Categories: Primăria Timişoara

Epistola de la Robu catre Ponta: Va rog sa alocati cel putin 10 milioane de lei pentru Spitalul de Copii

Ca să nu mai fie acuzat că se plânge doar pe Facebook, primarul Nicolae Robu a decis să apeleze și la poșta convențională. El a trimis premierului Victor Ponta și ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, o scrisoare în care cere, negru pe alb, mai mulți bani pentru construcția corpului B al spitalului de copii.

Anul trecut, guvernul a alocat, în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, cinci milioane pentru lucrarea de la spitalul de copii. În 2015, primăria a fost anunțată că de la bugetul de stat va primi, pentru acest obiectiv, o sumă similară. Primarul Nicolae Robu e nemulțumit de situație. „În campania din 2012 spuneam mai în glumă, mai în serios că 80% din banii pentru construcția acestei clădiri ar trebui să vină de la bugetul de stat. Eram convins că nu vor veni, dar, pentru un obiectiv de larg interes pentru întreaga țară, pentru că vin aici părinți cu copii din Botoșani, din Constanța, din Tulcea, consider că ar trebui ca cel puțin 50% din fonduri să provină de la bugetul de stat. Acel nou corp se ridică, se lucrează foarte serios. În 2015 va fi nevoie de mult mai mulți bani, noi dorim ca în primul rând banii să vină de la bugetul de stat și să venim noi cu completare”, spune edilul. Bugetul local prevede pentru această lucrare, estimată cu tot cu dotări, la 100 de milioane de lei, zece milioane.

„Până în prezent, Guvernul României a alocat de la bugetul de stat pentru această investiţie o sumă de 5 milioane lei, pe care a şi virat-o efectiv în conturile Primăriei Timişoara în luna decembrie 2014, spre final de an. Am mulţumit public şi vă mulţumesc şi acum pentru ea. Pentru 2015, aşteptările noastre erau să primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, dacă nu există posibilităţi pentru atât, cel puţin zece milioane lei. Am aflat cu surprindere că, în 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot cinci milioane lei, cât a primit şi în 2014. Domnule Prim Ministru, vă rog, în numele cetăţenilor Timişoarei şi al unei bune părţi din cetăţenii României din întreaga ţară, care recurg la serviciile Spitalului de Copii «Louis Ţurcanu», să dispuneţi suplimentarea acestei sume la minimum minimorum 10 milioane, astfel încât noua investiţie să se poată derula într-un timp rezonabil”, i-a scris primarul premierului Victor Ponta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

7 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago