Categories: Primăria Timişoara

Timisorenii au gasit o utilitate Pietei Libertatii fara copaci: la iarna ar putea fi… patinoar! / FOTO

Timișorenii fac haz de necaz în ceea ce privește Piața Libertății. Unii dintre ei cred că aceasta va rezolva problema lipsei unui… patinoar de mari dimensiuni! Pe Facebook, pe pagina specială dedicată celor care preferau Piața Libertății verde, a apărut deja prima simulare.

Vechiul aspect al Pieței Libertății, plină de copaci și verdeață, este regretat de unii timișoreni. Ei au creat pe Facebook o pagină specială, unde postează frecvent fotografii cu piața de dinainte de începerea lucrărilor de reabilitare. Comentariile postate de cei care le vizualizează sunt, în majoritate covârșitoare, de genul „Te simțeai bine în Piața Libertății! Nu vă este dor sau măcar nu sunteți nostalgici după copaci, bănci , porumbei și oamenii pe care îi întâlneai stând la odihna umbrei unui copac? Mie da”. Lucrările în Piața Libertății sunt însă aproape de finalizare, iar cercurile concentrice roșu-gri care au luat locul copacilor le dau idei… năstrușnice timișorenilor care contestă logica acestui proiect. Oamenii au ajuns la concluzia că, la cum va arăta piața, la iarnă, ea va fi spațiul perfect pentru un patinoar ad-hoc, pe care pietonii îl vor putea traversa numai cu foarte multă grijă, în caz contrar riscând să ajungă la… Ortopedie!

Primarul Nicolae Robu spune însă că Piața Libertății, în noul format, este gândită ca piață de evenimente, după modelul piețelor din marile orașe ale Europei. „Văd foarte multe opinii exprimate în totală necunoaştere a istoriei Pieţei Libertăţii. Piaţa Libertăţii a fost gândită ca piaţă de evenimente. Ea s-a şi numit «piaţă de paradă» şi a servit unor evenimente cultural-artistice şi militare o bună vreme. Dacă vă uitaţi la Top 25 pieţe europene, veţi vedea că în 23 dintre ele nu există niciun copac (…) Timişoara oferă o mulţime de parcuri în care se poate sta pe bancă la umbra copacilor, dar un oraş ca Timişoara are nevoie de pulsaţie cultural-artistică în aer liber şi asta trebuie să se întâmple în pieţe: în Piaţa Unirii, în Piaţa Victoriei, în Piaţa Libertăţii”, afirma edilul. Timișorenii care speră că vor fi plantați și mulți copaci, astfel încât numărul lor să se apropie de cel de dinaintea reabilitării, nu au însă parte de vești bune. „O să fie un număr de copaci, dar nu o să fie transformată piaţa în parc. Să plantezi 100 de copaci în Piaţa Libertăţii mi se pare aberant”, mai spunea Robu. în Piața Libertății mai sunt acum trei copaci din „vechea gardă”, iar la începutul lunii martie a fost plantat un paltin. (sursa foto: Facebook.com)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

16 secunde ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

53 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago