Categories: Politica

Ce-i leaga pe PSD-istul Sorin Grindeanu si PNL-istul Alin Popoviciu

Aparent foarte diferiți din toate punctele de vedere, între președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, și deputatul PNL (ex-PDL) Alin Popoviciu există cel puțin o legătură. Respectiv, cei doi sunt singurii parlamentari de Timiș care au urmat cursuri sub tutela SRI.
Situl Hotnews a publicat o investigație privindu-i pe politicienii care au făcut diverse cursuri în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, instituție de învățământ superior aparținând SRI. A reieșit o listă cuprinzând zeci de miniștri, parlamentari, europarlamentari sau primari, care au făcut astfel de studii. Printre aceștia se numără și doi deputați de Timiș, dar și un europarlamentar care are legături mari cu Timișoara. Este vorba de Sorin Grindeanu, ministrul al Comunicațiilor, deputatul PNL (fost PDL) Alin Popoviciu și europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.
Grindeanu, care este și președinte al PSD Timiș, a urmat în 2013 un Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică – Academia Națională de Informații, arată Hotnews. El a fost și membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI, funcție pe care a părăsit-o în decembrie 2014 când a ajuns ministru. De menționat că, în CV-ul de pe situl Camerei Deputaților, Grindeanu nu și-a trecut studiile de sub tutela SRI.
În schimb, Popoviciu a făcut în perioada martie 2013- iunie 2013 un curs la aceeași Academie „Mihai Viteazul” în cadrul Colegiului Național de Informații. Spre deosebire de Grindeanu, Popoviciu și-a trecut acest curs în CV-ul publicat pe situl Camerei. Tot în 2013 a absolvit Colegiul Național de Informații și europarlamentarul Cristian Bușoi. Nici lui nu i-a fost jenă de studiile SRI, amintindu-le în CV-ul oficial. Interesantă coincidență, dar pe cei trei îi mai leagă ceva, iar această legătură trebuie căutată la Hotel Timișoara în persoanele a doi celebri frați din oraș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

5 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

7 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

8 ore ago