Categories: Politicieni

Alegerile din PSD Timis dureaza cinci saptamani, Grindeanu asteapta contracandidati

Alegerile din PSD Timiș încep pe 20 aprilie și se vor finaliza după mai bine de cinci săptămâni. Pe 29 mai este programată, teoretic, conferința județeană care va desemna conducerea filialei Timiș a social-democraților. Președintele interimar Sorin Grindeanu este, momentan, unicul care a anunțat că vrea funcția supremă în partid.

Biroul Permanent Județean al PSD Timiș a decis ca, din 20 aprilie, să înceapă alegerile în filială. „Sunt 605 organizaţii locale, suntem organizați în mare parte după secțiile de votare. Conferința județeană va avea loc la final, probabil pe 29 mai, dar nu e neapărat bătută în cuie această dată. Aici vor fi aleși atât președintele organizației, cât și consiliul judeţean al PSD, urmând ca acest consiliu judeţean să aleagă ceilalţi membri ai Biroului Permanent Judeţean – preşedinte executiv, secretar executiv şi vicepreşedinte la nivel de judeţ”, a declarat, joi, Sorin Grindeanu, președintele interimar al social-democraților timișeni. Conform acestuia, la alegeri se va ține cont obligatoriu de modificările de statut operate acum trei săptămâni, la Consiliul Național al PSD. „E vorba despre cei care care sunt în diverse faze, urmărire penală, cercetare, poate au avut zile de arest. Aceștia nu vor putea candida”, mai spune Grindeanu.

Sper să fie concurență pentru toate funcțiile. Cred că această competiție va exista, dar eu candidez la o singură funcție, nu la mai multe. Restul pot să candideze la ce vor, dacă îndeplinesc condițiile impuse de statut nu-i împiedică nimic să-și depună candidatura. Desigur, trebuie îndeplinite toate criteriile de integritate adoptate la Consiliul Național. Nu e nimeni mai cu moț, nu suntem un SRL”, a completat președintele interimar. Acesta a spus că-și va depune candidatura pentru funcție și, pentru moment, este singurul care și-a anunțat public această intenție. Sorin Grindeanu nu vrea să vorbească despre o eventuală candidatură la Primăria Timișoara. „Oricine își dorește să candideze pentru o funcție, și n-o face de dragul de-a candida, trebuie să fie și propus de structurile de partid. Vă voi răspunde la această întrebare după conferința de alegeri”, a mai spus deputatul de Timiș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago