Categories: Primăria Timişoara

Piata Libertatii, animata cu muzicieni, pictori si… soldati! Copacii mai asteapta

Cu schimb de gardă și artiști care să ofere reprezentații live – așa vede primarul Nicolae Robu Piața Libertății, după terminarea lucrărilor de reabilitare. El le răspunde celor care critică „Piața Roșie”, în prezent un spațiu deschis, fără arbori și fără pic de mobilier urban. Asta, după ce, la finele lunii ianuarie, edilul anunțase că în zonă nu vor fi nici terase.

Piața Libertății nu are cum să fie un parc unde oamenii stau pe bănci, la umbră. Asta le transmite primarul Nicolae Robu timișorenilor care se întreabă ce se va întâmpla în zonă, după ce se va termina șantierul aflat în desfășurare de un an și jumătate. „Piața Libertății va fi folosită așa cum sunt piețele în general în lume, nu ca loc de stat pe bancă, la umbră. Asemenea locuri sunt în parcuri. Piața Libertății va fi un loc plin de viață, în primul rând cultural-artistică. Studenții de la Facultatea de Muzică vor avea reprezentații acolo în fiecare zi, am discutat deja cu decanul. Vor fi cvartete de coardă, vor fi formații de instrumentiști cu instrumente de suflat, vor fi chitariști, vor fi și alte genuri muzicale. În altă parte vor fi pictori, graficieni, caricaturiști”, spune primarul Nicolae Robu. Mai mult decât atât, edilul are și altă idee, despre care crede că ar avea mare succes, atât la turiști, cât și la timișoreni. „Vom avea inclusiv ceva spectaculos, este o idee, nu este încă dusă foarte departe. Vrem să facem, în colaborare cu garnizoana, și un schimb de gardă. Vor fi și reprezentanții de fanfară militară”, afirmă primarul.

În timpul lucrărilor de reabilitare, din Piața Libertății au fost tăiați aproape toți copacii, spre nemulțumirea mai multor timișoreni, care au protestat și în stradă, și pe rețelele de socializare. În plus, cercurile concentrice de cărămidă clincherizată și piatră naturală au adus deja zonei o nouă denumire: Piața Roșie. Dacă nu se știe câți arbori vor fi până la urmă acolo, un alt lucru este stabilit. „În Piața Libertății nu vom avea terase, acolo nici nu avem prevăzute instalații electrice. Și nici nu sunt necesare terasele”, a anunțat Robu. La începutul lunii martie, în zonă a fost plantat un copac: un paltin de o tonă și jumătate, adus din pepiniera Horticultura. Primarul a promis că vor urma și alții.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

21 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

58 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago