Categories: Poli Timisoara

Dan Alexa intareste defensiva pentru jocul cu Astra! Dilema tehnicianului: Pap sau Kirschstein?

Poli întâlneşte duminică, de la ora 18:30, Astra Giurgiu, cea mai în formă echipă din România. Avertizat de forma excelentă a Astrei arătată în „dubla” cu englezii de la West Ham, Dan Alexa va căuta cea mai bună formulă pentru a trimite pe terenul de joc o defensivă care să contracareze jocul ofensiv al giurgiuvenilor în care excelează Budescu, dar şi Teixeria sau Alibec. În mare, cu excepţia postului de portar, primul „11” pentru jocul cu Astra a fost creionat.

În primul „11” va reveni Gabi Cânu, după ce a ispăşit cele trei etape de suspendare, acesta urmând să facă cuplu în centrul defensivei alături de căpitanul echipei Cristi Scutaru. În aceste condiţii, Srdjan Luchin, cel mai experimentat fundaş timişorean, va evolua din postura de fundaş dreapta. În aceste condiţii, din schema primei echipa va fi sărit Claudiu Belu, un fundaş lateral mai ofensiv. Pentru Luchin nu este prima dată când evoluează pe acest post. Fundaşul de 29 de ani este o soluţie şi pentru prima reprezentativă pentru acest post. Pe flancul stâng al defensivei rămâne neclintit Dan Popescu, un fundaş cu evoluţii foarte bune în primele patru etape în tricoul lui Poli.

Dan Alexa va insista la mijlocul terenului cu Cristi Melinte, cel care a fost reprofilat mijlocaş central din fundaş. Acesta a surprins plăcut prin evoluţiile avute până acum şi va intra titular şi în jocul cu Astra. Llorente, Curtean, Zicu şi Hernandez sunt ceilalţi mijlocaşi care vor intra duminică seară, iar în atac îl vom regăsi pe golgheterul Elek. Singura dilemă a lui Dan Alexa este legată de postul de portar, acolo unde va trebui să aleagă între Eduard Pap, cel care a gafat la golul de 2-1 în jocul cu Dinamo, şi experimentatul Sascha Kirschstein. Cel mai probabil, ţinând cont de faptul că Astra are jucători care execută foarte bine loviturile libere, va fi preferat Pap, un portar cu reflexe mai bune decât ale neamţului, care este mai lent, lucru văzut şi la Cluj, când a primit un gol tocmai din cauza lipsei reflexului la golul primit.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago