Categories: Timp liber

Vrei sa inveti sa faci filme? Hai la Youth Media 1.0 Festival

Timișorenii care vor să descopere tainele cinematografiei și ale producțiilor video sunt invitați la prima ediție a Youth Media 1.0 Festival. Este vorba despre mai multe workshop-uri, de la editare video până la producție, scenografie sau fotografie, iar la eveniment este invitat și unul dintre primii fotografi din lume care au folosit o cameră digitală.

În perioada 9 – 12 iunie, tinerii din Timișoara pot să descopere tainele lumii filmului și ale video-blogging-ului (vlogging). La Youth Media 1.0 Festival, care se va desfășura la Ambasada, sunt așteptați cei care vor să învețe de la profesioniști cum se face un film. „Vom discuta de toate și vom lucra pe chestiuni precum cum se creează bugetul, ce înseamnă o producție cinematografică, cum funcționează echipa, castingul pentru actori și ce înseamnă de la A la Z regia unui film de scurtmetraj”, explică Andreeas Elgard, managerul de proiect de la Asociația Youth Creativity, care realizează festivalul. Cu această ocazie vor fi organizate o mulțime de workshop-uri, la care tinerii vor avea ocazia să lucreze alături de profesioniști din domeniu. Printre aceștia se numără și americanul Lucien Samaha, unul dintre primii fotografi din lume care a folosit o cameră foto digitală.

Participanții vor avea ocazia să lucreze cu el marți, 9 iunie, de la ora 14, urmând ca acesta să susțină două workshop-uri. „Am venit în România să vizitez niște prieteni și am fost invitat la un festival din Cluj. Acolo l-am cunoscut pe Daniel Opriș (unul dintre organizatorii Youth Media Festival – n.r.) care mi-a spus să vin în Timișoara. Văzusem Timișoara doar din filme și din poze. Nu știam nimic despre festival. (…) Sunt fotograf de 34 de ani și am început să fac poze încă din liceu când locuiam într-o suburbie a orașului Washington, DC. Am avut foarte multe slujbe la viața mea. Am fost și steward, făceam poze în avion sau în locurile pe care le vizitam, în camere de hotel. Mai târziu m-am angajat la Kodak, iar aici am făcut parte din echipa care a prezentat prima cameră digitală”, a declarat Lucien Samaha.

Pe lângă atelierele susținute de fotograful american, tinerii sunt invitați, tot marți, la două ateliere de regie, dar și la o sesiune de proiecții de scurtmetraje, de la ora 18,15. Pe 10 iunie, atelierele vor începe tot de la ora 14, de data aceasta accentul fiind pus pe scenografie, producție, imagine și editare video. Seara se va încheia cu un concert Sammy Micula. A treia zi de festival este cu adevărat inedită. În fața publicului se vor afla vloggeri cunoscuți din România, care le vor explica tinerilor tot ce trebuie să știe despre video-blogging. Concret, de la ora 14 se vor organiza ateliere de online video content, discuții cu vloggeri, workshop de video-blogging, editare video și o sesiune de întrebări. Seara se va încheia cu o petrecere marca DJ Stafie. În ultima zi a Youth Media 1.0 Festival, participanții vor putea să se bucure de ateliere de street art, iar cei mai talentați tineri vor fi premiați. Accesul în fiecare zi costă 10 lei, cu excepția zilei dedicate vlogging-ului, la care este 15 lei.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago