Categories: Primăria Timişoara

Hamace, foisoare si aparate de fitness in Complexul Studentesc / FOTO

Complexul Studențesc va arăta cum n-a arătat niciodată! Va mai dura vreo două săptămâni, conform estimărilor primarului Nicolae Robu. Până atunci se va termina asfaltarea aleilor și refacerea de spații verzi. În plus vor fi montate foișoare, hamace și aparate de fitness.

„Niciodata nu a arătat Complexul Studențesc așa cum deja arată. Vom continua să-l înfrumusețăm și să oferim studenților condiții cât se poate de bune, condiții deosebite pe care nu le găsesc în alte orașe din România. A ieșit foarte frumos, vom marca piste de biciclete (…) Am lărgit semnificativ aleea, se montează bănci și jardiniere cu flori, va fi minunat. Pe spațiile verzi dintre cămine vom monta foișoare, iar între copaci, hamace. Deja sunt montate 13 foișoare, 42 de bănci, 38 de jardiniere și 31 de coșuri de gunoi”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu. Edilul a anunțat, mândru, și că s-au plantat deja nu mai puțin de 340 de copaci, din care 90 de conifere. „Sunt tei, salcâmi, liliac, arbori de lalea, mesteceni, duzi ornamentali, pruni și cireși ornamentali, nu fructiferi”, a mai spus Robu.

În plus, au fost sparte o parte din suprafețele betonate fără autorizație de-a lungul timpului, urmând să fie amenajate aici spații verzi. Totuși, nu tot campusul va putea fi renovat. „S-au spart suprafețe uriașe care reprezentau platforme de beton, acel spațiu a fost un fel de țara nimănui, cine a vrut a betonat (…) și nimeni nu a spus vreodată stop (…) Din păcate, în partea cealaltă a complexului, unde avem căminele 8 până la 11, respectiv 12 până la 14 sunt foarte multe proprietăți private unde nu putem face ordine. Cred că trebuie să rezolvăm și acolo, să facem schimburi cu proprietarii sau să intrăm pe procedură de expropriere, dar aceasta este mai de durată”, explică Nicolae Robu.

Tot această ocazie va amenajat și parcul din spatele căminelor 19-22, care se va transforma într-o zonă de recreere. „Acel parc dintotdeauna a fost unul în care nu s-a întâmplat nimic, era în beznă, nu are iluminat… Vrem să creăm un sistem de iluminare, facem și aleile așa cum trebuie să fie. Vom monta și acolo foișoare, hamace, dar și aparate de fitness specifice pentru aer liber”, a mai spus primarul. Lucrările din Complexul Studențesc sunt executate de firmele care au contracte pentru întreținerea de spații verzi, străzi și trotuare și ar trebui să mai dureze circa două săptămâni.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea…

9 ore ago

La Școala Generală 25 a fost receptionată noua sală și noul teren de sport/FOTO

  La Școala Gimnazială 25 din zona Girocului, Primăria a realizat procedura de recepție pentru…

10 ore ago

Teniși sau adidași – Care sunt mai potriviți pe timp de vară pentru un bărbat?

Când vine vorba de încălțăminte sportivă pentru vară, mulți bărbați se întreabă dacă ar trebui…

10 ore ago

Recunoaştere! META Spațiu și MV sci-art, premiu la Gala AFCN pentru proiectul „Sci-art your life!”

Când profesionalismul, ambiţia şi dăruirea se combină, rezultatele şi recunoaşterea sunt pe măsură. Aşa s-a…

10 ore ago

Alfred Simonis: Un bazin de înot în fiecare oraș, o prioritate pentru Timiș

În urmă cu cinci ani, conducerea social-democrată a Consiliului Județean a demarat un proiect foarte…

10 ore ago