Fotbalul si lantul trofic

Văzând cum stau lucrurile de ani buni în fotbalul timișorean, aș fi zis că Steaua și Dinamo ar fi fost patronate cândva de Școala de Meserii și Arte Militare din București, iar lipsa de înțelegere între un primar general orgolios și niște fani prea închipuiți, tot soiul de manipulări preparate la botul calului, au făcut ca aceste două echipe să devină vrăjmașe pe veci, iar fanii să se urască de moarte. Evident că nu așa s-a întâmplat. În realitate, am avut o Universitate Politehnică în Timișoara, un club de fotbal mort și interesul politic ca orașul să nu stea în fața blocului la băut, ci să revină pe arenele sportive. De aici știți cu toții ce s-a întâmplat și de ce suporterii ASU Politehnica și ACS Poli au ajuns să se urască mai ceva ca „câinii” din Ștefan cel Mare și „aurolacii” FCSB.

Primarul Nicolae Robu va zice că nu e deloc așa. Că dumnealui a fost rector, că spirirul universitar ne face să cântăm împreună Gaudeamus, „Mihalcea” cu Anton, „Ema” cu Staicu, „Șoarecu” și Titu Bojin, „Putin” și Nicolae Robu. Ba mai mult, ca edil patron de ACS fiind, omul zice că și-a plătit cu bucurie cotizația la echipa celor care-l umplu de „felații” constructive și „regulări” pidosnice. Ipocrizie? Să fim serioși! Un fluviu de ipocrizie, încercat cu degetul zilele trecute tocmai de președintele ACS Poli, Liviu Anton. Care spunea că în viitorul apropiat se va ajunge la fuziunea celor două cluburi la care Universitatea Politehnică are participare patronală. Evident că acest lucru sună ca o amenințare pentru fanii ASU, creând impresia (falsă) celeilalte părți că, după împreunarea forțată a celor două cluburi, ACS va avea galerie pe „Dan Păltinișanu”.

>Ca să nu ajung să mă acuz și pe mine de ipocrizie, voi recunoaște că, da, și eu am senzația că fenomenul fotbalistic la vârf al Timișoarei va fi un eșec total, atâta vreme cât vor exista două cluburi cu numele „Poli”, care joacă în alb-violet, verde cu picățele, galben sau alb-negru. De aici încolo se poate discuta. Dacă vreți să ne scărpinăm cu urechea aia bleagă între degetele de la picioare, vom aștepta ca ASU să urce cât mai sus, pentru ca mai apoi să devină prima echipă a orașului. Și ce facem? Luăm numai numele și galeria de la ASU? Jucătorii? Pe care îi folosim? Pe ăia din liga a întâia îi băgăm în liga a treia sau folosim lotul totuși subțire al celor de la ASU? Copiii și juniorii de calitate de la ACS vor fi adoptați de cei de la ASU sau îi alungăm ca trădători de neam, culori și regiune? Într-o logică nesentimentală și cât mai directă, ACS Poli, așa ex-Recaș cum e el, mai nou Cotnari, ar trebui să rămână proiectul principal, fie și numai din rațiunea și respectul pentru banul cheltuit până acum.

La fel de adevărat este că dacă, la absurd, vom face în Timișoara un referendum pe tema echipei ce trebuie susținută (pe același buletin de vot cu întrebarea despre gratuitățile la tramvaie), probabil că proiectul ASU va ieși câștigător astăzi. Iar multă lume se va întreba de ce municipalitatea trebuie să bage bani în ceva nu foarte dorit de public, timp în care ceva apreciat de un grup vocal instrumental destul de numeros să moară cu zile pentru că așa vrea Nicolae Robu. Poate că peste jumătate de an va fi altfel, dar pentru asta trebuie să vină rezultatele. Bune, în liga 1, proaste, ceva mai la vale.

Aici nu mai e vorba de obiectiv, ci de cum ajungi la el. Care să fie strategia, pașii de urmat și efectele în imagine pentru clubul care rămâne. Pentru că fuziunea cu forța invocată de președintele Liviu Anton ar echivala cu desființarea ASU Politehnica, chiar dacă ea va rămâne ca echipă secundă a ACS, decizia nu trebuie să fie una agresiv administrativă. Victimizarea celor de la Druckeria va „militariza” și mai mult atmosfera zona fotbalistică a Timișoarei, dar mai ales în cea politică, existând riscul ca „martiriul” ASU să dea idei adversarilor politici ai primarului, chiar dacă ei s-ar numi PSD, o grupare deloc frecventabilă cândva în opinia celor din Peluza Sud. Pe de altă parte, dorința fierbinte a lui Liviu Anton s-ar putea îndeplini pe cale naturală, adică din lipsa banilor la clubul proaspăt promovat în liga a III-a. Romantic, romantic, dar îți mai arde de militantism după ce te bat Sebișul și Pecica?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

gol a spus: (iulie 17th, 2015 at 11:51 )

Sasule nu inteleg de ce nu ii lasi in treaba lor pe cei de la Asu.Cand au fost meciurile de baraj voi de la debanat ati fost singurii dintre toate publicatiile online din judet care nu ati scris un rand despre acele meciuri,acuma te intereseaza ce vor face unii sau altii.

INO a spus: (iulie 17th, 2015 at 12:47 )

BEY! ASU PU LY OR FUZIONEAZĂ ÎMPREUNĂ CU 30 DE ALCOOLICI ORI SE DESFIINȚEAZĂ! ORICUM NU ESTE NEVOIE DE EI! CE SĂ FACĂ SĂ SE ÎNMULȚEASCĂ AMENZILE LA FRF -LPF!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE-!

Laura Codruta K. a spus: (iulie 17th, 2015 at 12:58 )

Nimic nou, Sasu doar mai amesteca putin cacatelul lansat de Robu saptamana trectua, prin intermediul lui Anton. Nu va exista nici o fuziune, pentru ca in curand DNA-ul va provoca inchiderea acestei sugative de fonduri publice.

Grady a spus: (iulie 17th, 2015 at 13:18 )

De unde sti tu jurnalist aservit ca Sebisul va castiga? Si daca va castiga ce? Noi vom sustine echipa si la infrangeri, strangem randurile si mergem inainte…. pe cand la ACS RECASH se va vedea la urmatorul meci acasa cati din cei 10000 de oameni vor reveni (5000 au fost olteni din tg-jiu)…

@Grady a spus: (iulie 17th, 2015 at 14:03 )

Aceiasi olteni erau prezenti si la jocurile lui Poli cand era Marean Iancu, ala pe care il pupati prin toate orificiile. Acelasi in fata caruia stateati cu coditele intre picioruse cand racnea la voi. Sa iti mai spun ca si in mirifica galerie e plin de olteni? Dar cred ca stiai asta, asa ca nu mai intru in niciun detaliu. E treaba ta ce spui despre ziarist, nu ma intereseaza, ba chiar mi se rupe, dar cand vad cata ipocrizie zace in tine ma ia cu ameteli. In rest, succes in divizia C, chiar daca in galerie cam 25% sunt olteni.

bombo a spus: (iulie 17th, 2015 at 14:50 )

problema e total falsa,intrucat asu si-a scos certificat de identitate sportiva, pt. a se putea inscrie in liga a III-a,care e organizata de FRF si nu de LATA, pe numele de ASU DRUKERIA TIMISOARA !!! Deci despre Poli asta vorbim? Adivca ASU Poli,dar de fapt corect si legal ASU Drukeria?

Herzogheria a spus: (iulie 17th, 2015 at 17:18 )

bine zice ‘gol’. dupa meciul tur de la baraj voi ati fost singurii care nu au scris nimic despre partida. bine ca ati scris anul trecut in fiecare saptamana despre cei 30 de fani acs-isti care erau prezenti la meciurile cmpdp. daca asta nu e ipocrizie…

** a spus: (iulie 17th, 2015 at 21:25 )

ciudat ca, ca si ziarist, care ar trebui sa sesizez realitatile evidente nu prea o faci. diferenta dintre ASU si ACS Poli e una pentru cunoscatori si druckeri, adica suporteri. pe ambele parti, cei de la ASU cam 100-150 de insi, aia cu berea de la sate, si cei clasici, pentru care Poli e cea care joaca pe Dan Paltinisanu sint cam tot 200 de insi. ma refer la cei care scriu prin internet si se duc la meciuri oricind si oricum. de la INO la Druckerul din Mehala fu’tui, la ++ si pif.
Relittatea insa nu are treaba cu astia, totii. ultima etapa s-a vazut asta clar: au aparut 7000-9000 de spectatori din senin, care culmea au fost atit de multi incit numarul de bilete pregatit a fost insuficient.
Concluzia: daca vrem sau nu, e evident ca publicul nu e interesat de ciondaneli intre sustinatori, preluate de o presa in lipsa de subiecte comode, ci pur si simplu care vine la fotbal vrind ca echipa LOCALA, adica echipa cu care EI se indentifica, sa cistige. ce nu s-a intimplat saptamina trecuta, din motive diletantistice care sper ca nu se vor repeta prea des. vor mai veni astfel de ocazii, asta e mesajul principal si trebuie sa recunosc foarte positiv.

Zlatan a spus: (iulie 17th, 2015 at 23:23 )

CE NU VA E CLAR……PALMARESSUL ISTORIC E LA ACS POLI……RESTUL O SA REALIZEZE PESTE CEVA TIMP CA NU AU TRAS LOZUL CASTIGATOR…..

Zlatan a spus: (iulie 17th, 2015 at 23:27 )

P.s. domnule sasu …pe IEGELE MIHAI l-ai uitat?

polistul56 a spus: (iulie 17th, 2015 at 23:33 )

Numai bla bla.In loc sa va bucurati ca avem o echipa in liga 1 si so sustinem cu totii si sa umplem DP ca pe vremuri voi va atacati tot timpul.Asta este rezultatul cind politicul se amesteca in sport si manipuleaza omul.In occident asa ceva uvei intilni.

INO a spus: (iulie 18th, 2015 at 10:39 )

BEY! OLTENY -ȘOLDOVENY -EMIGRAȚI ÎN BANAT DE FOA ME IAR ACUM BANATUL A DEVENIT O CURVĂ CU MAI MULTE FEȚE ȘI ARDELENII SÎNT DE NIMIC DECI NU MAI AVEM CE DISCUTA CU AȘA MIGRAȚIE AȘA FAȚĂ!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Roko a spus: (iulie 18th, 2015 at 13:01 )

ASU se va lansa caci a prins o sponsorizare de la Cramele Recas si va fi ASU Recas !

SANKY a spus: (iulie 19th, 2015 at 12:11 )

BEY INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE cum iti place tie sa dai ! Nu mai incita tu la ura intre neamuri, ca daca te cautam la origini, nu esti tu banatean 100%. Vezi tu de Cramele recas si cotnari, si lasa tu pe ASU Poli in pace. Echipa PULY e aia pe care tot o lauzi de cativa ani si care suge banii Timisorenilor.

radu a spus: (iulie 20th, 2015 at 11:29 )

Mai lăsaţi-ne cu frumoasa galerie.Numic altceva decat o adunătură de derbedei.la meciul de baraj cu Lupacul, am parcurs cam toate tronsoanele galeriei.Aşa înjurături şi limbaj grobian n-am mai auzit niciodată! Plus că majoritatea erau beţi, consumînd minereşte direct din PET-uri! vai şi amar!

antirob a spus: (iulie 20th, 2015 at 18:00 )

„pey bey” sasule, vorba pseudonimului tau ino, suporterii ASU si acese nu se pot uri intre ei pt ca acese nu are suporteri.In ce priveste ipocrizia, saxule, aici tu esti Ciociolina clamandu-si in gura mare virginitatea.Apropo, cate „tronsoane” acesiste (parca vb de autostrazi, raducule bautor de apa plata cu lamaie) ati parcurs la meciul cu cefere cj?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal

Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie

Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate

În anul școlar 2024-2025 Şcoala Gimnazială din Şag  dispune de 44 de locuri la Clasa pregătitoare, distribuite în două săli. Copiii își vor desfășura activitatea, în săli recent renovate, utilate cu bănci și scaune noi, mobilier individual de depozitare, calculatoare și TV Smart cu conexiune la internet.  Luni, când au început înscrierile pentru cele 44...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În anul școlar 2024-2025 Şcoala Gimnazială din Şag  dispune de 44 de locuri la Clasa pregătitoare, distribuite în două săli. Copiii își vor desfășura activitatea, în săli recent renovate, utilate cu bănci și scaune noi, mobilier individual de depozitare, calculatoare și TV Smart cu conexiune la internet.  Luni, când au început înscrierile pentru cele 44...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au demarat înscrierile pentru clasa pregătitoare la Şag. Sunt disponibile 44 de locuri în două săli recent renovate
Cristian Moș se pregătește să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD, susţin cei din USR Timiş. Cei din USR mai sugerează că Moş a fost şantajat de PSD Timiş pentru a critica în termeni foarte duri filiala condusă de Dominic Fritz. În schimb, Forţa Dreptei sugerează că Moş şi-a negociat la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR şi Forţa Dreptei reacţionează la “dezertarea” lui Cristian Moş: Se pregăteşte să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD
Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
USR a rezolvat în timp record problema înlocuirii demisionatei Ana Munteanu din Consiliul Local Timișoara, iar înlocuitorul acesteia a depus jurământul pe postul preluat în cursul zilei de luni. Partidul rămăsese cu un consilier local în minus în CLT, în februarie, după ce controversata Ana Munteanu și-a dat demisia de pe postul oferit de alegători,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înlocuitorul Anei Munteanu a depus jurământul pe locul rămas liber în consiliul local
Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
SCM Politehnica Timișoara a jucat pe terenul echipei CSM Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Meciul era vital pentru ambele echipele aflate în zona inferioară a clasamentului. Prima repriză a fost foarte echilibrată, chiar dacă gazdele s-au desprins la 5-2, în minutul 8. Reușitele lui Marjanovic, din 7 metri, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pas uriaş spre salvarea de la retrogradare
Duminică spre seară, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la un accident rutier care ar fi avut loc pe raza localității Chișoda. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că, o femeie în vârstă de 36 de ani a condus un autoturism pe strada Cooperatorilor din localitatea Chișoda...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Femeie ucisă pe trecerea de pietoni în Chişoda
Top