Juristii primariei au gasit o solutie pentru finantarea sportului, dar ea trebuie… rafinata

Banii pentru cele patru cluburi sportive și pentru Asociația Timișoara Capitală Culturală rămân blocați în continuare. Primarul Nicolae Robu speră însă ca într-o zi sau două să aibă o variantă de finanțare aprobată de juriștii PMT. Aceștia au avut termen până luni să găsească soluții.

robu sportiv

Controalele Curții de Conturi la Primăria Timișoara au speriat atât de tare juriștii instituției, încât aceștia au refuzat să semneze orice document legat de finanțarea cluburilor de fotbal, rugby, handbal și baschet și a Asociației Timișoara Capitală Culturală. Raportul CC spune clar că toate cele cinci asocieri sunt ilegale, iar sumele alocate drept cotizație în ultimii cinci ani – aproximativ 35 de milioane de lei – sunt considerate prejudiciu și trebuie recuperate. Pentru că juriștii au refuzat să semneze orice acte pe această temă, Robu a anunțat, săptămâna trecută, că suspendă oficial finanțarea. El a emis și o notă internă adresată Serviciului Juridic. „Vă cer imperativ să propuneţi cel puţin o variantă pe care dv. o consideraţi perfect legală de continuare a sprijinului PMT pentru respectivele asociaţii sau, dacă o asemenea variantă nu există, atunci să susţineţi în scris, cu asumarea de rigoare, acest lucru”, se preciza în nota internă. Juriștii PMT aveau termen până luni, 28 septembrie, la ora 12.

Termenul a trecut, soluția există, dar mai trebuie… rafinată. „Mi-au fost prezentate două variante, pe lângă cea cu care am operat până acum și pe care o considerăm legală în continuare. Nu avem niciun motiv să ne îndoim de legalitatea ei, însă nu vrem să ne punem mintea cu diverși auditori. Cel mai deștept cedează (…) Din cele două, una a căzut din start. Ea presupune declararea ca organizație de utilitate publică. Obținerea acestui statut ar fi posibilă, dar ia foarte mult timp. În final, trebuie să se emită o hotărâre de guvern care să consfințească așa ceva. Suntem într-o legislație de toată jena”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Cealaltă soluție pare mai acceptabilă. „Este încă în analiză și, probabil, în cursul zilei de azi, voi ști sigur cum procedăm. Situația este gravă, timpul este dușmanul nostru aici. Trebuie să ne grăbim. De aceea le-am dat acest termen. Pe cea de-a doua variantă mai trebuie rafinat puțin. Sunt câteva aspecte care țin tot de timp până la urmă”, a spus edilul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

KOKS a spus: (septembrie 29th, 2015 at 16:17 )

Pai, tocmai solutia cu utilitatea publica este cea legala. ASTA SCRIE IN LEGEA SPORTULUI. EVRIKA. ASTA ESTE CONDITIA NEINDEPLINITA DE ACS.
Daca s-ar fi lecturat legea cum trebuie, ci nu pe diagonala, probabil ca ar fi realizat si juristii PMT ca intr-adevar asta este solutia legala.Restul …. can can.
Prob. tov. primar vis a vis de aceasta solutie este ca pentru a se obtine aceasta certificare din parte Guvernului trebuie sa fi avut cel putin 3 ani de zile de activitate. Ori daca s-ar fi ales aceasta situatie s-ar fi recunoscut, implicit, dar in mod oficial, ca finantarea lui ACS pana la acreditarea ca asociatie de utilitate publica a fost nelegitima.
Detaliile sunt redate in OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile.

bula prazilianul a spus: (septembrie 29th, 2015 at 18:27 )

ei acum am inteles, deci de fapt numai si numai ACS Poli e ilegal restul toate sunt super legale…deci kokosika dragule,de fapt tu ai ce ai cu Robu,nu cu sportul,sau legea,sau banul public

koks a spus: (septembrie 29th, 2015 at 22:47 )

Deci, in concluzie, esti genul de persoana care nu poate duce o lupta pe argumente si atunci cand cineva indrazneste sa emita o opinie cat de cat argumentata si pertinenta pe un subiect, in cazul de fata administrativ-bugetar, este anti robu, anti ponta sau anti nu mai stiu cui. Cred ca atitudinea ta spune totul despre nivelul tau de valori. Intamplator sau nu aceeasi atitudine o manifesta si actualul primar atunci cand cineva oficial sau neoficial indrazneste sa i se opuna. Stau si ma intreb cine-i politruc ca tot mai acuzat in alte comentarii ca as fi psd-ist.
Si da am ceva cu actual primar insa doar din pct de vedere al administratiei sale. Imi permiti sa-mi exercit dreptul la exprimare? sau …..
Si inca ceva, crezi sau nu, chiar l-am votat pe Robu, avand incredere la incepu ca va reusi sa schimbe ceva in administratia locala. macar mentalitatea, asa cum a promis. Nu ma astepta l alte realizari, asta era suficienta pt mine. Insa a mentinut aceeasi dinozauri de pe vremea lui Ciuhandu si acum plateste.

bula prazilianul a spus: (septembrie 30th, 2015 at 08:48 )

concetatene Koks vezi ca sinceritatea e cea mai buna? Nu ai raspuns la nici o intrebare,probabil vorba ta nu poti lupta pe argumente si atunci te rezumi sa fi anti Robu, poate ai dreptate dar nu amesteca merele cu perele sustinand ca peste tot , totul e legal ex.Craiova,Chiajna,Voluntari,Iasi,Ploiesti,BUCURESTI – vezi CSM Bucuresti daca sti ce-i aia -si asa cum ai recunoscut foarte frumos ca, doar cu Robu ai tu treaba si argumente, in rest esti o leguma – adica varza….

Daniel Duduman a spus: (septembrie 30th, 2015 at 12:23 )

Orice ban public băgat în finanțarea de cluburi private e imoral. Robu & Ciuhandu & toți fârtații lor să de-a bani din buzunar pentru echipele lor de suflet (că nu au dat pentru Poli, echipa Politehnicii). Dacă există o lege care permite finanțarea de cluburi private din bani de la buget, e o lege strâmbă făcută să sifoneze banii publici.

Ah… finanțarea sportului, aia e altă discuție. Sport cu bani de la buget înseamnă infrastructură nu cumpărare de jucători din străinătate. Însemnă bani pentru liceul sportiv ca să creștem sportivi, însemnă dotarea școlilor cu săli moderne de sport, cu aparatură medicală și altele. Face asta Robu? Nu. A făcut asta Ciuhandu? Nu. Dar face asta vreun politician bănățean? Păi nu! Ei bagă banii publici într-o gaură neagră și ne iau de proști!

Hai să o spunem pe șleau: sport, fraților, nu înseamnă echipele profesioniste de fotbal. Ăla nu e sport, e afacere și spectacol pentru public (pentru un foarte puțin public). Prin urmare dacă pe undeva scrie că de la bugetul local se poate finanța sportul și ei au băgat bani într-o echipă profesionistă de fotbal, este evident că au încălcat legea și sunt buni de plată.

koks a spus: (septembrie 30th, 2015 at 18:39 )

Stimate bula…., este de prisos sa continui aceasta polemica cu tine. Deanturezi tot ceea ce am comentat pe acest subiect si din pacate constat ca nu esti capabla sa vezi padurea de copaci. Prin urmare din pct. meu de vedere aceasta disputa se inchiei aici cu o invataminte: solutia la problemele Romaniei este votul cenzitar p[e criterii de statut social si nivel educational

koks a spus: (septembrie 30th, 2015 at 18:42 )

Un ultim comment catre stimatul bula….ia exemplul de la daniel duduman care a inteles foarte bine care este problema finanatarii unor cluburi profesioniste sau care se pretind profesioniste.

KOKS a spus: (octombrie 1st, 2015 at 15:04 )

Imi incalc cuvantul si aduc o ultima informatiei stimatului Bula prazilianu. Sursa: Prosport, DNA descinde la Baia mare, edilul din baia mare sisteaza finantarea echipe de handba. Deci stimate bul prazilianu, ti-am spus ca va veni vrema raspun derilor si in restul tarii pt acest mod tip de finantare a sportului profesionist. Poate acum reusesti sa intelegi ce incercam sa-ti explic.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Top