Categories: Primăria Timişoara

Robu face sondaj despre Decebal „cvasineremarcatul” din Piata Libertatii

Pentru că trece aproape neobservată, statuia lui Decebal din Piața Libertății va fi mutată de acolo. Primarul Nicolae Robu a luat deja această decizie, dar acum a dat drumul unui nou sondaj pe Facebook, întrebându-i pe timișoreni dacă sunt de acord cu mutarea și cerându-le să propună și un nou amplasament.

Sondajul cu numărul 50 inițiat de primarul Nicolae Robu are ca temă statuia regelui dac Decebal, aflată, în acest moment, lângă Casa Armatei, în Piața Libertății. Edilul a anunțat deja că intenționează să mute monumentul, pe motiv că este „eclipsat” de statuia din centrul pieței, dar acum vrea să știe și ce părere au timișorenii despre asta. „În Piața Libertății, există, din anii 1960, o statuie a regelui dac Decebal. Din păcate, ea a fost cvasineremarcată de timișoreni și vizitatori, datorită poziției sale marginale în piață în raport cu monumentul central -statuia Sfântului Ioan Nepomuk-, dar și datorită diferenței de maiestuozitate în raport cu acest monument. Ținând seamă de anvergura personalității lui Decebal şi de ce a însemnat el pentru istoria noastră, avem o datorie de onoare să-l omagiem la superlativ (…) Iată de ce eu consider că se impune realizarea unui complex statuar cu Decebal, Burebista şi Traian, amplasat într-o locaţie în care să reprezinte entitatea dominantă”, a scris primarul pe Facebook.

Robu pare convins că mare parte din timișoreni nici măcar nu știau că în Piața Libertății există un astfel de monument. „După ce vă răspundeţi sincer, în gând, la întrebarea «Am remarcat până acum existenţa statuii lui Decebal în Piaţa Libertăţii?», vă rog să clicuiţi Like, dacă sunteţi de acord cu cele spuse de mine mai sus, respectiv să postaţi textul «Dislike, acum cu Decebal v-aţi găsit să aveţi treabă?!», dacă nu sunteţi de acord. În cazul în care sunteţi de acord, vă rog ca, după ce clicuiţi Like, să postaţi o propunere de locaţie pentru noul complex statuar -Decebal, Burebista și Traian”, a mai notat edilul. Cei care și-au găsit timp să comenteze la această postare par, în majoritate, de acord cu mutarea statuii, deși au existat și voci care l-au apostrofat pe Robu că tocmai cu Decebal și-a găsit să aibă treabă, iar un alt comentator a propus și următoarele statui: Menumorut și Gelula!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

32 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago