Categories: Poli Timisoara

Poli Timisoara, la zi cu salariile jucatorilor, dar in asteptarea primelor de promovare in Liga I

Poli Timişoara este unul dintre puţinele cluburi româneşti de fotbal în care domneşte siguranţa, cel puțin în materie de salarii. După o perioadă în care au existat unele întârzieri, acestea sunt la zi, singura datorie a clubului faţă de fotbaliştii care au reuşit accederea în Liga I fiind prima de promovare.

Lunile iunie şi iunie au fost dificile pentru oficialii clubului timişorean, care s-au văzut nevoiţi să întârzie achitarea salariilor angajaţilor, jucătorilor şi antrenorilor. Problemele au fost generate de modificarea Legii sportului. Chiar dacă modificările sunt în avantajul autorităţilor locale, care vor putea acorda mai uşor bani pentru sprijinul activităţii echipelor sportive, lipsa normelor de aplicare a pus autorităţile locale şi judeţene în imposibilitatea de a vira bani în contul cluburilor sportive. Primarul Nicolae Robu spune că, la Timișoara, lucrurile sunt foarte clare. „Am făcut, la finele lunii iulie, ultima plată în contul sezonului 2014/2015. La ora actuală nu cred că mai sunt restanțe salariale, însă au fost. Nu am făcut nicio plată pentru noul sezon, așteptând să apară normele de aplicare a legii. Legea spune însă că este obligatoriu să se lucreze după noile modificări din sezonul 2015/2016. În aceste condiții, am putut să facem plăți pentru 2014/2015, dar le-am întârziat până s-a terminat controlul Curții de Conturi, pentru a putea vedea ce ni se obiectează. Nu mai sunt restanțe de plată de la primărie pentru sezonul 2014/2015. Pentru sezonul 2015/2016 nu am făcut plăți, pentru că așteptăm normele de aplicare. Nu se pune problema disponibilității banilor, ci problema este de respectarea legii cu strictețe”, ne-a declarat Robu. Cât despre primele aferente promovării în Liga I, surse din cadrul clubului timişorean ne-au declarat că şi acestea vor fi virate în conturile jucătorilor, dar numai după ce vor apărea normele de aplicare a legii.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

11 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

13 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

16 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

16 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

17 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

17 ore ago