Categories: Invatamant

Masterat unicat la Universitatea de Vest: consiliere si consultanta filosofica

Masteratul în consiliere şi consultanţă filosofică, lansat de UVT, este primul program de acest gen din România şi din zona central-est europeană. Acesta se desfăşoară, în limba engleză, în parteneriat cu programe similare consacrate din Italia și Franța şi cu specialişti din Marea Britanie, Olanda sau Germania.

În țările civilizate, consilierea şi consultanţa filosofică se aplică pe scară din ce în ce mai largă, de la afaceri, până la probleme strict individuale ale clienţilor, implicând o regândire a valorilor şi credinţelor acestora şi recurgând la metode de rezolvare raţională a conflictelor bazată pe instrumente critic-analitice, argumentative şi dialogale specifice filosofiei. Conceput ca o alternativă a consilierii psihologice, programul este gândit în complementaritate cu specializările oferite de domeniile psihologiei, neuro-ştiinţelor şi psihiatriei, în colaborare cu specialiştii din cadrul acestora. Aria disciplinelor studiate cuprinde un modul filosofic teoretic, unul filosofic, module psiho-medical, de comunicare şi etică practică.

Programul se adresează absolvenților în domeniul științelor umaniste și filosofie, psihologie, medicină, asistență medicală, economie, ştiinţe politice, juridice, precum și altor profesioniști și manageri din sfera corporatistă şi a comunicării. „Oferta noastră se mulează pe cerințele societății. După ’89, țara noastră a fost pusă în fața unei modernizări bruște. S-a implementat un sistem occidental de organizare, s-au creat noi instituții și locuri de muncă, fără a avea însă și o resursă umană pregătită pentru noul sistem. Prin actualizarea ofertei educaționale, aducem noi specializări prin care umplem golurile în competențele cerute de piața muncii”, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest. Toate detaliile despre acest masterat pot fi găsite aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

2 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

5 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago