Categories: Primăria Timişoara

Dupa 7 luni: Cojocari, chemat la prefectura sa explice „puciul” ratat din iunie 2014

Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a fost convocat la prefectură, să dea explicații despre plenul CL din 6 iunie 2014, când s-a încercat schimbarea viceprimarului Dan Diaconu. Totul, din cauza unei solicitări făcute, acum șapte luni, de foștii țărăniști, actuali independenți, Bogdan Herzog și Flavius Boncea. „Nea Jean” e foarte liniștit.

În luna iunie 2014, după ce schimbarea viceprimarului Dan Diaconu a căzut la un vot, țărăniștii – pe atunci – Bogdan Herzog, cel care ar fi trebuit să-l înlocuiască pe liberal, și Flavius Boncea au făcut o adresă către Prefectura Timiș, solicitând anumite clarificări. Herzog detaliază pe pagina sa de Internet: „Cum a putut primi aviz de legalitate cererea de excludere din CLT înaintată de colegii liberali, din moment ce așa-zisa excludere a mea și a lui Flavius Boncea din PNȚCD urma să se întâmple peste 3 zile? Aveau dreptul unii consilieri să solicite unilateral excluderea altor colegi, doar pentru că așa vor ei, fără să aibă niciun document la bază? De ce au fost introduse punctele respective pe ordinea de zi? În fine, solicitam și verificarea legalității documentului prezentat în dimineața zilei de 6 Iunie de către Organizația Municipală a PNȚCD (la vremea respectivă) pe care apare o ștampilă care nu există din punct de vedere legal (?!)”.

Herzog recunoaște că aproape că uitase de adresa respectivă, dar, dacă tot și-a amintit, enunță și alte întrebări la care așteaptă răspuns. „A cedat dl secretar unor presiuni și a convocat o ședință a consiliului local fără să aibă o bază legală, ci în baza promisiunii că între timp i se vor aduce niște documente? Dacă da, cine i-a făcut această promisiune? A semnat domnul primar Robu referatul constatator ce însoțește proiectul de hotărâre în timp ce era plecat din țară? Dacă nu, cum s-a putut efectua convocarea consiliului local cu 3 zile înainte? A semnat cineva în locul Domniei Sale? Dacă da, cine? Sau proiectul de hotărâre s-a făcut inițial fără referat, iar acesta a fost făcut pe genunchi și semnat în dimineața votului? Ce ștampilă apare pe documentul pus la dispoziția Consiliului Local, din moment ce unica ștampilă legală consfințea tocmai calitatea subsemnatului și a dlui Boncea? A confecționat cineva o ștampilă? Dacă da, cine și la cererea cui? (…) În urma circului oribil la care am asistat în data de 6 iunie 2014 cineva trebuie să raspundă, dacă nu pentru moralitate măcar pentru legalitate. Sincer, nu știu dacă dl Cojocari este principalul vinovat, dar dacă nu, mă aștept să spună ce s-a întâmplat în acele zile”, notează actualul consilier independent.

Secretarul PMT, Ioan Cojocari, e mai mult decât liniștit. „Herzog şi Boncea au făcut o cerere la Prefectura Timiş, după acea şedinţă furtunoasă cu schimbarea viceprimarului Dan Diaconu, să întrebe dacă era legal să se pună în discuţie schimbarea lor. Prefectura a ţinut-o la sertar vreo șapte luni şi m-am trezit acum că să vin să depun o întâmpinare. Ei reclamau că şedinţa de consiliu local nu a fost statutară, dar aceasta s-a făcut la cerererea consilierilor. O treime din consilieri o poate convoca, au solicitat şi unii, şi alţii – şi PSD, şi PNL”, spune „nea Jean”. Cojocari susține că oricum nu avea cum să se pronunțe, de exemplu, asupra autencității ștampilei innovate de Herzog, chestiune de competența unei instanțe. „Nu am fost sancționat niciodată. Am avut numai calificative de la «excepțional» în sus. Am mai fost în Comisia de Disciplină, dar numai așa simți că trăiești. Plângeri penale am însă din plin”, afirmă secretarul PMT. Cojocari are și el o întrebare pentru Herzog: „Dacă se alegea viceprimar, era statutară ședința?”

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

7 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

9 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

12 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

12 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

13 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

13 ore ago