De ce sa nu te abonezi la RCS-RDS

În urmă cu ceva ani, pentru un iubitor de fotbal în special, și sport în general, RDS-RCS era alegerea ideală pentru un abonament pe cablu. Aveau mai multe campionate de fotbal din Europa, Liga Campionilor, Wimbledon etc. Nu aveau prea multe canale de filme, iar pe zona documentare-știință aveau aproximativ aceleași canale precum alte firme de cablu. Ca să nu mai spun că au cea mai bună televiziune de știri, din punct de vedere al neutralității politice și chiar profesionalismului. Una peste alta era cea mai bună alegere, pentru care au și optat de altfel mulți români, RDS-RCS acaparând un segment foarte important de populație.

rds

Cu timpul, adoptând o atitudine de mic monopol, cei de la RDS au tăiat din progamele TV, fără o minimă consultare cu abonații. Astfel, toate programele Discovery au dispărut din grilă. De asemenea, pachetul de bază a devenit tot mai sărăcăcios. Și cu sportul lucrurile au mers tot mai prost, mai ales după ce Telekom a intrat pe piață cu Dolce. RDS a pierdut Liga Campionilor, Campionatul Angliei, Formula 1 etc. În schimb, Dolce nu doar că a luat Champions League, dar a dat lovitura preluând toate meciurile de la Campionatul European din Franța, primul turneu cu 32 de echipe și unde foarte probabil se va califica și Naționala noastră.

Dincolo însă de aceste aspecte care vor să argumente aserțiunea din titlu intervine o altă chestiune. Și anume, marea nesimțire a angajaților RDS-RCS. Doamne ferește să ai o problemă tehnică și să ai de-a face cu aceștia. Angajați care se comportă exact ca niște funcționari la stat. Sau stat degeaba. Cum s-a întâmplat subsemnatului, dar și vecinilor de scară. E adevărat nu mulți, fiindcă unii au fost ceva mai deștepți și au reziliat contractele cu RDS. Duminică seara. Aștepți un regal fotbalistic cu mai multe meciuri din preliminariile CE. (Da, sunt date de Digi, hai să recunoaștem!). Încep meciurile. Semnalul este tot mai slab. Rând pe rând, pică Digi Sport 3, apoi Digi Sport 2 și, în final, toate canalele. Îți iei inima în dinți, te înarmezi cu rădare și suni. După vreo cinci-șase minute îți răspunde un operator. Îi explici situația, îți dă un număr de sesizare și te convinge că în scurt timp problema se rezolvă. Ești impresionat de atâta profesionalism și aștepți să se întâmple ceva. Nu se întâmplă nimic însă.

Luni dimineața nu doar că nu ai semnal TV, dar a picat și Internetul. Suni iar și explici situația. Operatorul îți spune că există o sesizare pe numele tău și se va rezolva. OK, aștepți. Între timp revine Internetul și vreo două-trei programe TV. Vin și doi angajați RDS și lucrează ceva pe scara blocului. Încerci să le explici ce s-a întâmplat, ei îți răspund sec că lucrează. Lucrează ce lucrează și pleacă. Semnalul TV nu vine. Fugi după ei, îi prinzi la mașină și îi întrebi ce se întâmplă. „Da, știm, e o problemă de fibră, vine altă echipă să o remedieze.” „Când, azi?”. „Normal”, răspund cumva deranjați de o asemenea întrebare. Trece un timp, nu vine nimeni. Suni iar la firmă. „E o sesizare pe numele dvs, dar apare că a fost rezolvată.” „Cum să fie rezolvată, când angajații dvs au spus că e o problemă?” „Dar la noi apare că e rezolvată.” „Și dacă vă spun că nu e rezolvată, ce trebuie făcut?”. „Vă înregistrez cu o altă sesizare.” Exact ca într-un film cu proști!

În fine, alte telefoane, de fiecare dată aștepând în jur de cinci minute să prinzi un operator. Dialoguri ale surzilor. Îi întrebi dacă se rezolvă treaba, ei sunt curioși pe ce nume e contractul. „Dacă este nevoie, vom interveni”, sună o frază șablon a operatorilor. „Dar ce trebuie să se întâmple ca să inteveniți totuși?” Nu au răspunsul în fișa din față și tac. În fine, mai trece o seară fără TV și Internet, căzut și el între timp. Prevăzător, am a plecat de acasă ca s-o văd pe Halep și meciul cu Grecia pe o terasă. Marți dimineață: fără semnal TV, fără Internet. Alte telefoane. Parcă spălați pe creier, operatorii au aceleași fraze: „Contractul e pe numele dvs? Dacă va fi nevoie, trimitem echipa de intervenție.” Răbufnesc: „Acum chiar mă luați la mișto și întindeți coarda. Nu am semnal de două zile și-mi spuneți că veți interveni dacă e nevoie Mai am o întrebare la dvs.: unde să mă duc prima dată, la OPC sau la o altă firmă de cablu?”. Roboțeii n-au răspunsul, așa că nu-mi dau niciun sfat. Și pe bune, chiar nu știu la cine să mai apelez: la OPC sau la o altă firmă de cablu.

Și totuși, știți care este avantajul din această poveste? Când avea patru-cinci ani, fiul meu nu concepea că în timpul lui Ceaușescu se trăia fără televiziune (mă rog, două-trei ore pe zi), Internet, calculator. Crescând, îi povesteam tot mai multe lucruri despre acea perioadă sinistră. Mulțumită RDS-RCS, acum a trăit și el pe viu o parte din experiența acelor ani. Poate ajută și Enel și taie curentul vreo două ore seara. Asta așa, ca seminarul despre cum se trăia în timpul lui Ceaușescu să fie complet!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

birlic a spus: (septembrie 8th, 2015 at 16:09 )

Stati sa vedeti dupa ce-si termina investitia de ingropare a cablurilor ,sa vedeti monopol ,ca nici-o alta societate concurenta nu o sa-si pemita sa plateasca chrie sa plateasca pt. cablul ingropat.Si ce o sa facem ,alta revolutie .

Maciu cristian a spus: (septembrie 8th, 2015 at 16:46 )

Eu sunt de câțiva ani buni la rds și nu am avut nici cea mai mica problemă cu ei. Așa că te consider pe tine doar un caz izolat . Și ca tot vorbeai de serviciile lor mie mi-au răspuns la telefon în mai puțin de un minut de fiecare dată. …

Mike a spus: (septembrie 8th, 2015 at 17:36 )

Eu am avut problemele descrise in articol acum multi ani la RDS dar de cativa ani pot sa spun ca e OK.
Sper sa nu reapara problemele.
Daca nu era RDS-ul ca sa puna presiune pe preturi si oferta ramaneam in monopolul UPC (la cablu) si Romtelecom (telefonie fixa).
Care e problema ca a disparut Discovery tin lista? Ai incercat sa te uiti la programele Digi (Life, World…)?
Mie mi se par in unele cazuri peste Discovery; sunt documentare luate de la BBCsi DW.
Eu personal nu simt lipsa Discovery cat am echivalentul lor de la BBC.

CRISTI a spus: (septembrie 8th, 2015 at 18:52 )

Am facut o sesizare in decembrie 2014 si,nici pana in ziua de azi nu mi s-a raspuns la ea. Sesizarea se referea la ,o suma de bani care mi-a fost incasata,pentru niste convorbiri care de fapt,erau gratuite. Am sunat la relatii cu clientii si,mi se spune si azi, ca se va rezolva problema. Sunt curios,daca pana in decembrie,cand va fi un an de la sesizare,se va rezolva ceva.

Cristian Ene a spus: (septembrie 8th, 2015 at 22:05 )

E adevarat tot ce scrie in articol despre RDS, ni s-a intamplat si noua, nu o data.

planetara a spus: (septembrie 8th, 2015 at 22:08 )

Sa spui ca nu e nici o problema ca au scos Discovery ca oricum au programele Digi (life world etc) e ca si cum ai spune ca nu e problema ca nu vezi champions league ca oricum ai campionatul romanesc. Programele digi transmit reluari din anii 2009-2010 de la bbc. Dupa o perioada in care pareau corecti au inceput cu nesimtiri unguresti. Oricum pierd clienti tot mai multi…

zoran a spus: (septembrie 8th, 2015 at 23:18 )

Interesant articol. Totusi pentru o defectiune ce urma a remediata nu consider ca trebuie reziliat un contract. Legat de canalele discovery iarasi s-a vorbit la vremea respectiva pentru tariful solicitat de discovery per abonat atit de la rds cit si upc si telekom. Rds a refuzat sa plateasca. Legat de transmisiunile sportive, aici vad of-ul legat de fotbal.. a fost campania agresiva din vara 2014 la upc ca doar aici si gratis vezi liga1 ro… toti au sarit ca renunta la rds ca vor upc…ca acolo e look tv …dar ce sa vezi trebuie un plus de 10 roni…merita fotbalul. Rds a revenit in toamna cu liga 1 apoi a venit liga1 la antena 1 apoi si telekomul. Eu sint retinut la telekom,e drept au doar satelit/dth. Au aceleasi grile de dolce dar au mai pus ceva euro la abo ,mai ales la telefonie. Vechii abonti dolce tin minte episodul dolce variety schimbat in variat cind au scos canalele vh1,axn,sport klub din baza de 3,9 euro +tva si au creat un pachet suplimentar de 1 euro + tva cu aceste canale ..daca le vroiai , plateai extra , daca nu, aia e…a si dolce a avut si canalele proprii cinestar ,cele 3, care dupa un an de emisie au sucombat. Ce imi place la actualul dolce dth ca in baza ai dolcesport2 nu si dolcesport1….oricum la capitolul hd pe satelit la da clasa orange tv…in incheiere articolului cu cele 2 ore de tv de pe vremea anilor 80…daca erai din Banat si zona de vest aveai alternative tv straine.. beograd 1 , 2 , 3kanal, tv novisad, budapest 1 sau 2.. erau Program plus,noc i dan, filmski maraton la sirbi…dar cel mai dragut e asa zisa trecere la programe terestre digitale , am un sentiment ca o sa fie nevoie de decodoare de semnal,desi ai tv cu dvb incorporat..si sigur vor fi doar citeva modele de decodor vindute de firme specializate…lacu noc

anteconbega a spus: (septembrie 9th, 2015 at 06:01 )

În schimb, patronatul unguresc al RDS-RCS ne-a „umflat” cu programe TV de la Budapesta, care cred că sunt deja mai numeroase decât cele româneşti. Acum o să „bage” şi arăbeşti?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top