De ce sa nu te abonezi la RCS-RDS

În urmă cu ceva ani, pentru un iubitor de fotbal în special, și sport în general, RDS-RCS era alegerea ideală pentru un abonament pe cablu. Aveau mai multe campionate de fotbal din Europa, Liga Campionilor, Wimbledon etc. Nu aveau prea multe canale de filme, iar pe zona documentare-știință aveau aproximativ aceleași canale precum alte firme de cablu. Ca să nu mai spun că au cea mai bună televiziune de știri, din punct de vedere al neutralității politice și chiar profesionalismului. Una peste alta era cea mai bună alegere, pentru care au și optat de altfel mulți români, RDS-RCS acaparând un segment foarte important de populație.

rds

Cu timpul, adoptând o atitudine de mic monopol, cei de la RDS au tăiat din progamele TV, fără o minimă consultare cu abonații. Astfel, toate programele Discovery au dispărut din grilă. De asemenea, pachetul de bază a devenit tot mai sărăcăcios. Și cu sportul lucrurile au mers tot mai prost, mai ales după ce Telekom a intrat pe piață cu Dolce. RDS a pierdut Liga Campionilor, Campionatul Angliei, Formula 1 etc. În schimb, Dolce nu doar că a luat Champions League, dar a dat lovitura preluând toate meciurile de la Campionatul European din Franța, primul turneu cu 32 de echipe și unde foarte probabil se va califica și Naționala noastră.

Dincolo însă de aceste aspecte care vor să argumente aserțiunea din titlu intervine o altă chestiune. Și anume, marea nesimțire a angajaților RDS-RCS. Doamne ferește să ai o problemă tehnică și să ai de-a face cu aceștia. Angajați care se comportă exact ca niște funcționari la stat. Sau stat degeaba. Cum s-a întâmplat subsemnatului, dar și vecinilor de scară. E adevărat nu mulți, fiindcă unii au fost ceva mai deștepți și au reziliat contractele cu RDS. Duminică seara. Aștepți un regal fotbalistic cu mai multe meciuri din preliminariile CE. (Da, sunt date de Digi, hai să recunoaștem!). Încep meciurile. Semnalul este tot mai slab. Rând pe rând, pică Digi Sport 3, apoi Digi Sport 2 și, în final, toate canalele. Îți iei inima în dinți, te înarmezi cu rădare și suni. După vreo cinci-șase minute îți răspunde un operator. Îi explici situația, îți dă un număr de sesizare și te convinge că în scurt timp problema se rezolvă. Ești impresionat de atâta profesionalism și aștepți să se întâmple ceva. Nu se întâmplă nimic însă.

Luni dimineața nu doar că nu ai semnal TV, dar a picat și Internetul. Suni iar și explici situația. Operatorul îți spune că există o sesizare pe numele tău și se va rezolva. OK, aștepți. Între timp revine Internetul și vreo două-trei programe TV. Vin și doi angajați RDS și lucrează ceva pe scara blocului. Încerci să le explici ce s-a întâmplat, ei îți răspund sec că lucrează. Lucrează ce lucrează și pleacă. Semnalul TV nu vine. Fugi după ei, îi prinzi la mașină și îi întrebi ce se întâmplă. „Da, știm, e o problemă de fibră, vine altă echipă să o remedieze.” „Când, azi?”. „Normal”, răspund cumva deranjați de o asemenea întrebare. Trece un timp, nu vine nimeni. Suni iar la firmă. „E o sesizare pe numele dvs, dar apare că a fost rezolvată.” „Cum să fie rezolvată, când angajații dvs au spus că e o problemă?” „Dar la noi apare că e rezolvată.” „Și dacă vă spun că nu e rezolvată, ce trebuie făcut?”. „Vă înregistrez cu o altă sesizare.” Exact ca într-un film cu proști!

În fine, alte telefoane, de fiecare dată aștepând în jur de cinci minute să prinzi un operator. Dialoguri ale surzilor. Îi întrebi dacă se rezolvă treaba, ei sunt curioși pe ce nume e contractul. „Dacă este nevoie, vom interveni”, sună o frază șablon a operatorilor. „Dar ce trebuie să se întâmple ca să inteveniți totuși?” Nu au răspunsul în fișa din față și tac. În fine, mai trece o seară fără TV și Internet, căzut și el între timp. Prevăzător, am a plecat de acasă ca s-o văd pe Halep și meciul cu Grecia pe o terasă. Marți dimineață: fără semnal TV, fără Internet. Alte telefoane. Parcă spălați pe creier, operatorii au aceleași fraze: „Contractul e pe numele dvs? Dacă va fi nevoie, trimitem echipa de intervenție.” Răbufnesc: „Acum chiar mă luați la mișto și întindeți coarda. Nu am semnal de două zile și-mi spuneți că veți interveni dacă e nevoie Mai am o întrebare la dvs.: unde să mă duc prima dată, la OPC sau la o altă firmă de cablu?”. Roboțeii n-au răspunsul, așa că nu-mi dau niciun sfat. Și pe bune, chiar nu știu la cine să mai apelez: la OPC sau la o altă firmă de cablu.

Și totuși, știți care este avantajul din această poveste? Când avea patru-cinci ani, fiul meu nu concepea că în timpul lui Ceaușescu se trăia fără televiziune (mă rog, două-trei ore pe zi), Internet, calculator. Crescând, îi povesteam tot mai multe lucruri despre acea perioadă sinistră. Mulțumită RDS-RCS, acum a trăit și el pe viu o parte din experiența acelor ani. Poate ajută și Enel și taie curentul vreo două ore seara. Asta așa, ca seminarul despre cum se trăia în timpul lui Ceaușescu să fie complet!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

birlic a spus: (septembrie 8th, 2015 at 16:09 )

Stati sa vedeti dupa ce-si termina investitia de ingropare a cablurilor ,sa vedeti monopol ,ca nici-o alta societate concurenta nu o sa-si pemita sa plateasca chrie sa plateasca pt. cablul ingropat.Si ce o sa facem ,alta revolutie .

Maciu cristian a spus: (septembrie 8th, 2015 at 16:46 )

Eu sunt de câțiva ani buni la rds și nu am avut nici cea mai mica problemă cu ei. Așa că te consider pe tine doar un caz izolat . Și ca tot vorbeai de serviciile lor mie mi-au răspuns la telefon în mai puțin de un minut de fiecare dată. …

Mike a spus: (septembrie 8th, 2015 at 17:36 )

Eu am avut problemele descrise in articol acum multi ani la RDS dar de cativa ani pot sa spun ca e OK.
Sper sa nu reapara problemele.
Daca nu era RDS-ul ca sa puna presiune pe preturi si oferta ramaneam in monopolul UPC (la cablu) si Romtelecom (telefonie fixa).
Care e problema ca a disparut Discovery tin lista? Ai incercat sa te uiti la programele Digi (Life, World…)?
Mie mi se par in unele cazuri peste Discovery; sunt documentare luate de la BBCsi DW.
Eu personal nu simt lipsa Discovery cat am echivalentul lor de la BBC.

CRISTI a spus: (septembrie 8th, 2015 at 18:52 )

Am facut o sesizare in decembrie 2014 si,nici pana in ziua de azi nu mi s-a raspuns la ea. Sesizarea se referea la ,o suma de bani care mi-a fost incasata,pentru niste convorbiri care de fapt,erau gratuite. Am sunat la relatii cu clientii si,mi se spune si azi, ca se va rezolva problema. Sunt curios,daca pana in decembrie,cand va fi un an de la sesizare,se va rezolva ceva.

Cristian Ene a spus: (septembrie 8th, 2015 at 22:05 )

E adevarat tot ce scrie in articol despre RDS, ni s-a intamplat si noua, nu o data.

planetara a spus: (septembrie 8th, 2015 at 22:08 )

Sa spui ca nu e nici o problema ca au scos Discovery ca oricum au programele Digi (life world etc) e ca si cum ai spune ca nu e problema ca nu vezi champions league ca oricum ai campionatul romanesc. Programele digi transmit reluari din anii 2009-2010 de la bbc. Dupa o perioada in care pareau corecti au inceput cu nesimtiri unguresti. Oricum pierd clienti tot mai multi…

zoran a spus: (septembrie 8th, 2015 at 23:18 )

Interesant articol. Totusi pentru o defectiune ce urma a remediata nu consider ca trebuie reziliat un contract. Legat de canalele discovery iarasi s-a vorbit la vremea respectiva pentru tariful solicitat de discovery per abonat atit de la rds cit si upc si telekom. Rds a refuzat sa plateasca. Legat de transmisiunile sportive, aici vad of-ul legat de fotbal.. a fost campania agresiva din vara 2014 la upc ca doar aici si gratis vezi liga1 ro… toti au sarit ca renunta la rds ca vor upc…ca acolo e look tv …dar ce sa vezi trebuie un plus de 10 roni…merita fotbalul. Rds a revenit in toamna cu liga 1 apoi a venit liga1 la antena 1 apoi si telekomul. Eu sint retinut la telekom,e drept au doar satelit/dth. Au aceleasi grile de dolce dar au mai pus ceva euro la abo ,mai ales la telefonie. Vechii abonti dolce tin minte episodul dolce variety schimbat in variat cind au scos canalele vh1,axn,sport klub din baza de 3,9 euro +tva si au creat un pachet suplimentar de 1 euro + tva cu aceste canale ..daca le vroiai , plateai extra , daca nu, aia e…a si dolce a avut si canalele proprii cinestar ,cele 3, care dupa un an de emisie au sucombat. Ce imi place la actualul dolce dth ca in baza ai dolcesport2 nu si dolcesport1….oricum la capitolul hd pe satelit la da clasa orange tv…in incheiere articolului cu cele 2 ore de tv de pe vremea anilor 80…daca erai din Banat si zona de vest aveai alternative tv straine.. beograd 1 , 2 , 3kanal, tv novisad, budapest 1 sau 2.. erau Program plus,noc i dan, filmski maraton la sirbi…dar cel mai dragut e asa zisa trecere la programe terestre digitale , am un sentiment ca o sa fie nevoie de decodoare de semnal,desi ai tv cu dvb incorporat..si sigur vor fi doar citeva modele de decodor vindute de firme specializate…lacu noc

anteconbega a spus: (septembrie 9th, 2015 at 06:01 )

În schimb, patronatul unguresc al RDS-RCS ne-a „umflat” cu programe TV de la Budapesta, care cred că sunt deja mai numeroase decât cele româneşti. Acum o să „bage” şi arăbeşti?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top