Categories: Primăria Timişoara

Putini muncitori, multi nervi pe santierul din Cetate! / VIDEO

Se lucrează și nu prea pe șantierul din centrul istoric al Timișoarei. Admite asta până și primarul Nicolae Robu, dar nu și… șefii echipelor de muncitori, cărora pare să le sară imediat țandăra când sunt întrebați despre activitatea lor. Vineri, unul dintre ei s-a ales cu o plângere la poliție.

Muncitorii de pe șantierul din Cetate pot fi numărați, de cele mai multe ori, pe degete. Se lucrează ceva mai susținut în Piața Unirii și pe strada Lucian Blaga, însă în rest e liniște. Primarul Nicolae Robu spunea, zilele trecute, că doar în Piața Unirii ar trebui să fie în jur de 30 de oameni, dar… nu sunt. „Nu-i pot aduce, că e perioada şi cu alte munci şi, prin rotaţie, ei se mai duc, după cum cer gospodăriile lor, să facă şi alte treburi. Am vorbit cu unii care au fost, spun că şi-au făcut treaba acasă şi că au venit şi aici. Ei nu pot trăi numai din asta, pentru că veniturile obţinute în perioada cât se pot face astfel de munci, spun ei, nu le sunt suficiente să trăiască tot anul. Şi atunci mai fug de la munca asta de pietruit, să se ocupe de gospodării”, susținea edilul.

Aceste declarații par însă să fi enervat șefii de șantier. Unul dintre ei a avut, vineri, o ieșire violentă la adresa unei jurnaliste și a cameramanului ei. Întregul incident a fost filmat și prezentat primarului Robu. „Este inadmisibilă o astfel de atitudine. E adevărat că pe un șantier aflat în juridicția unei firme e nevoie de o aprobare din partea dirigintelui, dar o astfel de abordare este de neînțeles. Voi vorbi cu reprezentanții firmei, dar și cu persoana în cauză, pe care am întâlnit-o de foarte multe ori pe șantier”, a declarat edilul, după ce a văzut imaginile. Cei doi jurnaliști au depus plângere la poliție împotriva angajatului Romprest. Robu spune totuși că timișorenii ar trebui să fie mai puțin încrâncenați când vine vorba despre centrul istoric. „Aceste lucrări sunt extrem de grele. Să nu vă închipuiţi că a fost uşor pentru muncitori să audă în fel şi chip, să fie fotografiaţi de unii cetăţeni sau ziarişti în pauză de masă cum stau întinşi şi mănâncă şi să fie prezentaţi că asta fac toată ziua. Toate aceste lucruri duc la o stare de iritare a oamenilor (…) În Piața Unirii nu s-a pavat prin gândul cuiva, ci prin munca unor oameni care au reușit să ducă lucrurile în stadiul în care sunt”, a mai afirmat primarul.

În rest, primarul Nicolae Robu a mai primit o tură de promisiuni legate de aprovizionarea cu piatră pentru pavarea străzilor. „Am discutat cu reprezentantul Romprest, Carmen Nistor, care mi-a dat asigurări că vine piatra în continuare, se va lucra pe Savoya și pe Blaga, nu cred că se va mai intra în gol de aprovizionare. Săptămâna viitoare mi s-a spus că va veni și piatra pentru strada Mercy, dar trebuie să înțelegeți că acestea sunt promisiuni făcute de furnizori, primarul nu are nicio autoritate”, a mai declarat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago