Categories: SocialUltima ora

1 Decembrie, la Timisoara: parada militara, targ de Craciun, Hora Unirii si artificii / PROGRAM

Paradă militară, aprinderea iluminatului festiv, deschidere Târgului de Crăciun, retragere cu torțe, concerte și focuri de artificii. Așa va arăta ziua de 1 Decembrie la Timișoara. Totul începe la ora 11,30, pe Bd. Revoluției, și se încheie la ora 22, în Piața Victoriei. Nu uitați însă de restricțiile de trafic.

La parada militara de 1 Decembrie vor participa 752 de militari, polițiști, pompieri și jandarmi, dar și 110 mijloace auto. Aceasta va fi urmată de exerciții demonstrative ale IPJ, ISU Banat, Jandarmi, Penitenciarului și Brigăzii 18 Infanterie. Parada oficială începe luni, la ora 11,30, în fața Palatului Administrativ de pe Bd. Revoluției, după intonarea imnului şi discursurile oficialităţilor. În zonă vor fi instituite restricţii de trafic: astfel, între orele 9 și 13, mașinile nu vor avea voie pe străzile Mocioni, Splaiul Protopop Melentie Draghici (Industria Lânii), Dimitrie Gusti, Hector, Filipescu şi bulevardul Revoluţiei. De asemenea, între orele 8 și 13, vor fi interzise opririle/staţionările pe anumite tronsoane ale Bd. Take Ionescu, Bd. Revoluţiei, Mocioni, Splaiul Protopop M. Drăghici, strada H. Coandă.

Și RATT anunță că, între orele 9 și 14, va modifica traseele tramvaielor care circulă pe liniile 2 şi 5 și ale autobuzelor de pe liniile 22, 40 şi Expres 2. În acelaşi interval orar, liniile de tramvai 1 şi 6 vor fi suspendate. Tramvaiele de pe linia 2 vor circula pe traseul Depou Dâmboviţa – Piaţa Iosefin – Catedrala Mitropolitană – Calea Bogdăneştilor – Bd. Cetăţii – Torontal şi retur. Tramvaiele de pe linia 5 vor circula pe traseul Ronaţ – Balta Verde – Calea Bogdăneştilor – Catedrala Mitropolitană – Piaţa Maria – Piaţa Iosefin – Gara de Nord şi retur. Autobuzele de pe Expres 2 vor circula doar până la Poşta Mare, nemaiajungând pe Calea Sever Bocu. Autobuzele de pe linia 40 vor circula de pe Calea Sever Bocu până la Bastion.

După-amiază va fi deschisă oficial cea de-a opta ediție a Târgului de Crăciun și va fi pornit iluminatul stradal de sărbători. Totul începe la ora 17, cu un concert de fanfare, iar jumătate de oră mai târziu primarul Nicolae Robu va aprinde luminile, inclusiv cele din bradul de Crăciun și cortina de 60.000 de leduri, montată în fața Operei. La ora 18 se va juca Hora Unirii, urmată de spectacolul „Uniţi sub tricolor – în Banat la noi acasă”, susţinut de Ansamblul Timişul. Concertele continuă cu Andi Band, Desant și Proconsul, iar la ora 22 este programat focul de artificii.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago