Categories: Primăria Timişoara

La terasele din Piata Operei nu se poate vinde alcool de sarbatorile religioase!

Cu restricții la vânzarea de băuturi alcoolice și cu mesele și scaunele amplasate la fix nouă plăci de pavaj de zona verde din Piața Operei – sunt doar două dintre condițiile pe care trebuie să le respecte, în acest an, cei care doresc să dețină terase în centrul Timișoarei. Noul regulament de funcționare a acestora va fi votat în viitorul plen al CL.

Mai multe amplasamente de terase vor fi scoase la licitație în acest an, după ce expiră contractele actuale. Șapte dintre ele vor putea fi licitate în perioada imediat următoare, după ce consilierii locali vor aproba noul regulament de funcționare a teraselor. Contractele vor fi încheiate pe durata unui an, cu posibilitate de prelungire pentru cel mult tot un an. Proprietarii de terase trebuie să respecte cu strictețe regulile legate de culori și amenajarea mobilierului, iar vitrinele frigorifice trebuie amplasate în așa fel încât să fie mascate reclamele publicitare. În plus, cei care se prezintă la licitație trebui să prezinte un plan întocmit de un proiectant autorizat din care să rezulte faptul că „societatea are punct de lucru de alimentație publică în functiune, cu grup sanitar propriu la mai puțin de 250 m față de amplasamentul licitat”.

Cea mai neobișnuită prevedere a regulamentului de funcționare a teraselor este însă cea legată de… programul sărbătorilor religioase. „În perioada de sărbători religioase, programul teraselor va fi adaptat solemnităților și activităților desfășurate de cultele religioase în perimetrul în care sunt amplasate terasele sezoniere. Se interzice în perioadele respective comercializarea băuturilor alcoolice”, precizează prevederea legală. Primarul Nicolae Robu e uimit. „Chiar nu știu de unde apare asta, eu nu am discutat subiectul ăsta. Probabil s-a preluat din inerție, chiar e ciudat, o să mă interesez de unde provine asta, că e ciudată”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul.

Noul regulament stabilește exact și locurile unde vor fi așezate, la vară, terasele. Acestea vor fi, așa cum a anunțat deja primarul Nicolae Robu, pe mijlocul celor două laturi ale pieței. Ca să fie siguri că nu încalcă regulile, comercianții vor fi nevoiți să… numere plăcile din pavaj! „Cele două laturi ale Pieței Victoriei, Corso și Surogat, se vor amenaja astfel, începând de la scuarul central: o zonă pietonală pentru promenadă cu lățime de 3.78 metri (nouă plăci pavaj cu dimensiunile 42×42) pentru a îmbogăți relația vizuală a trecătorilor cu spațiul verde central amenajat; o zonă pe care se vor amenaja terasele sezoniere, între alveolele cu arbori, cu lățimea de 5,88 m (14 plăci de pavaj cu dimensiune 42×42); o zonă pietonală pentru accesul în spațiile comerciale până la frontul construit al clădirilor ce compun piața (cu lățimea de aproximativ 3 m, în funcție de aliniament)”, scrie în anexa proiectului care va fi supus votului în viitorul plen. „Sunt stabilite niște reguli foarte clare, de unde să înceapă terasa dinspre zid și unde să se termine înspre parc. Trebuie să asigurăm o anumită lățime a aleilor pietonale, atât înspre clădiri, cât și înspre parc. Acoperirea teraselor va fi cu marchiză și le impunem să și împrejmuiască terasa cu jardiniere cu flori”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

7 ore ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

8 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

8 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

8 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

8 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

10 ore ago