Cinci milioane de euro de la CJ Timis, pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana

Consiliul Județean Timiș urmează exemplul Consiliului Local Timișoara și alocă cinci milioane de euro pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Este tot o alocare teoretică, pentru perioada 2017-2022, în eventualitatea că orașul de pe Bega va câștiga acest titlu.

Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre care prevede alocarea a 20 de milioane de euro, pe o perioadă de șase ani, pentru proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021. „Se aprobă angajamentul de susținere financiară în perioada 2017-2022 (…) prin cuprinderea în bugetele anuale a sumei totale de 20 de milioane de euro, după cum urmează: 1,6 milioane de euro în anul 2017, 1,8 milioane de euro în anul 2018, 3,6 milioane de euro în anul 2019, 5,5 milioane de euro în anul 2020, 6 milioane de euro în anul 2021, 1,6 milioane de euro în anul 2022”, se precizează în textul HCL. Banii vor fi alocați numai în cazul în care Timișoara va intra oficial în cursa pentru obținerea titlului de capitală culturală europeană.

În plenul de miercuri, consilierii județeni au aprobat și ei – cu trei abțineri, Petru Juravle, Traian Stancu și Marcel Mihoc – alocarea unei sume pentru acest proiect. Este vorba despre cinci milioane de euro. „Vrem să demonstram că noi, Consiliul Județean Timiș, suntem alături de Timișoara, chiar dacă proiectul a venit pe ultima sută de metri și nu a fost votat în comisii. Banii se vor acorda doar dacă câștigăm titlul de Capitală Culturală Europeană. În decembrie urmează prima etapă de selecție care va selecționa între orașele rămase în concurs. Probabil că vor rămâne în jur de patru sau cinci și asta ne va da posibilitatea ca anul viitor să discutăm posibilitatea finanțării, pentru că Timișoara merită”, spune președintele CJ Timiș, Titu Bojin. Acesta spune că Timișoara ar trebui să atragă, în acest proiect, și județele limitrofe, pe modelul Craiovei. „Acolo s-au adunat cinci sau șase județe, care și ele dau bani pentru Craiova. La noi, și Aradul este în competiție, poate reușim în etapa a doua să atragem și Aradul, Reșița și Hunedoara înspre noi, pentru că facem parte din aceeași regiune”, a mai declarat Bojin.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

12 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

12 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago