timiș Constantin Ostaficiuc a venit cu o propunere bombă: Simion Moșiu, în postura de viceprimar, ca fiind singura propunere agreată de primarul Nicolae Robu.

Brendul a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 23:31 )

Constantin Ostaficiuc și Alin Popoviciu îl vor ca înlocuitor al lui Traian Stoia în funcția de viceprimar al Timișoarei pe consilierul PDL Simion Moșiu. Și acesta este recunoscut ca fiind un om al fraților Cristescu, la fel ca Stoia. Gruparea primarilor din PDL Timiș îl susține însă pentru aceeași funcție pe consilierul Ștefan Sandu. Disputa n-a fost reglată încă.

SC Tim Rail Cargo SRL a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 23:34 )

În apărarea lui Moșiu a sărit și prim-vicepreședintele filialei, deputatul Alin Popoviciu. Interesant de remarcat că, pe la finele lunii mai, deBanat a surprins o „ședință” în fieful fraților Cristescu, Hotel Timișoara, întâlnire la care au fost prezenți Stoia, Popoviciu și Moșiu.

Asociatii a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 23:35 )

Elena Udrea este asociată într-o firmă care-și are sediul social într-o vilă din localitatea Dumbrăvița, a dezvăluit, ieri, Adrian Ursu în emisiunea “Secvenţial” de la Antena 3. SC Tim Rail Cargo SRL a fost înfiinţată anul trecut şi are ca obiect de activitate transporturile pe calea ferată, fostul ministru având 20% din acţiuni, iar Alexandru Bejenaru, cumnatul deputatului PD-L Alin Popoviciu, 40%. Sediul social este declarat într-o vilă din Dumbrăviţa, care aparţine lui Valeriu Trică, susţinător al lui Alin Popoviciu în campania electorală şi fost şef al regionalei CFR. În mandatul lui Trică, Alin Popoviciu a închiriat pe un preţ de nimic clubul CFR din centrul Timişoarei, iar când Trică a fost numit directorul general al CFR SA s-a semnat o anexă la contract prin care au fost eliminate câteva clauze favorabile statului şi prin care deputatul s-a asigurat că nu poate fi scos din spaţiu timp de 15 ani. Firma are un punct de lucru într-un spaţiu închiriat în Gara de Nord şi, conform aceleiaşi surse, a primit autorizaţie de la CFR inclusiv pentru transportul de materiale periculoase, având în derulare mai multe contracte de transport cereale.

A fost o perioadă de timp frumoasă şi profitabilă. Într-o înregistrare din dosarul penal al boss-ului Blejnar, şeful Consiliului Judeţean Timiş, portocaliul Constantin Ostaficiuc, se înţelegea cu “Sorinache” – porecla lui Blejnar, pentru cunoscători – cum să o numească pe o anume Gabriela Ionescu director adjunct la Finanţele din Timiş. În final, directoarea a fost arestată pentru luare de mită şi condamnată la patru ani de închisoare. De fapt, aproape toţi oamenii de încredere ai baronilor PDL din vămile şi finanţele de la Bihor, Arad şi Timiş au probleme cu legea. Mărginean, Comăniţă, Blejnar, zecile de vameşi şi poliţişti de frontiera arestaţi în 2011 stau mărturie a faptului că echipa lui Vasile Blaga a fost supravegheată şi executată în mod ritualic de o forţă mult mai mare.

Şi situaţia lui Sorin Blejnar este ciudată: deşi a fost tot timpul devotat lui Traian Băsescu, acesta are mari probleme în justiţie. Semn că Marinarul nu acceptă jocul la două capete pe care Blejnar l-a practicat timp de patru ani din postura de şef al ANAF.

Revenind la baronul Ostaficiuc, şeful PDL Timiş, acesta este un tovarăş vechi de arme al buldogului Blaga. Preşedintele PDL a candidat anul trecut pentru un colegiu de senator la Sânnicolau Mare. Cu tot sprijinul lui Ostaficiuc, Blaga s-a ales la mustaţă, în urmă unei nopţi şi a unor negocieri pe care nu le va uita toată viaţa. La Timiş, aşa cum spuneam şi în altă rubrică, PSD şi PDL trăiesc într-o complicitate politică incestuoasă. Şeful judeţului este Titu Bojin de la PSD, amicul lui Ostaficiuc, cel care a deţinut funcţia până în 2012. Bojin este locotenentul liderului PSD Ilie Sârbu, tovarăşul lui Vasile Blaga. Şi încrengăturile pot continua…

Ostaficiuc a fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş timp de opt ani. Ca un adevărat baron de Banat, Ostaficiuc fumează trabuce iar când vine în delegaţii la Bucuresti se cazează la luxosul hotel Mariott. Face politică de la mijlocul anilor 90. Numele său este implicat în diverse scandaluri economice şi politice.

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că familia şefului CJ Timis a primit în concesiune fără licitaţie – încă din 2008 – pentru 49 de ani, o suprafaţă de teren din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara, teren ce aparţine CJ Timiş. Societatea Ornella Design îi are că asociați pe Lucia Ostaficiuc, şoţia preşedintelui CJ Timiş, cu 50% din părţile sociale, fiica sa Diana Ornella Andreescu şi soţul acesteia, Codrin Andreescu, fiecare cu câte 25%. Din partea CJ Timiş a semnat Constantin Ostaficiuc şi din partea societăţii, ginerele său. Ostaficiuc este acuzat de incompatibilitate, acesta a pierdut procesele cu agenţia de integritate şi este cât pe ce să primească interdicţia de a mai candida la o funcţie publică. Aceeaşi firmă a familiei Ostaficiuc a încheiat şase contracte cu aeroportul Timişoara pentru servicii de inscripţionare şi tipărituri. Directorul aeroportului era în acelaşi timp partener de afaceri cu fiica lui Ostaficiuc, dar şi cu deputatul Popoviciu. Fiica baronului portocaliu a mai câştigat o finanţare din bani europeni din programul REGIO, în valoare de 1,4 milioane de lei.

Anul trecut, procurorii DNA de la Timişoara au luat în vizor afacerile de la aeroport, prin care, verişorul deputatului PDL Alin Popoviciu a închiriat cele mai bune spaţii comerciale din incinta aeroportului; indiciile procurorilor duc către liderul PDL !

Problemele lui Ostaficiuc nu s-au oprit aici. Curtea de Conturi a arătat că fostul şef al CJ Timiş a finanţat illegal, cu aproape 3 milioane de euro, echipa de fotbal Poli Timişoara, deţinută de controversatul om de afaceri, Marian Iancu. Deşi banii publici au fost acordaţi pentru finanţarea activităţii sportive, aceştia au fost cheltuiţi pentru a plăti datoriile clubului de fotbal, către bugetul statului sau prime şi salarii. Pe final de mandate, în 2012, Ostaficiuc a intenţionat să cumpere echipa de fotbal prin Consiliul Judeţean, operaţiune eşuată în final. Curtea de Conturi a sesizat nereguli şi în modul în care au fost închiriate spaţiile comerciale ale aeroportului, la preţuri subevaluate, către firma verişorului deputatului PDL Popoviciu.

Rămas fără funcţii şi influenţă locală, Ostaficiuc va fi promovat de Vasile Blaga ca lider al partidului şi se pregăteşte alături de deputatul Popoviciu de reconstrucţia partidului. O glumă tristă – evident – ca toată situaţia din PDL. Până să ajungă la putere, cei doi bănăţeni fac joc de glezne alături de liderii PSD din Banat şi, poate- poate, vor avea noroc şi se vor întoarce la putere. Dacă scapă de dosare, în 2016 o să-i vedem coafaţi şi fardaţi în rol de alternativă la puterea USL. Funcţiile vin şi pleacă, oamenii politici rămân. Vorba versului din imnul portocaliu: apa trece, pietrele rămân. Este vorba aici de pietrele de moară de la gâtul lui Vasile Blaga…

Sedinta cu Traian Stoia in fieful Cristestilor a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 23:42 )

Întâlnire extrem de interesantă și aparent stranie, miercuri la amiază, pe terasa Hotelului Timișoara. Deținut de frații Cristescu, acesta este cunoscut pentru faptul că e loc de întâlnire al diverselor grupări politice – mai ales din PSD – aflate în subordinea, măcar informală, a celor doi oameni de afaceri. Protagoniștii întâlnirii sunt viceprimarul PSD Traian Stoia (cunoscut ca om de casă al „Fraților”) și viitorul președinte al PDL Timiș, nimeni altul decât năbădăiosul deputat Alin Popoviciu. Primul se afla în timpul serviciului, al doilea, în plină campanie electorală.

Nu lipsită de importanță este și a treia persoană din acest cadru extrem de interesant. Este vorba de consilierul local PDL Simion Moșiu, cunoscut ca „omul cu stăvilarul”. Încă de prin anul 2000, Moșiu este știut drept un om al fraților Cristescu, ale căror interese le-a purtat în consiliul local în mai multe mandate. El a fost și angajat al „fraților” iar apoi a administrat o firmă care avea puternice legături cu Bega Grup. Inutil de spus că întâlnirea are loc cu patru zile înainte de alegeri, în contextul în care se vorbește despre intense negocieri pentru formarea unei noi majorități în Consiliul Local Timișoara, după ruperea relațiilor dintre PNL și PSD.

Întâlnirea este într-un fel stranie, deoarece Popoviciu, cel puțin la nivel de declarații, apare ca un adevărat „campion” al luptei împotriva PSD. Mai mult, și-a oferit – tot la nivel declarativ – întregul sprijin primarului Nicolae Robu pentru a scoate PSD de la conducerea primăriei. Acest lucru se întâmpla însă când nu se punea problema la modul concret de rupere a USL. Întâlnirea este doar „aparent” stranie, deoarece și Alin Popoviciu face parte dintr-o mai lungă listă cu politicieni arondați intereselor fraților Cristescu. Încă din vara anului trecut, deBanat a relatat faptul că în spatele atacurilor furibunde de la acea vreme ale lui Popoviciu la adresa primarului Robu stătea cel puțin unul din cei doi frați, și anume Marius. Ca atare, întâlnirea dintre cei trei, aparent curioasă, nu este deloc surprinzătoare.

Că au pus la cale o nouă majoritate în CL, că au discutat despre înlocuirea viceprimarului liberal Dan Diaconu sau despre încălzirea globală ori salvarea balenei albastre, nu avem cum să știm. Oricum, Popoviciu a sărit primul când a văzut că sunt fotografiaţi. „Discutam despre problemele oraşului, că sunt atâtea. Nu negociam nimic. Ce, nu avem voie să ne întâlnim?”, a răbufnit liderul PDL. Stoia s-a rezumat la a zâmbi larg, la fel cum a făcut-o şi Simion Moşiu. Oricum, dacă problemele orașului ar urma să fie rezolvate în fieful fraților Cristescu de către Popoviciu, Stoia și Moșiu, Timișoara pare să nu mai aibă nicio șansă!
P.S. Dovadă că întâlnirea n-a fost atât de neimportantă pe cât a sugerat Popoviciu este faptul că și-a făcut timp pentru ea, chit că două ore mai târziu a fost la înmormântarea soacrei sale.

Actualitate a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 23:48 )

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea de catre presedintele Consiliului Judetean Timis, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc, a legislatiei privind regimul juridic al conflictului de interese, informeaza joi institutia. Acesta este acuzat ca a aprobat un contract incheiat intre Consiliul Judetean si o societate comerciala unde actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau.

„Agentia Nationala de Integritate (…) a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea de catre domnul OSTAFICIUC Constantin, Presedintele Consiliului Judetean Timis, a legislatiei privind regimul juridic al conflictului de interese”, se arata intr-un comunicat transmis joi de ANI.

ANI s-a sesizat din oficiu, la data de 11.01.2011 cu privire la posibila incalcare de catre Constantin Ostaficiuc a regimului juridic al conflictelor de interese, iar la data de 22.02.2011 acesta a fost instiintat de ANI cu privire la declansarea activitatii de evaluare. La data de 22.03.2011, Constantin Ostaficiuc a transmis Ageniei Nationale de Integritate un punct de vedere, precizeaza institutia.

In urma evaluarilor efectuate, inspectorii de integritate au identificat urmatoarele elemente:

– doamna OSTAFICIUC Lucia Valentina, sotia domnului OSTAFICIUC Constantin, detine, incepand cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%, in cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate in cadrul careia a detinut, in perioada 10.03.2005 – 21.12.2007, si functia de administrator;

– doamna ANDREESCU (fosta OSTAFICIUC) Diana Ornella, fiica domnului OSTAFICIUC Constantin, detine, incepand cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat in cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., cu o cota de participare, la fiecare dintre cele doua societati, de 25%;

– S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. a avut relatii contractuale cu Muzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor ferme ale autoritatii contractante.

Astfel, inspectorii de integritate au considerat ca „sunt elemente in sensul incalcarii de catre domnul OSTAFICIUC Constantin a regimului juridic al conflictului de interese, ca urmare a semnarii si aprobarii, cu incalcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Timis, a urmatoarelor acte:
Raportul nr. 252/27.06.2008, intocmit de Comisia de evaluare si selectie oferte, privind „desfasurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara, organizata in data de 24.06.2008” precum si Contractul de concesiune nr. 8641/01.07.2008.
„Domnul OSTAFICIUC Constantin a aprobat, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Timis, Raportul nr. 252/27.06.2008, intocmit de Comisia de evaluare si selectie oferte, privind „desfasurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara, organizata in data de 24.06.2008”, pentru incheierea unui contract de concesiune, si, respectiv, semnarea Contractului de concesiune nr. 8641/01.07.2008, pentru exploatarea unei parcele de teren in suprafata de 816 mp situata in Parcul Tehnologic si Industrial Timisoara, pe o durata de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevente de 4,2 EURO/mp/an + TVA, intre Consiliul Judetean Timis si S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate in cadrul careia detin calitatea de asociati doamna OSTAFICIUC Lucia Valentina, sotia domnului OSTAFICIUC Constantin, doamna ANDREESCU (fosta OSTAFICIUC) Diana Ornella, fiica domnului OSTAFICIUC Constantin, precum si domnul ANDREESCU Codrin Razvan, ginerele domnului OSTAFICIUC Constantin.
Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune incheiat cu S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., precum si Conventia privind facilitatile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L.
„Domnul OSTAFICIUC Constantin a aprobat, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Timis, Conventia privind facilitatile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. (Anexa VII la Contractul de concesiune) si, a aprobat ulterior, Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune incheiat cu S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L.

Prin Conventia privind facilitatile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. s-au acordat societatii mai multe beneficii cu titlul gratuit, cum ar fi: „salubrizare si intretinere drumuri, spatii verzi comune si curatenie spatiu public, iluminat stradal si perimetral, paza si protectie a zonelor comune si a perimetrului parcului, parcare gratuita, promovare firma concesionara, etc.” si, totodata, scutirea de la plata redeventei in valoare de de 4,2 EURO/mp/an + TVA, pe o perioada de 19 luni.

ANI arata ca, avand in vedere cele constatate, au fost dispuse demersurile prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Constantin Ostaficiuc se afla la al doilea mandat consecutiv la sefia Consiliului Judetean Timis.

Primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza are aspiraţii mari, edilul din această localitate vrea să ajungă şeful PDL Timiş după alegerile europarlamentare care bat la uşă. Chiar dacă nu este un democrat liberal cu state vechi, Groza vrea să ajungă preşedintele organizaţiei PDL Timiş cu sprijinul unor colegi din partid.

” Nu ştiu ce se va întâmpla, cert este că mai mulţi colegi mi-au spus că ar trebui să preiau şefia partidului. La alegerile din 2012 am avut rezultate dezastruase şi nimeni nu a plătit. Dacă rezultatele vor fi dezastruase la europarlamentare mă gândesc la această soluţie“, a declarat Groza pentru Gazeta de vest în urmă cu câteva săptămâni.

Mosiu a spus: (noiembrie 20th, 2014 at 23:56 )

Secretarul general dan popa , sforarul sef din umbra, desi a negociat cu titi sandu seara trecuta toata seara cu titi sandu , astazi oamenii lui de la timisoara au votat masiv cu mosiu. El stie de ce si toate terenurile , si relatiile lui cu sinandreiul spun tot. Dane lasa joaca si dute acaasa ca esti trecut si expirat. Oricum titi nu te iarta, sa nu uiti asta

Ziarul nostru scria acum un an de zile despre cardasiile clanului Carpaci cu politicieni de vaza din Timisoara. Afacerile murdare ale tiganilor din zona Banatului nu ar fi triumfat daca acestia nu ar fi avut sprijinul nemijlocit al autoritatilor, al unor importanti baroni locali. In cazul de fata este vorba despre o combinatie imobiliara realizata de Novaci Carpaci si fostul sef al consiliuluii judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, pentru a o alunga din casa parinteasca pe fostul rector al Academiei de Muzica din capitala Banatului, Felicia Stancovici. Dupa ce a fost terorizata cativa ani de zile de tiganii din clanul Carpaci, cunoscuta muziciana a fost nevoita sa-si vanda locuinta, la un pret derizoriu. De abia acum autoritatile au inceput cercetarile asupra modului in care tiganii au pus mana pe cele mai valoroase imobile din Timisoara.
Va prezentam in integralitate articolul:

Clanul tiganesc a lui Novaci Carpaci din Timisoara, in cardasie cu fostul presedinte al consiliului judetean Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL), au alungat-o din casa parinteasca pe Felicia Stancovici, fost rector al Academiei de Muzica din capitala banateana. Dupa un calvar de doi ani de zile, de chefuri pana tarziu in noapte, scandaluri, pereti sparti si furaciuni, profesoara de muzica a fost obligata sa-si vanda proprietatea pe doi lei, familiei lui Novaci Carpaci, un interlop din Timisoara, care detine o mare parte din casele de patrimoniu din Timisoara.

Ostaficiuc, chirias in vila nationalizata din strada Victor Babes, nr.5, vazut proprietar, in 2006, i-a vandut lui Novac Carpaci partea de sus a casei, dupa un mic aranjament: o agentie imobiliara a intermediat afacerea, in timp ce fostul sef al CJ Timis era plecat la Viena. Cert este ca Ostaficiuc a facut, initial presiuni asupra Feliciei Stancovici pentru a-i partea ei din vila, insa ea a refuzat.

Doar vreo doi ani de zile a rezistat Felicia Stancovici sa-i aiba ca vecini pe tiganii din clanul Novaci. Profesoara de muzica, fost rector al Academiei de Muzica din Timisoara era proprietara apartartamentului de la parter al vilei din central orasului, situata pe strada Victor Babes, nr 5. O zona rezidentiala, de case vechi, cu mult spatiu verde, care odinioara se bucura de liniste . Insa, de cand au invadat tiganii centrul Timisoarei, situatia s-a schimbat radical. Clanurile interlope au ocupat, una dupa alta, casele de pe strada Victor Babes. In 2006, Felicia Stancovici s-a trezit vecin de curte cu familia Novaci.

Profesoara a stat o viata in casa parinteasca

Vila in care locuia de o viata, era formata din doua apartamente: unul la pater, unde era proprietara si unul la etaj, unde s-au perindat diversi chiriasi. Profesoara de muzica a locuit in aceasta casa de mic copil, cumparata de parintii sai in anii’40. Sus traia o familie de evrei nemti, cu numele de Javor, care in regimul comunist s-a mutat in Germania. Statul socialist a confiscate proprietatile neamtuluilui si l-a adus in apartament, in calitate de chirias, pe directorul din acea perioada de la Tipografia de stat, Sergiu Stirbu. Dupa Revolutie, familia directorului de la Tipografie s-a mutut in alta parte, iar in 1996, chirias in apartamentul de sus al vilei din strada Victor Babes a devenit Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al consiliului judetean.

Ostaficiuc a facut presiuni sa-i vada apartamentul

Acesta a locuit aici 10 ani, pana in 2006, dupa care, potrivit legii 112/1995, l-a cumparat pe un pret de nimic. A incercat prin diverse tertipuri sa o oblige pe doamna Stancovici sa-si vanda partea sa din casa. Binenteles, pe doi lei! Profesoara de muzica a refuzat de fiecare data oferta lui Ostaficiuc. Fostul sef al CJ Timis a vrut sa profite de situatia delicata in care s-a aflat Felicia Stancovici, dupa ce i-a murit sotul. Sursele noastre din preajma familiei Stancovici sustin ca Ostaficiuc i-a facut o vizita profesoarei de muzica la o zi dupa inmormantarea sotului acesteia si i-a propus sa-i cumpere partea sa de vila. Insa, ea a refuzat din nou. Drept urmare, Ostaficiuc s-a hotarat, la doi ani dupa ce l-a cumparat, sa-si vanda apartamentul . Nu i-a facut nicio o oferta doameni Stancovici, desi, ea locuia acolo de peste 50 de ani. A cazut insa la intelegere cu tiganii din clanul Novaci. Pentru a nu bate la ochi ca incheie tranzactii cu interlopii din Timisoara, Ostaficiuc a gasit solutia: a dat un anunt in ziar, iar o agentie imobiliara s-a ocupat de vanzarea apartamentului. Cumparatorul a fost fiica lui Novaci Carpaci, unul dintre liderii tiganilor din Timisoara. Pretul tranzactiei: 295 000 de euro.

Teroare psihica

Apoi a inceput calvarul profesoarei de muzica! Chefuri de dimineata pana noapte cu zeci de invitati, gratere in aer liber, muzica data la maxim, peteri sparti, pietre in geam, devastarea gradinii de legume din curtea casei. Totul pentru a o forta pe doamna profesoara sa-si vanda partea ei de casa. Binenteles la pretul oferit de tigan! Felicia Stancovici nu a rezistat mai mult de doi ani in aceeasi curte cu clanul tiganesc si a fost nevoita sa accepte vanzarea parterului vilei din strada Victor Babes, numarul 5. Acum troneaza pe intreaga vila cocheta din central Timisoarei, satra familiei Novaci Carpaci.

"Să-şi bage minţile în cap” a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:00 )

STENOGRAMA 6: Blejnar către Ostaficiuc: „Să-şi bage minţile în cap”
Fostul şef al Fiscului vorbea cu liderul PDL Timiş despre angajarea unei „pile”, arestată şI condamnată ulterior pentru corupţie
O nouă stenogramă din dosarul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată, arată încă o dată cum se aranjau numirile la Fisc, cu intervenţii de la PDL. Potrivit stenogramei, la 31 iulie 2010, la ora 14, 27, Sorin Blejnar l-a sunat pe Constantin Ostaficiuc, preşedintele PD-L Timiş şi la vremea aceea şi şef al Consiliului Judeţean Timiş pentru a-i confirma numirea Gabrielei Ionescu, fost adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş, ulterior arestată şi condamnată pentru corupţie.

Constantin Ostaficiuc: Alo, Sorin!
Sorin Blejnar: Alo!
Constantin Ostaficiuc: Ceao, Sorin.
Sorin Blejnar: Salut, salut.
Constantin Ostaficiuc: Ce faci?
Sorin Blejnar: Uite, alerg prin oraş.
Constantin Ostaficiuc: Eşti în Bucureşti?
Sorin Blejnar: Da.
Constantin Ostaficiuc: Ai ajuns. A fost azi pe la tine Gabi?
Sorin Blejnar: Da, da.
Constantin Ostaficiuc: Bine. Şi rămânem aşa de probă?
Sorin Blejnar: Rămânem aşa, da.
Constantin Ostaficiuc: Pe probă 3 luni de zile, nu?
Sorin Blejnar: Da, numai i-am spus să fie mai fermă şi să-şi bage minţile în cap!
Constantin Ostaficiuc: OK. La locu unu rămânem încă cu Reli, nu?
Sorin Blejnar: Încă, da-i foarte moale.
Constantin Ostaficiuc: Ştiu eu, vorbeşte cu Doru, ne trebuie un om din interior de acolo!
Sorin Blejnar: Doru!
Constantin Ostaficiuc: Păi Doru dacă vrea să vină acasă, evident că el e primul.
Sorin Blejnar: Ar fi perfect!
Constantin Ostaficiuc: Păi dacă vrea să vină acasă, el e omul. Nu?
Sorin Blejnar: I-am zis ceva, a râs la un moment dat.
Constantin Ostaficiuc: Păi singurul care e, e el.
Sorin Blejnar: M-a întrebat, vrei să scapi de mine? Şi i-am zis nu mă, nu vreau să scap de tine.
Constantin Ostaficiuc: Nu, deci Sorin, singurul care e ok, e Doru, ce mai!
Sorin Blejnar: Aşa e, aşa e.
Constantin Ostaficiuc: De departe, ce să comentăm.
Sorin Blejnar: El e, ăstălaltu e un foarte bun executant, da nu e factor de decizie.
Constantin Ostaficiuc: Ştiu, ştiu mă.
Sorin Blejnar: Foarte bun executant, da nu e factor de decizie.
Constantin Ostaficiuc: Da mai bun ca el deocamdată n-avem.
Sorin Blejnar: Deocamdată nu, aia da.
Constantin Ostaficiuc: Bine, bine Sorin.
Sorin Blejnar: Uite la Arad au găsit un băiat foarte bun, foarte bun!
Constantin Ostaficiuc: Da, pentru Arad?
Sorin Blejnar: Da, e unu acolo, de 3, de 4 luni, foarte bun!
Constantin Ostaficiuc: E, eu pe Doru, da Doru să apară, ştii! Deci dacă el rămâne cu tine, în Bucureşti!
Sorin Blejnar: Nu, rămâne. Nu, că cel puţin cât stau eu aici, va rămâne!
Constantin Ostaficiuc: Bun, atunci trebuie să vorbesc eu cu Doru să recomandăm pe, eu mai vorbit cu Doru chestia asta, de mai multe ori şi deocamdată şi cu el am ajuns la concluzia că singura variantă e Reli, deşi e moale. E, asta e! Ce să facem? Bine Sorin.
Sorin Blejnar: Bine, ok hai!
Constantin Ostaficiuc: Ceao, ceao, mersi, ceao.

Şpagă pentru „protecţia politică” a postului
În decembrie 2011, Gabriela Ionescu a fost arestată într-un dosar instrumentat de DNA, alături de complicele ei, Dinu Călin. Potrivit pressalert.ro, ea a fost acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă pentru că a primit de la un om de afaceri 12.500 euro şi 40.985,42 lei, cash şi sub formă de produse, pentru a-i asigura protecţie. Printre şpăgile primite de Gabriela Ionescu s-au aflat 10.000 de euro pe motiv că-i trebuie pentru a-şi asigura protecţia politică a postului şi câteva pachete cu produse alimentare care au fost trimise de PD-L la un cămin de bătrâni în perioada sărbătorilor. Dinu Călin, când îi cerea şpăgi denunţătorului îi explica faptul că Gabriela Ionescu este protecţia ideală pentru că „ţine curul la toate, ţi-a amânat căc…l ăsta şi vezi că acum e forever, cât e acolo nu sunt probleme. Ai avut vreo problemă?(..) e ”genul de om care-i trebuie tot. Deci dacă vine şi dacă vede ceva ce-i place, chiar dacă nu-i trebuie de moment, „mă, vai ce faine-s alea”. E clar, când o zis „ce faine-s alea”. Frate, nu mai pot (…), nu mai pot. (…) Nimic nu ţi se face pe gratis şi ea are preţuri de te ca… pe tine”. De altfel, într-o altă interceptare complicele acesteia i-a confirmat faptul că Gabriela Ionescu este protejată de Blejnar şI Ostaficiuc. Curtea de Apel Timişoara a menţinut condamnarea acesteia la patru ani de închisoare cu executare, iar pentru că nu a fost atacată cu recurs, aceasta a rămas, astăzi, definitivă şi irevocabilă.

Alin a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:02 )

Mascariciu de popoviciu nu se lasa pina nu intra in puscarie. Pai la cite are mai are tupeu sa faca manevre. Sa fie cuminte ca poza cu Elena din Fratteli o sa ajunga la Bucuresti si se termina cariera lui. Mare magar si spagar .

Constantin Ostaficiuc: Ştiu eu, vorbeşte cu Doru, ne trebuie un om din interior de acolo!

Gazeta a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:08 )

Iohanis cistiga cu slogan de cinste, moralitate, o altfel de politica, normalitate si gunoaiele de pdl vin cu acelasi smecheri si figuri expirate . Pai cum e posibil ca unul caacest Mosiu OMUL de CASA a fratilor CRISTESCU sa ajunga viceprimarul Timisoarei. Robu trebuie sa refuze sa de jos un psd angat la cristesti cu altul mai tanar si dornic de spaguit Timisoara. Robule nu te lua dupa gunoaiele de pdl si refuza aceasta oferta otravita.

fratteli a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:12 )

Mascariciu de popoviciu nu se lasa pina nu intra in puscarie. Pai la cite are mai are tupeu sa faca manevre. Sa fie cuminte ca poza cu Elena din Fratteli o sa ajunga la Bucuresti si se termina cariera lui. Mare magar si spagar .

Mascariciu de popoviciu nu se lasa pina nu intra in puscarie. Pai la cite are mai are tupeu sa faca manevre. Sa fie cuminte ca poza din 21 octombrie 2014 cu Elena din Fratteli o sa ajunga la Bucuresti si se termina cariera lui. Mare magar si spagar .

Gazeta 2 a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:18 )

COMPETENȚE: Lumea s-a săturat de politicieni și de partide, dar pentru că democrație fără ele nu există, suntem obligați la o profundă reformă internă și la deschiderea largă a porților pentru cei care vor să se implice în politică și care nu mai vor să fie conduși de oameni mai slabi pregătiți decât ei.

cu Elena in Fratteli a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:19 )

Mascariciu de popoviciu nu se lasa pina nu intra in puscarie. Pai la cite are mai are tupeu sa faca manevre. Sa fie cuminte ca poza din 21 octombrie 2014 cu Elena din Fratteli o sa ajunga la Bucuresti si se termina cariera lui. Mare magar si spagar .

Iohannis a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:21 )

MODESTIE: După atâta aroganță politicianistă, deși stiu bine câtă muncă e în spatele unei campanii, e timpul pentru o sinceră umilință, respectând victoria celor care au ieșit în stradă seară de seară, a celor din diaspora care au stat la cozi interminabile, a formatorilor de opinie din online, a tuturor românilor care ne-au fost alături

Mascariciu de popoviciu nu se lasa pina nu intra in puscarie. Pai la cite are mai are tupeu sa faca manevre. Sa fie cuminte ca poza din 21 octombrie 2014 cu Elena din Fratteli o sa ajunga la Bucuresti si se termina cariera lui. Mare magar si spagar .

"Să-şi bage minţile în cap” a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 00:27 )

Secretarul general dan popa , sforarul sef din umbra, desi a negociat cu titi sandu seara trecuta toata seara cu titi sandu , astazi oamenii lui de la timisoara au votat masiv cu mosiu. El stie de ce si toate terenurile , si relatiile lui cu sinandreiul spun tot. Dane lasa joaca si dute acaasa ca esti trecut si expirat. Oricum titi nu te iarta, sa nu uiti asta

dorinel a spus: (noiembrie 21st, 2014 at 10:13 )

ceea ce se intampla in PDL este o mare mizerie, oamenii care muncesc sunt dati la o parte, totul tine de interesele financiare ale lui Ostaficiuc si Popoviciu, care ieri au dat sarcini clare cine trebuie sa castige.
Nicoalae Robu, daca va accepta asemenea „aranjamente” de la cei doi corupti Ostaficiuc si Popoviciu, va trage in curand ponoasele!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Start campanie de admitere la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Top