Categories: Primăria Timişoara

Vin vremuri grele: functionarii din primarie, trimisi la… numarat gropi si terenuri virane!

De la birou, la inventariat gropi în carosabil, terenuri virane și copaci care stau să cadă! Asta pare să îi aștepte, în viitorul apropiat, pe aproximativ 50 de angajați ai PMT, inclusiv dintre cei cu funcții. Primarul Nicolae Robu vrea să-i scoată pe funcționari pe străzi, să sesiseze neregulile.

Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că subalternii lui nu prea reușesc să treacă dincolo de ușa propriului birou și că e singurul care observă neregulile de pe străzile orașului. În instituție există un anumit număr de inspectori de zonă, dar aceștia nu reușesc să acopere porțiunile prea mari pe care le au în subordine. „Dacă se mai întâmplă ca până acum, ca eu să se sesisez ce nu e în regulă, și nu cei care au răspunderea asta, îi voi mustra că nu-și fac datoria. Nu numai cu semne de circulație, ci cu orice – gropi, spații verzi neîngrijite, copaci netoaletați, orice neregulă. Acum ce se întâmplă: eu mă duc cu mașina, merg pe șantiere sau în oraș, pur și simplu ca să pot vedea starea orașului și observ o mulțime de lucruri. Nu e normal ca primarul să facă treaba aceasta. Normal este să existe cineva care sesizează că anumite lucruri nu sunt în regulă și transmite mai departe semnalul că trebuie intervenit. Momentan, sarcina aceasta nu revine nimănui. Există niște inspectori de zonă la Urbanism, care au zone prea mari, există inspectorii de la Drumuri, care au porțiuni mult prea mari ca să le poată cuprinde în mod eficient. Plus că au și alte atribuțiuni. Sunt foarte puțini”, spune edilul.

În aceste condiții, Robu a decis să treacă la… munca de jos mai mulți angajați ai municipalității, care vor fi nevoiți să ia la pas străzile și să inventarieze neregulile. Asta, indiferent de ce atribuțiuni au acum. Ei vor face asta pe jos, cu mașina personală sau cu ce orice alt mijloc de deplasare preferă. „Voi stabili aproximativ 50 de oameni (de la birouri – n.r.). Am voie să fac asta, le introduc aceste atribuțiuni în fișa postului. Dacă nu sunt de acord, sunt și alte locuri de muncă în țara asta… Nu au toți mașini, și nu putem da la toți mașini, și nu merg toată ziua acolo… Mai trebuie să facem ceva pentru comunitate și cu eforturi personale, nu trebuie să primim totul mură în gură. Să meargă cu mașinile personale, dacă vor să meargă cu mașina… Nu-i obligă nimeni să meargă cu mașina”, a declarat primarul. Conform nomenclatorului stradal al municipiului Timișoarei, în orașul de pe Bega sunt fix 1.255 străzi.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

15 minute ago

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

10 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

12 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

13 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

14 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

15 ore ago