Categories: Timp liber

Zilele lacului Surduc, la prima editie, cu parasutisti si barci-dragon / FOTO

Prima ediție a Zilelor lacului Surduc a debutat, sâmbătă după-amiază, într-o atmosferă de vacanță. Pe o vreme numai bună pentru… stat cu ochii pe cer, o mulțime de oameni au ales această destinație pentru a se relaxa în aer liber. Distracția continuă și duminică.

Demonstrații aviatice, cu motoparapante și motodeltaplane, dar și cu parașutiștii de la Șiria, caiace, skifuri și bărci-dragon – toate au făcut parte din „meniul” primei după-amieze petrecute pe malul lacului Surduc. Mari și mici, timișenii au urmărit zborurile și au aplaudat parașutiștii, care au încercat să aterizeze chiar pe apă, la punct fix. Au fost de toate, și jocuri pentru copii, și grătare, și nelipsiții colaci secuiești, îndeajuns cât oamenii să se simtă bine și să nu regrete că au ales să vină până aici. Asta, mai ales că, dis-de-dimineață, în zonă a căzut o ploaie deasă. Zilele lacului Surduc este la prima ediție, fiind o manifestare organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului și Primăria Fârdea, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. „Vrem să devină o tradiție, este o zonă minunată, din păcate prea puțin descoperită chiar de timișeni. Suntem mulțumiți de felul în care a debutat acest eveniment”, spune Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului.

Evenimentul continuă și duminică. De la ora 8 este programat un concurs de pescuit, iar de la ora 12 intră în scenă cei de la ISU Banat. Aceștia au pregătit o defilare cu zece ambarcațiuni, exerciții cu scafandri, dar și o demonstrație de descarcerare. De la ora 13.30, campioana mondială Adriana Paraschiv va ieși pe lac cu caiacul, urmată de un echipaj invitat de la Zrenjanin. De la ora 14 este programat un concert de muzică populară, cu soliștii Benone Sinulescu, Vasile Conea, Liliana Savu Badea, Marius Cârnu, Otilia Radu, Gabi Zaharia, Ramona Mihai, Vetuța Merticariu, Simona Nicolae, Mircea Cîrțișorean, Andreea Dragoman și Ansamblul Cununa Vețelului, Hora Belințului, Armenișana – Armeniș, Bujoreana – Traian Vuia. Dacă alegeți să veniți la Surduc, puteți face, de asemenea, plimbări cu vaporașul electric, cu hidrobicicletele, caiacul și catamaranul. De asemenea, în zonă se pot efectua drumeții, se poate vizita Biserica de lemn de la Zolt, iar doritorii pot face plimbări cu ATV-ul sau cu poneii, la pensiunea din localitate. Pe site-ul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului găsiți și posibilități de cazare în zonă.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

28 de minute ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

32 de minute ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

42 de minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

O oră ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

4 ore ago