Tiuch: Robu ar fi un primar bun, dar intr-un orasel din… Garcia Marquez

Social-democrații au declanșat tir deschis la adresa primarului Nicolae Robu. Cel mai recent „trăgător”: deputatul Cătălin Tiuch. Acesta crede că liberalul nu are anvergura necesară pentru a fi edilul șef al Timișoara și îl invită cu el la București, pentru a-l duce pe la ministerele care pot susține proiectele orașului de pe Bega.

tiuch

Deputatul Cătălin Tiuch nu înțelege de ce primarul Nicolae Robu susține apăsat că Timișoara nu este sprijinită de guvernul de la București și crede că edilul greșește având atitudinea pe care o are. „Toate investițiile mari din Timișoara sunt finanțate de la bugetul de stat și prin fonduri europene. E bine că astfel se degrevează bugetul local, dar e păcat că nu se spune acest lucru mai des. La dezbaterea pentru centură, Timișoara a fost singurul municipiu nereprezentat la nivel de primărie. Degeaba merg parlamentarii, dacă Tehnicul de la primărie nu vine”, spune Tiuch. Deputatul are și o explicație pentru acest lucru și face apel la… literatură. „Nicolae Robu nu se ridică, din păcate, la nivelul funcției de primar al municipiului Timișoara. Poate ar fi un bun primar într-un orășel din Garcia Marquez, unde se joacă prost fotbal și lumea stă la mici. Nu poți să înghesui orașul pe Facebook. Primăria este blocată în ceartă și încremenită în proiecte. Nicolae Robu este încremenit în timp, are aceleași discursuri ca și Gheorghe Ciuhandu în 1996 sau 2000”, susține social-democratul. Acesta îi întinde totuși primarului o mână de ajutor, dacă vrea să-și susțină proiectele în capitală „Îl invit să vină la București cu mine, luni dimineață, la ora 6,20, cu avionul. Dacă nu vrea cu avionul pentru că nu poți să intri pe Facebook, mergem cu mașina. Îl voi duce unde are nevoie de sprijin pentru proiecte. Eu cred că ar trebui să întoarcă vizitele miniștrilor Guvernuluui Ponta, care au venit la Timișoara”, a încheiat Cătălin Tiuch.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

liviu a spus: (martie 12th, 2015 at 16:27 )

Foarte bine spus!

flo a spus: (martie 12th, 2015 at 19:39 )

Da asta cine e acest tiuch si ce il recomanda pe el ca si parlamentar?…pai ba prietene da tu de ce esti in camera deputatilor?…ai facut lobby pentru centura?..lasa tu primarul ca nu e treaba lui sa faca centura….ce e cu gandirea asta de secolul 16?…pai ce trebuie sa faca primarul unuia dintre cele mai importante orase ale tarii sa se duca la guvern sa ceara mila?…pai voi parlamentarii de Timis ce beliti pe acolo…voi ce faceti?…tu mai exact ce ai facut de cand esti parlamantar pentru orasul asta?…ba voi aveti impresia ca toata lumea e proasta si pune botul la vrajeala asta?…pai eu vad realitatea nu vrajelile vostre de parlamantari..

rrobusor a spus: (martie 12th, 2015 at 21:19 )

rrobisor iarasi confabuleaza! are un mare cult al personalitatii! ca si ceausescu-ceasca (a carui sustinator a fost, presedintele studentilor pcr), ca si base (ca doar cu oamenii lui ii place sa palavrageasca: ostafi&popa, tot fosti nomenclaturisti asc-pcr)! PUNCTUL 8-PROCLAMATIA de la TIMISOARE ESTE OBLIGATORIE, chiar si la 25 ani de la redactare si lansare! bine si psd nu sta prost la capitolul nomenclaturisti: ilici, bojinel, iliuta!

dumitru a spus: (martie 12th, 2015 at 21:48 )

Bravo! cred ca e cel mai activ deputat din Timis. Eu de altii, de pe la alte partide nu aud nimic, numai in campanie.

Dorina a spus: (martie 12th, 2015 at 22:42 )

Da, bine spune deputatul! Prea multa galagie face Robu, ii place scandalul politic. Mai trebuie sa i se si raspunda. Prea tace toata lumea.

Adrian a spus: (martie 12th, 2015 at 22:51 )

Ce mai face primaru`? De pe Facebook adunata „executie din plonjon cu capul la 10 cm de vinclu” A dat cu capu-n vinclu si dupa a scuipat coji de seminte. Ca doar „aia de la Bucuresti” nu fac la fel?! Robu se vrea Maradona de Banat si viseaza la transferul de la ACS Poli la Barcelona. Ca acolo e fabulos: vin banii. Gata! E timpul sa-l trezim! Dl. Robu, ati preluat Timisoara cu proiectele lui Ciuhandu, ati continuat lucrarile intr-un mod haotic si acum va plangeti ca nu sunt bani. Pastrati-va calmul, lasati can-canurile de la primarie, driblati Bucurestiul, sprintati pana la Bruxelles si convingeti ca meritati banii.

Diana a spus: (martie 12th, 2015 at 23:11 )

Stai, ceri bani, mesteci Orbit. Vizitez destul de des site-urile de informare locala si am observat ca dl. deputat Tiuch este printre putinii reprezentanti ai clasei politice banatene care a atras atentia asupra lipsei de profesionalism a domnului Robu. Domnul primar repeta vechea placa cu „nu sunt bani’. Lipsa de implicare a domnului primar e evidenta. Se vede doar la taierea de panglici sau la achizitii de palmieri. Orasul e un santier imens, incremenit, in care timpul s-a oprit. Nimic nou pe frontul de vest. Da, banii sunt putini, dar sunt si trebuie sa fie ceruti cu perseverenta, cu inteligenta. Domnul Robu trebuie sa inteleaga ca nu mai este rector, este primar.

Cristi a spus: (martie 12th, 2015 at 23:24 )

Robu se vrea Messi de Banat. Dribleaza, fenteaza, inscrie pe Facebook „executie din plonjon cu capul la 10 cm de vinclu”, povestea merge mai departe, dar la urmatoarele alegeri locale alegatorii o sa-i dea al doilea galben. Eliminare. Robu e un ca Banel Nicolita care alearga fara oprire 90 de minute ca mai apoi sa inscrie in propria poarta. Da, arbitru a fost de vina. Si banii nu mai vin…
Toti copiii se viseaza un Ronaldo, un Hagi, un Messi, dar dl. primar trebuie sa se trezeasca. Sa dribleze la Bucuresti, sa incante Bruxelles cu „golurile” pe care le inscrie si o sa primeasca banii pentru a ridica Timisoara la nivelul pe care il merita. Haideti domnule Primar, hai cu egalarea ca se poate. Mai cu viata! Impresionati-ne cu proiectele terminate, nu cu cele incepute si lasate in paragina!

flo a spus: (martie 13th, 2015 at 08:55 )

Sa ne intelegem…nu vreau sa par sustinatorul numarul 1 al lui Robu dar citind comentarile nu ma pot abtine.
@Dumitru:e cel mai activ deputat…pentru chestii minore poate…dar orasul asta are nevoie in primul rand de chesti serioase…gen centura…gen spital de copii…gen spitalul de pe Torontal…gen legaturi la autostrada.
@Dorina:rolul deputatului de Timis e sa faca cat mai multe chestii pentru oamenii care l-au votat..nu sa se bage la discutii cu primarul unui oras mai ales gand partidul din care face parte e la guvernare si da 2 bani pe Timisoara.
@Diana-primarul nu trebuie sa se duca sa cerseasca la Guvern banii pe care judetul/orasul ii trimite la centru.Primarul trebuie sa aibe un proiect iar guvernul sa-l sustina.Inceteaza cu gandirea asta vasala…trebuie sa mearga sa ceara…pai e cersetor?..Guvernul trebuie sa te respecte pe tine platitor de taxe in primul rand si sa sustina proiectele care iti pot garanta dezoltarea regiuni si implicit a calitatii vietii.
@Adrian/Cristi-voi sunteti aceiasi persoana cu nickname-uri diferite asta e clar.Pai ce legatura are faptul ca primarul face miscare si posteaza chestia asta pe contul de facebook?….tu esti genul de om care singura lui activitate extra-serviciu e bautul berii la TV.
In 2016 sunt alegeri si atunci se vor vedea daca toate actiunile primarului au fost sau nu cu folos.O chestie oricum e mai mult decat evidenta…doar daca esti foarte prost nu poti sa o vezi…si asta e ca actualul guvern.si cele din inaintea lor nu au dat 2 lei pe Timisoara/Timis.Sa fii din PSD in actualul contex si sa vi sa zici ca primarul e de porc si ca guvernul actual(care na e PSD) a facut si face atata pentru Timisoara iti trebuie mult curaj…si cine crede asta e ..mai putin dotat intelectual.Numa bine
P.S.Cautati realitatea nu povestile parlamentarilor

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Top