Categories: SocialUltima ora

Exercitiu la granita cu Serbia, corturi de armata montate la Lunga

Ministerul de Interne a dat undă verde unui exercițiu care se desfășoară în județul Timiș la granița cu Serbia. Acesta a fost dispus de ministrul Gabriel Oprea, în contextul crizei care a creat probleme în mai multe țări din jur. UPDATE: Mai multe corturi de armată au fost instalate la Lunga.

În județul Timiș se desfășoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române, raportat la situația înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii”, a anunțat MAI. Conform aceleiași surse, exercițiul este o continuare a măsurilor preventive luate la nivelul instituțiilor cu atribuții din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. În ultimele săptămâni, autoritățile române au intensificat masurile de siguranță la frontiera cu Serbia, prin dislocarea unor forțe și mijloace logistice suplimentare. Jurnalistul Robert Turcescu, citate de stiripesurse.ro, lansează, în același timp, o teorie îngrijorătoare. „Informație de ultima oră: Internele încep să monteze 150 de corturi în punctele Beba Veche și Lunga (Timiș). În fiecare cort pot încăpea 6 paturi sau 12 paturi suprapuse (…) Duminică seară izbucnește un scandal-monstru în legătură cu refugiații, cota obligatorie și președintele Iohannis. Rețineți: în următoarele șase luni vom avea cel puțin 40.000 de refugiați pe teritoriul României”, susține Turcescu. UPDATE: Mai multe corturi de armată au fost instalate în localitatea Lunga, semn că România se așteaptă la un val de refugiați în perioada următoare. Punctul de trecere a frontierei Lunga, la granița cu Serbia, a fost deschis în toamna lui 2014. (sursa foto: www.adevarul.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

O oră ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

4 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago