Cand Robu si Popa tac in papusoi, iese Pirtea la atac

Mișto opoziție avem în Timișoara! Ar fi chiar sublimă, dacă n-ar lipsi cu desăvârșire. Poate să facă Guvernul Ponta ce vrea mușchii lui, că nu va avea nicio reacție de la PNL Timiș. Pot parlamentarii PSD să dea o lege privind acordarea de pensii speciale doar pentru membrii social-democrați, că tot nu i-ar scoate din adormire pe liderii PNL. Eventual s-ar înscrie la PSD, ca să prindă o pensie mai bună. Așa cum n-au scos o vorbuliță nici când onor aleșii partidelor din arcul guvernamental și-au votat pensii speciale, într-un total dispreț față de întreaga țară. Unde ați văzut o golănie mai mare, un conflict de interese mai puternic, o șpagă legiferată, ca niște indivizi să-și voteze majorarea propriilor venituri? L-ați auzit pe co-președintele PNL Timiș, Nicole Robu, vociferând? L-ați auzit pe celălalt co-președinte, Dan Popa, protestând? Nici vorbă. Dar nici măcar cei din eșalonul II, din droaia de vicepreședinți și frecători de mentă din filială n-au scos o vorbă. Cum nimeni n-a crâcnit nici când aceeași aleși ai PSD au vrut să dea atacul final la legile Justiției.

În privința lui Robu am înțeles de pe Facebook. După ce s-a finalizat Pasajul Michelangelo, acum „se ocupă de sufletul său”. Bașca jubilează faptul că melodia sa „Ca marea” are 10.600 de vizualizări pe YouTube. Așa că n-are timp de fleacuri. Dar nici Dan Popa n-are cinci minute să facă și el nițică opoziție? Se pare că nu. Poate nu vrea să-l supere pe partenerul său de afaceri de la UNPR, Ion Răducanu, care asigură stabilitatea în numele interesului național. DeBanat a făcut un mic sondaj printre politicienii din Timiș, imediat după începerea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta. Întrebarea era simplă: „Ar trebui să demisioneze Ponta?”. Reiau halucinantul răspuns al lui Dan Popa: „Mi se par lucruri foarte rapid spuse și nefondate. Simplul fapt că e pus sub urmărire pentru mine este complicat”.

Așadar, în perioada în care toți liberalii, dar și o bună parte a societății civile cereau demisia lui Ponta, lui Popa lucrurile i se păreau „complicate”. Păi cu o asemenea opoziție, PSD Timiș ar putea s-o ducă din chef în chef. Nu sunt adeptul înjurăturilor ca la ușa cortului, al acuzelor făcute în fiecare zi. Dar, așa, măcar de formă, chiar nu poți măcar să te prefaci că ești în opoziție? Altădată, dacă nu ieșeau liderii, măcar se scria câte un comunicat de presă la evenimente care solicitau reacții. Nimic! Ai putea spune că singura opoziție la nivel local la PSD este… PSD. Dacă…

Dacă nu ar exista în ultima perioadă vocea tot mai puternică a rectorului UVT, Marilen Pirtea. După ce și-a „descoperit” prin vreun sertar uitat carnetul de PDL-ist (transformat acum într-unul PNL), Pirtea a devenit una dintre cele mai puternice voci ale Opoziției. E drept, același Pirtea, anul trecut, era pe punctul de-a candida pentru PSD la alegerile parțiale de pe Colegiul III. Ce s-o fi întâmplat în relația acestuia cu PSD e mai greu de spus, dar e clar că rectorul UVT este una dintre cele mai puternice voci civice/politice ale Timișoarei. Încă de la propunerea ca dezbaterea finală dinaintea turului II de scrutin între Klaus Iohannis și Victor Ponta să aibă loc la UVT. Lucru care i-a inflamat atunci la maxim pe PSD-iști. Ultima reacție a lui Pirtea vizavi de pensiile speciale votate de parlamentari depășește însă chiar și cele mai virulente atacuri la adresa nesimțirii celor din arcul guvernamental. „Vă place să vă numiți aleșii neamului, dar ați cam uitat de neam!”, a spus printre altele Pirtea. Ce poate fi mai concis și corect spus despre golănia din parlament?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

cetatean a spus: (iunie 22nd, 2015 at 07:54 )

A început deja campania electorală pro-Pirtea și noi nu știim?

V.V.D.Toth a spus: (iunie 22nd, 2015 at 09:46 )

Omu’ cu nume pe pârţ ( Pîrţea) cand spunea ,,…..ati cam uitat de neam” cred ca se referea la neamurile lui de boci si basisti…… Vad ca si-a inceput campania electorala. Ce-a zis acritura asta : e vremea rectorilor , hai si eu …. Nema sansa nene RECT-OR..

pdl-iti dezamagit a spus: (iunie 22nd, 2015 at 11:17 )

aa este…Robu si Popa dorm in papusoi, Robu cred ca e ocupat cu problemele de la Primarie iar pe Dan Popa il doare in cot de vechii PDL-isti care asteptau un suflu nou i mai multa implicare…
nema opozitie, fratilor!!!

un partid de pupincuristi, de vuvuzele si de tate = PNL Timis

nea ino a spus: (iunie 22nd, 2015 at 12:07 )

Nea ino la 7,35 nu dormeai de grija lui rrobisor si popika….? si postai cu zambet amar in fituica ta cam saracuta (adio sponsoreala)??? Dar las ca vine campania (h)electorala si sar bastanii (indiferent de partidut) cu parai la mata si atunci vei fi mai vesel!

Gaiţa Oana amanta defunctului BREND OsTAPciuC a spus: (iunie 22nd, 2015 at 14:56 )

Pe surse din partidul meu „de ale membrilor”
POPA-RADUCANU (asociati la Auto-Europa) – OSTAFICIUC + oana gaita = MERITOCRATIE? Robule ce faci?
„Daca tot se vorbesc aceste lucruri si in partid si in afara lui, nu e drept oare sa fie cunoscute? Ca doar ne privesc pe toti! Soarta oamenilor depinde de politicieni. Atunci, sa se cearna cei care sunt tradatori, cei care sunt prefacuti si cei care isi urmaresc fara scrupule interesul propriu! Astfel, ramane un partid curat care poate ajunge la guvernare si o va face corect!
Sa plece tradatorii! Ca cel care tradeaza o data, o va face de mai multe ori!
Scrieti si asta! Macar li se da o sansa oamenilor sa se apere de barfe, nedreptati sau sa isi exprime punctul de vedere! Vor fi oare destul de demni sa recunoasca ceea ce a afirmat fiecare? Ca nu poti improsca noroiul asupra altora fara sa iti asumi si consecintele!
E veche istoria in care oamenii dintr-un partid au distrus pe altii, i-au pus pe unii impotriva celorlalti cu astfel de barfe iar dupa aceea au migrat catre alt partid politic si au folosit informatiile acestea impotriva partidului din care au plecat. De ce sa nu iasa din timp la iveala barfele si din timp sa poata cei barfiti sa se apere? Asa este corect!
Asa se poate scapa partidul si de oameni ca Gaita despre care se speculeaza ca isi santajeaza colegii. Daca face asta si are relatii in presa, ce ar opri-o sa nu ii santajeze pe toti? E foarte urat sa santajezi oamenii ! Indiferent ca e vorba de lucruri adevarate sau de barfe! Daca cineva are cunostinta de fapte penale, e normal sa faca denunt, daca nu are si doar sicaneaza pt ca are relatii in presa, sa fie destituita din functie! Prea multa tensiune si pentru ce? In tot acest timp, PSD- ul mai fura ce mai e de furat prin pensii speciale! O zi buna!”

PCR a spus: (iunie 22nd, 2015 at 14:56 )

pe surse din partidul meu „de ale membrilor”
POPA-RADUCANU (asociati la Auto-Europa) – OSTAFICIUC + oana gaita = MERITOCRATIE? Robule ce faci?
„A venit o membra si spunea ca Oana Gaita ii santajeaza pe ai ei.. Nu a vrut sa imi dea detalii. Oamenilor le este frica. De numirea Olimpiei ca presedinta la OFL cu ajutorul lui Vasile vorbesc multi dar nimeni nu are probe. Ca doar nu a stat nimeni dupa cei doi. La fel de bine poate fi vorba si de o razbunare personala a domnisoarei Alina Ciolan sau de invidie. Ca invidie exista multa in partid! Si asa cum vorbesc in interiorul lui, este clar ca vorbesc pe la toate colturile! Pana la urma, e greu sa recunosti ca vine un tanar cu pregatire, nu prea instarit si are ascensiune. Ca Vasile nu se lasa corupt si deranjeaza! Daca era corupt si el oare, nu ar fi avut si el vile si autoturisme scumpe? Omul acela nu are nimic din toate acestea! Si nici nu ii lasa pe cei din CJT sa faca nereguli. Singurul dupa spusele oamenilor, care tinea piept lui Bojin si se certa cu el. Asadar, pe dreptul Vasile, l-au dat afara prin vot politic cum spun ei. De cealalta copresedinta OFL Georgeta Rus spun femeile ca doar le foloseste pe celalalte si ea isi asuma meritele! Sa mai poti face politica intr-un astfel de mediu unde in fata toti se dau prieteni iar pe la spate se barfesc si arunca noroi. Fiecare isi urmareste interesul! Ce mai conteaza ca interesul propriu dauneaza comunitatii? Ceea ce este de apreciat ca Vasile nu a vorbit de rau pe nimeni. Nu a barfit si nu a criticat colegii de partid. Isi primeste loviturile fara a le arunca inapoi. Acest lucru e de admirat. Chiar pentru un om neutru care observa totul la rece”

popoviicu presedinte a spus: (iunie 22nd, 2015 at 14:57 )

pe surse din partidul meu „de ale membrilor”
POPA-RADUCANU (asociati la Auto-Europa) – OSTAFICIUC + oana gaita = MERITOCRATIE? Robule ce faci?
„Chiar ar fi foarte tare sa scrie tot pe Oglinda toata barfele din politica. Am stii si noi ce si cum.. Ca oricum barfeste toata lumea! La PSD se fura, la noi e barfa! :))
Daca primiti ceva de la mine, sa publicati va rog! Intrebarea anului pana in alegeri cred ca va fi asta „Oare cine e cu Oglinda?”

beizadea a spus: (iunie 22nd, 2015 at 14:57 )

pe surse din partidul meu „de ale membrilor”
POPA-RADUCANU (asociati la Auto-Europa) – OSTAFICIUC + oana gaita = MERITOCRATIE? Robule ce faci?
„Citim si ne amuzam! Despre domnisoara Narcisa Elena Oprescu si relatia ei cu Marian Constantin Vasile cand aveti de gand sa scrieti? Constantin si Elena! Doi istorici care au salvat lumea! Imparateasa Elena promotorul dreptatii care a visat unde incepea crestinismul!:)) Nu era aceasta domnisoara cea care se ocupa de promovarea Diasporei? Apoi a trecut la promovarea benevola a lui Constantin Vasile. Observam ca nu il mai promoveaza! Oare de ce? Si auzim ca Oana Gaita este interesata de persoana domnisoarei Oprescu! Care si-a permis sa comenteze despre principiile nemeritocratice delcarate de copresedintele Dan Popa. Ce a deranjat-o de fapt pe domnisoara Oprescu de la PNL ???”

Ambrus - Nuti Udrea pentru Lugoj a spus: (iunie 22nd, 2015 at 14:58 )

Oana Gaita, cea mai buna varianta de lucru a PNL, sau cea mai proasta alegere pentru timisoreni?
De-a lungul timpului, si in ciuda bunei reputatii construita cu migala de o parte a presei care ii este obedienta in Timisoara, purtatoarea de cuvant a fostului PDL Timis acum a PNL Timis a fost protagonista multor scandaluri, despre care, pe la colturi, dar din ce in ce mai multe voci, spuneau ca ar avea ca substrat o fapta incriminate de Codul Penal al Romaniei, si anume santajul. Ca este sau nu asa, mai devreme sau mai tarziu, institutiile abilitate ale Statului isi vor spune o parere. Pana atunci insa, un fapt nu poate fi trecut cu vederea: ca poate avea orice farmec personal Oana Gaita si orice experienta in a discuta discutii din rolul de simplu purtator de cuvant al unui partid politic, oricare ar fi acela, dar pentru a accede la o functie precum cea de vicepresedinte de Consiliu Judetean sau, si mai grav, de Presedinte de CJ trebuie sa aiba experienta in administratie publica. A conduce un judet de marimea si importanta Timisului inseamna mult mai mult decat a face sedinte foto, platite ziarelor de scandal, si a te lauda public cu statutul de “cea mai sexy purtatoare de cuvant”. Poate ca vrajiti de statutul mai sus-mentionat, liderii PNL Timis au uitat ca a fi sef de consiliu judetean inseamna responsabilitate, seriozitate, munca, experienta. In ce fel de management si administratie are experienta si expertiza doamna Oana Gaita? Daca e sa ne luam dupa sutele de voci din Timisoara si Caras-Severin dar noi doar le mentionam aici, nu inseamna ca le si credem s-ar parea ca singura experienta a purtatoarei de cuvant a PNL Timis (fosta a PDL) este disponibilitatea de a accede in functii doar tragand sfori. Spre exemplu, exista zvonuri ca inclusiv postul de sef al Biroului de Presa al fostului PDL l-a obtinut impunandu-se prin santajarea fostului presedinte al CJ Timis, Constantin Ostaficiuc. Cum tot asa exista zvonuri ca modul de operare care poate explica de ce o parte a presei judetene ii este obedienta al tinerei Gaita ar fi asa: ocheste niste colegi din partid care sunt activi politic si cu potential financiar, si apoi comanda, prin fostii ei colegi de presa, “investigatii” cu informatii despre “trecutul” acelei persoane informatii adevarate sau, in marea majoritate a cazurilor, neadevarate tradand, in schimbul informatiilor date, strategii interne ale partidului. Iar cu informatile primite asteapta momentul oportun ca sa santajeze colegii din partid printr un blogger, dupa care apare ca un “inger salvator” si, in schimbul unei sume platite lunar, isi asigura colegii de partid luati in collimator, ca “nu se va mai scrie despre ei in presa”. Sigur, daca cei care au fost in ipostaza de a fi santajati de catre Oana Gaita nu se adreseaza organelor in drept ale Statului pentru a reclama santajul, noi ne limitam la a considera toate aceste lucruri ca fiind simple zvonuri. Dar liderii PNL Timis pot verifica faptul ca nu sunt zvonuri – ci fapte concrete – demonstratiile in masa ale organizatiilor PDL din Timis, care au vuit si clocotit de nemultumire si indignare impotriva Oanei Gaita in anul electoral 2012. In concluzie, o fi aceasta “cea mai buna varianta de lucru a PNL” asa cum a declarat, saptamana trecuta, un lider judetean, dar intrebarea noastra e una pertinenta: dar este oare Oana Gaita o varianta de lucru pentru cetatenii judetului Timis?

dle ino.... a spus: (iunie 24th, 2015 at 02:33 )

partea sta e un caraghios. in afara de ” scrisori deschise” nu face nimic. ” vocea opozitiei” 🙂 te apuca rasul!

anteconbega a spus: (iulie 1st, 2015 at 09:37 )

„Cum tot asa exista zvonuri ca modul de operare care poate explica de ce o parte a presei judetene ii este obedienta al tinerei Gaita ar fi asa: ocheste niste colegi din partid care sunt activi politic si cu potential financiar, si apoi comanda, prin fostii ei colegi de presa, “investigatii” cu informatii despre “trecutul” acelei persoane informatii adevarate sau, in marea majoritate a cazurilor, neadevarate tradand, in schimbul informatiilor date, strategii interne ale partidului.”
Dacă nu greşesc, Oana Gaita a lucrat în radio sau televiziune, ori acolo nu am auzit (văzut) ceva laudativ despre purtătorul de cuvânt al PNL Timiş.Oricum, Gaita pare o nucă destul de tare, câtă vreme e atacată şi din stânga şi din dreapta, dar nu cu ceva concret, palpabil. Până acum, doar vorbe. Chestia cu „demonstraţiile de masă ale PDL Timiş, care au vuit şi clocotit împotriva Oanei Gaita” are trebui detaliată, exemplificată pe larg, poate le-a uitat lumea….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Top