Categories: Primăria Timişoara

La Michelangelo nu se stie cand reincep lucrarile, fiindca e prea frig noaptea

Vremea bună s-a instalat de câteva zile la Timișoara, însă lucrările de la pasajul subteran Michelangelo sunt încă în stand by. De vină este… prognoza meteo, care, conform primarului Nicolae Robu, nu se mai adeverește în ultima perioadă! În aceste condiții, e posibil ca traficul să nu fie redeschis până la Paște.

Teoretic, pentru ca intersecția de la Michelangelo să fie 100% funcțională, ar mai fi nevoie de două săptămâni de lucru efectiv. Asta susține, încă din iarnă, primarul Nicolae Robu, conform căruia, pentru deschiderea circulației, este nevoie de finalizarea hidroizolației în subteran, urmată de așternerea a trei straturi de asfalt. În prezent, operațiunea este aproape încheiată la intrarea, respectiv ieșirea în „tunel”, unde asfaltul a fost deja așternut în două straturi. Totuși, încă nu se lucrează, deși vremea s-a încălzit simțitor. „Vedeți ce variații de temperatură sunt. În noaptea de joi spre vineri au fost -2 grade, deși în timpul zilei este cald. Noaptea trebuie să fie constant peste 5 grade”, explică Robu stagnarea. Edilul recunoaște că nu știe când va fi gata pasajul subteran. „Nu vă pot spune când vor fi reluate lucrările. Vremea se schimbă, vedeți că și prognozele meteo nu se mai adeveresc. Vom începe dacă vom vedea că temperaturile vor fi ridicate. Pe săptămâna viitoare se anunță că noaptea vor fi peste 5 grade, dar trebuie să și vedem, că nu ne mai putem baza pe prognoze”, spune primarul Timișoarei. Realizarea pasajului subteran și reamenajarea intersecției costă aproximativ 50 de milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri europene.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

5 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

14 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago